BRoman Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Przekonałeś mnie- niech stracę ale...nie zdążyłem. Ślimaki były szybsze. Dobrze, że to tylko zagadnienie techniczne a nie fizjologiczne bo albo ciąża albo jeszcze większy wstyd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 ja mam pytanie do autora. sprawdzales moze ile nitrocelonu schodzi na pokrycie skrzydel? zalozmy 1m rozpietosc z cieciwa 20cm albo ile zeszlo ci na twoje sprzydla i jakiego sa rozmiaru. aby miec wstepne dane do wyliczenia.. z gory dziekuje za odpowiedz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Witam czy najlepiej sciągac papier z z skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie wiem, czy najlepiej, ale ja ściągałem japonkę "malując" po niej rozpuszczalnikiem, jaki był używany do cellonu (aceton, nitro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Ok dzieki za wiadomosc sprubuje Niewiem znalazlem taki lakier nadaje sie do malowani czy musi byc odpowiedni do papieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 a co, Łukasz, chcesz malować? pytałeś o ściąganie papieru ZE SKRZYDEŁ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 tym chciałem pomalować nowy papier po ściągnięciu starego a pytanie dotyczy czy ten lakier się nadaje do malowania papieru i klejenia nowego papieru na skrzydła czy musi być ten poniżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 czy ten lakier się nadaje do malowania papieru i klejenia nowego papieru na skrzydła czy musi być ten poniżej musi być ten poniżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 ok dzięki za info nie kombinuje tylko daje ten niżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Witam dzisiaj próbowałem pierwszy raz oklejać papierem jak narazie udało mi się okleić jedną stronę i wszystko wyszło jaka jest proporcja mieszania nitroclonu z rozpuszczalnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Dolej tyle rozpuszczalnika, żeby w miarę szybko ściekało z pędzla. Wiem, to żaden opis ;-) Na początek objętościowo dolej 10-15% rozpuszczalnika. Zbyt gęsty nitrocellon grozi pokrzywieniem płata, czyli lepiej rzadziej niż gęściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 ok dzięki za rade A jak mam skrzydło długie ma 1m to stosować się do filmiku czy jest inny sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 No chyba nie myślisz o malowaniu natryskowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 nad tym też myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Nitrocellon w spray'u to by było coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Łukaszu, szczerze odradzam. Malowanie nitro natryskowe tylko w profesjonalnej komorze lakierniczej z zachowaniem wszelkich zasad ostrożności. Natryskiwany nitrocellon to jest bomba. Jedna iskra w urządzeniu i masz jedynkę w Faktach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1987 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 zostaje przy pędzlu potem farbę akrylową natryskowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek MODELARSKO.PL Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Mnie uczono,że japonkę celonuje się 5 razy dzień po dniu. Celon rozrabia się z nitrem 60/40 i po pierwszej warstwie nie dokręca się słoika z celonem aby nitro odparowywał czyli każda następna warstwa jest coraz gęstszą mieszanką. Ale ja robiłem to ostatnio jakieś 18 lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadamek Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Witam panowie A ja mam szybkie pytanie. Jakie macie sprawdzone sposoby na wyprostowanie pogiętego (pozaginanego) papieru japońskiego, które nastąpiło w trakcie przechowywania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 A po co prostowć ? Gdy okleisz wstępnie to sama się wyprostuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi