Shin Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 No model się ładny szykuje... Ja też dałem na kadłub rowkowany tylko, że nie tą stroną przerysowałem plany :/ ale to chyba tak bardzo przeszkadzać nie będzie A co do ilości depronu to ja mam 6mm jeden arkusz i 3mm dwa arkusze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 witam zacząłem robić rwd5 według twoich instrukcji ale nie moge zajazyć jak mocujesz te zawiaski z dyskietki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 wrzuce kilka fotek z budowy No, teraz widać Pokazałem właśnie 10-letniemu synkowi szwagra, co robisz, on na to cyt."to NIEREALNE, żeby chłopiec 12-lat robił takie super samoloty" Od siebie dodam- przy pracy którą wykonałeś, szkoda, że nie zrobiłeś wręgi silnika i łączników skrzydeł ze sklejki - to bardzo ważne. Jeśli sam nie potrafisz możesz zawsze poprosić o pomoc kogoś starszego lub bardziej doświadczonego. Wręgę można łatwo wymienić - zrób to. Łącznik - jeżeli skrzydło jest sklejone to gorszy problem. Jakbyś próbował ulotnić ten model w takim stanie nie próbuj nim chociaż robić pętli bo skrzydła złożą się na 99% Druga sprawa- jakoś dziwnie wąskie wyszły końcówki płatów czy mi się wydaje? :twisted: Gratuluję zacięcia, P. A mi znów komputer szwankuje bo nie widzę zdjęć od Ppompka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 witam zacząłem robić rwd5 według twoich instrukcji ale nie moge zajazyć jak mocujesz te zawiaski z dyskietki Rozumiem, że to Ty pytałeś na GG? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 witam ja tez próbuje poklejić rwd-5 tylko ja swój oklejam papierem na to przyjdzie podkład i lakier więc pare gram przybędzie i zastanawiam sie czy silnik 400 da sobie z nim rade? mam jeszcze jeszcze jedno pytaniemam mozliwość pomalowania modelu w warsztacie lakierniczym tylko nie wiem czy podkład i lakier jakiego oni używają sie nadaje??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Niestety ja Ci nie pomogę. W sprawie napędu - ja latam na dużo za mocnym silniku bezszczotkowym, w sumie latałem po oddałem model Wujkowi - modelarzowi. Jeśli chodzi o oklejanie papierem i lakierowanie też nie mam doświadczeń. Może ktoś doświadczony w temacie poczuje się wywołany do tablicy? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Już się poczuł ;D .Kliknij na baner na dole.Na tej stronie znajdziesz kilka porad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Aha... jakby ktoś budował to RWD wzorując się na moim egzemplarzu - polecam przeczytać pierwszy post! Popełniłem poważny błąd w oklejaniu, w pierwszym poście dodałem link, który wszystko wyjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 witam mój model prawie złożony chciałem dodać takie osłony do podwozia i tu moje pytanie czy w tym modelu nie będzie to przeszkadzać a tak wstępnie wygląda mój model dziś będe oklejał skrzydło papierem na wikol a w przyszłym tygodniu malowanie p.s.kupiłem apke E-SKY 0404 ale nie wiem jak dobrać do niego odbiornik pozdrawiam kris28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Jaką grubość depronu używaliście na budowę kadłuba i usterzenia ?? W opisie podane były 2 grubości - lecz brak opisu gdzie jaki był zastosowany.. W mojej okolicy znalazłem tylko 3mm a to chyba za cienkie na kadłub ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Kadłub z 6 pokrycie skrzydeł 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Jaką grubość depronu używaliście na budowę kadłuba i usterzenia ?? Jakbyś spojrzał na wycięte części na początku wątku to by było jasne. Tak jak napisał F-150 no i stateczniki też 6mm. kris28 - ładny będzie ten Twój RWD. Te profile przy podwoziu nie zaszkodzą, tylko pamiętaj, że podwozie pracuje (odkształca się). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Jaką grubość depronu używaliście na budowę kadłuba i usterzenia ?? Jakbyś spojrzał na wycięte części na początku wątku to by było jasne. Tak jak napisał F-150 no i stateczniki też 6mm. kris28 - ładny będzie ten Twój RWD. Te profile przy podwoziu nie zaszkodzą, tylko pamiętaj, że podwozie pracuje (odkształca się). fotki które zrobiłeś i umieściłeś na początku wątku nie pokazują realistycznie grubości zastosowanego depronu.. chcąc się upewnić wolałem zapytać.. jak można zrób edit z tą informacją w pierwszym poście tego wątku ;D będzie dla potomnych :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 ciemnozielony - 3mm, jasnozielony - 6mm Poprawiłem na początku "dla potomnych" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Miałem takie osłonki na drut podwozia w swoim Piperku. Sprawdziło się to znakomicie ale tylko dlatego, że nie było przyklejone do kadłuba. Szprycha 2mm po każdym lądowaniu się wyginała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 dzieki za podpowiedź bo właśnie miałem je przykleić więc zamontuje jakoś na szprychy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Obrazek ciemnozielony - 3mm, jasnozielony - 6mm Poprawiłem na początku "dla potomnych" :wink: dzięki za info :mrgreen: . Sam również w środę zaczęłem budowe RWD 5 więc każda informacja jest ważna. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekmarecki21 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 również wydukowałem plany szkoda że są w wersji a4 nie ma w wersji orginalnej bynajmniej jakieś a0 czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 marekmarecki21 Proszę: :arrow: http://www.alexrc.com/users/skazoo/rwd/rwd5_140x86.pdf - Plany 140x86. :arrow: http://forumrc.alexba.eu/users/skazoo/rwd/rwd.htm - opis budowy prototypu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczki Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witam serdecznie gratuluje zbudowania modelu RWD5 jestem w szoku wszystko swietnie opisane model piekny.Od paru miesiecy interesuje sie modelarstwem bardzo mi sie podoba chcialem kupic sobie jakis tani model do 400zl RTF ale po przeczytaniu twojego postu na temat budowy RWD5 to zachorowalem na ten model na ta budowe.I w zwiazku z tym mam pytanie czy dam sobie rady jestem totalnym laikiem :oops: jak na razie to gram na symulatorze.Patrzac na te plany czarna magia jak to wydrukowac??Prosze o porade i z gory dziekuje pozdrawiam.Szkoda tylko ze nie mieszkam blizej Siedlc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.