ostry_gl Opublikowano 6 Listopada 2019 Opublikowano 6 Listopada 2019 a na MiniSail nic o tej technologi nie ma
kaszalu Opublikowano 9 Listopada 2019 Opublikowano 9 Listopada 2019 Dzisiaj nasz kolega modelarz Fred z Grudziądza podesłał mi filmik prezentujący jego nowo wybudowany, piękny model drobnicowca "Wieliczka" . Przy okazji można zobaczyć również wybudowane przez niego holowniki i statek hydrograf ! Przyjemnego oglądania !! https://www.youtube.com/watch?v=iYoktdy-hI8&feature=youtu.be
kaszalu Opublikowano 9 Listopada 2019 Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Holowniki na pewno pływają, bo widzialem ( patrz relacje powyżej #3736 str. 187 - spotkania w Pieczyskach) ! O "Wieliczkę" Freda jeszcze zapytam - na razie jest w końcowej fazie budowy ! Edytowane 9 Listopada 2019 przez kaszalu
kaszalu Opublikowano 10 Listopada 2019 Opublikowano 10 Listopada 2019 A na "Zaruskim" cały czas "mała naprzód" ( ale skutecznie...)
kaczma2 Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 Mój szuwarek popływał w niedzielę na kanale. W sumie nie wiem czy dobrze. Krótko - pływa. Skończyło się na awarii. Silnik wyskoczył z mocowania na robaczki. Sprawdzę śmigło na wyważarce. Nie wiem czy są jakieś reguły ustawień dla tych modeli. Środek ciężkości, skłon, wykłon silnika i inne. Janusz, fajne okucia.
marcini59 Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 Dzisiaj zonka mnie zaskoczyła dostałem na zaległe imieniny oczywiście młody majsterkowicz musiał pierwszy obczaić będzie czym malować przyszłe modele 1
Jarek1925 Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 Też mam podobny ale jak narazie częściej używałem go do czyszczenia modeli niż malowania. Muszę dobrze sprawdzić czym malować i jak. Ale ogólnie bardzo przydatna maszynka. Do robienia ciekawych kamuflaży tym bardziej.
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Warsztat się rozwija Marcin - piękna sprawa !! Żona wie jak ci humor poprawić !!! Teraz tylko kombinuj duże kartonowe pudło na komorę do malowania bezpyłowego z rurą do zamocowania odkurzacza z tyłu ( inżektor ) Albo takie cudo ! https://allegro.pl/oferta/przenosna-kabina-lakiernicza-modelarska-bd-510-8315122639?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_KRK_PLA_Kolekcje+i+Sztuka+-+Kolekcje_+_top_&ev_adgr=Pieni%C4%85dz+papierowy&gclid=EAIaIQobChMI7IrP67Lq5QIVFaqaCh0jeQjVEAYYASABEgIYovD_BwE Edytowane 14 Listopada 2019 przez kaszalu
marcini59 Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 Kurcze nawet nie wiedziałem że takie cuda są gotowe
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Sie wie, sie ma !!! Można też tak : https://pwm.org.pl/pwm/index.php/atykuy/narzdzia-modelarskie/69-lakiernia-modelarska-uszyta-na-miar lub tak - wersja ekonomiczna !!! Edytowane 14 Listopada 2019 przez kaszalu
AndrzejC Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 Warsztat się rozwija Marcin - piękna sprawa !! Żona wie jak ci humor poprawić !!! Teraz tylko kombinuj duże kartonowe pudło na komorę do malowania bezpyłowego z rurą do zamocowania odkurzacza z tyłu ( inżektor ) Albo takie cudo ! https://allegro.pl/oferta/przenosna-kabina-lakiernicza-modelarska-bd-510-8315122639?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_KRK_PLA_Kolekcje+i+Sztuka+-+Kolekcje_+_top_&ev_adgr=Pieni%C4%85dz+papierowy&gclid=EAIaIQobChMI7IrP67Lq5QIVFaqaCh0jeQjVEAYYASABEgIYovD_BwE Nawet nie wiesz Kolego Andrzeju, jaką mi frajdę sprawiłeś udostępniając ten link do tej firmy. Znalazłem tam parę fantów, których od dawna poszukiwałem A jak tam FSR STD? Bo coś ucichło. A.C. 1
marcini59 Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 O kurcze rozpętałem burzę kompresorów - lakierniczo - pochłaniaczową, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu hi hi:) wrzucać kto co tam maluje 1
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Każda burza powoduje zmiany w przyrodzie i o to chodzi !!! A teraz hit sezonu - właśnie zostaliśmy z żoną babciami i dziadkami ! Nasza jednodniowa wnuczka - przyszła nadzieja polskiego modelarstwa !!! Masz poniżej odpowiedź Andrzeju - jeszcze będzie pływane !! Super że znalazłeś pod linkiem co potrzeba !!! Ps. Modele dla początkujących w przygotowaniu !!!! Edytowane 14 Listopada 2019 przez kaszalu
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 Dziękuję !!! Bardzo się cieszymy !!!
marcini59 Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 Gratulacje, teraz dziadek Andrzej będzie miał kogo na nowo uczyć modelarstwa
kaszalu Opublikowano 14 Listopada 2019 Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) YES, YES, YES !!! Tym bardziej,że szykuje mi się super pomieszczenie na modelarnię.....ale o tym później,,,,, Edytowane 14 Listopada 2019 przez kaszalu
Rekomendowane odpowiedzi