kaczma2 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Bardzo dobrze Andrzeju. Jak dostałem nowe pomieszczenie to zrobiłem przegląd modeli, które były na wierzchu. Sprawdzałem działanie i pisałem instrukcje co i jak ma być połączone w tych skomplikowanych połączeniach. Kartkę wkładałem do środka kadłuba. Potem będzie łatwiej uruchomić. Mam uszykowany model holownika Konrad na dzisiaj (sobota) do pływania. Nic nie wyszło z pływania. W domu regulator działał a po podłączeniu nad wodą nie działał. Skończyło się na postawieniu modelu na wodzie i zrobieniu zdjęć. Przyszła myśl żeby sprawdzić regulator na lipolu. Działa prawidłowo. Nie wiem czemu nie działa na Lion. 1
kaczma2 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca W Monterey pomalowałem kadłub podkładową i kleję pokład. Będę miał do zrobienia drabinki, w tym 2 o długości 200 mm i 32 stopniach. Wymyśliłem sposób, żeby na desce wyfrezować kształt drabinki (1,5) i zalać żywicą. Po wyjęciu zrobić drugą. Zastanawiam się jaką żywicę w miarę dostępną użyć.
mike217 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca A jak chcesz ta żywice odseparować od deski ? Takie tematy robi się w silikonowych formach ale chyba na dwie drabinki to szkoda zachodu . Zrob modelko z drewna , i drabinki zrob z drutu miedzianego ładnie polutowanego na cynę .
kaczma2 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Pokład zrobiony. Część wyjmowana. Postawione nadbudówki. Ładnie nie wygląda. Dojdzie dźwig i inne to może będzie lepiej wyglądał. Pod poręczą jeszcze do wyczyszczenia. 3
kaczma2 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Po pierwszej nieudanej próbie pływania, druga w sobotę była OK. Tym razem pływał pchacz HULK. Trafiłem na okres wietrzny co powodowało większą falę i nie zrobiłem zdjęcia bo szybko znosiło model. Już teraz omijałem pływające trawy pływając bliżej brzegu.
kaczma2 Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca W niedzielę byłem na wystawie modelarskiej w salach POW. Było prezentowanych dużo różnych modeli i dużo gości. Impreza udana. Obejrzyjcie film. Na początku filmu jest błąd. Powinno być data 29-30.03 2025 a nie 04.2025 4
ahaweto Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Bardzo fajna i ciekawa wystawa. Lubie oglądać "Audyt obywatelski" i znak "nakaz fotografowania" (ok 5 min) rozbawił mnie 😁
kaczma2 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Monterey tak wygląda na wczoraj (środa). Ładny nie jest.
tombrzus Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Każdy model ma "swoją ładność". Uważam, że jest zupełnie OK! Pozdrawiam aktywnych mikro-szkutników i zazdroszczę efektywności! Tomek
kaszalu Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Jeszcze mała fotorelacja z Manewrów Modelarskich które odbyły się 29 - 30.04.2025r. w Klubie Inspektoratu Wsparcia Sił Zbrojnych na ul. Sułkowskiego 52 w Bydgoszczy (dawny klub POW).Fajnie było !! 😁🤩 Jeszcze kilka fotek z wystawy !😁 3 1
kaczma2 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu W Monterey niewiele zostało do zrobienia. Na klej anarebowy nakręcić śrubę i pomalować naklejone listewki na burtach na niebiesko. Aha. Czasem nie o wszystkim się pamięta. Nakleiłem nadbudówkę na pokład a nie wyprowadziłem przewodów od lampek pozycyjnych.
Rekomendowane odpowiedzi