cezar65 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Delikatnie małą wstecz , póżniej już było spoko.
kaszalu Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Model niosłeś z parkingu czy udało się podjechać bliżej ?
cezar65 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Trzeba było zapłacić za parking 4 Pln i zanieść model nad wodę , ok 200m , dojście trochę labiryntowo gdyż po drodze są nastawiane i to dużo ogródków z parasolami.
mario70 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Panowie, jak zrobi się cieplej to jeszcze pojawi się Wam mała "przeszkoda" - z lewej strony pomostu czyli od strony głównej alejki uruchamiana jest fontanna.
mike217 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Czyli nie ma co sobie zawracać głowy. Jest po staremu. Myślęcinek nigdy dla modelarzy nie był łaskawy. Raz były zrobione zawody makiet modeli latających, od strony bezpieczeństwa i organizacji była to pełna porażka.
kaczma2 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Cezary, w Borównie byłeś? Są miejsca gdzie dojedziesz do brzegu. Np. Nekla. Wózek bez skrętu? Dyszel i możesz wjechać do wody, wodowanie.
mike217 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 W Nekli zrobili betonowy płot i duża część brzegu jest niedostępna. Dostępny jest tylko fragment z plażyczką przy krzyżu.
kaczma2 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Właśnie tam w ubr. był robiony film parostatku Andrzeja. Widać jak bardzo poziom wody opadł. Nie wiem czy się zmienił po opadach deszczu.
cezar65 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Myślęcinek , a właściwie staw został zaprojektowany i zbudowany nie dla modelarzy. O fontannie to wiem , bo pojawią się one na innych zbiornikach za kilkanaście dni i są one potrzebne.....Pamiętam te kilkudniowe zawody modeli latających makiet , organizatorem była min. modelarnia , już nie istniejąca przy fundacji WIATRAK . Oczywiście teren parku posiada spore trawiaste pola na których można by polatać , ale ponieważ to ludzie( znam ich) ze wspomnianej fundacji organizowali owe zawody , to i oni byli odpowiedzialni za organizację i bezpieczeństwo , a nie kierownictwo parku.
mike217 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Wyraziłem tylko swoje zdanie na temat akwenu i parku. Ot co.
kaszalu Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Sternik parowy dostał muzyczkę - obiecane "Nad pięknym , modrym Dunajem" ! 2
WALDENGERD Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Endriu...... Będzie niezły czad - karta i ładne szanty ( przegram Ci w wolnej chwili ), żebyś buźkę z zadowolenia miał jak banan ..... 1
WALDENGERD Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Znalazłem dla niego specjalne szanty dla parowców , żeby maszyna mu równo pracowała puf, puf, puf .Oj będzie zabawa jak trzeba ..... :) Endriu, aby jeszcze Cię rozweselić: pierwsze próby z elektryczną wytwornicą dymu do parowca zakończyły się pozytywnie (olej napędowy lub parafina) - trzeba jeszcze troszeczkę dopracować ( parafina do parowca - olej do diesla, którego masz w planie) - myślę, że złapiesz porządnego banana
kaszalu Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ciekawostka - niekonwencjonalne źródło napędu łodzi !
kaszalu Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 A tu zasada działania silnika "vaccu" ! Dla chętnych do wykonania w realu !! Poppin-vacum-engSm.pdf
kaszalu Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 I wersja rozwojowa silnika ......
kaszalu Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Siły marynarki parowej w Bydgoszczy powiększają się co nas cieszy ! Do Andrzeja z Aleksandrowa na łódź parową zamustrował sternik ! Teraz już jest ich dwóch ( i trzy pieski ) !! Zapraszamy następnych do kompanii !
kaczma2 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Po długim czasie w końcu zrobiłem przekładnię napędową, przeciwbieżną, na dwa wały. Zrobiłem z tego co miałem, przy pomocy Andrzeja.
Rekomendowane odpowiedzi