Pioterek Opublikowano 28 Października 2014 Autor Opublikowano 28 Października 2014 Dualsky - kupiłem dwa pakiety 4S 4600 mAh, parametry super, lekkie, małe wymiary umiarkowane 25C. Okazały się porażką. Więcej nie napiszę, bo sprzedawca stanął na poziomie i dogadaliśmy się polubownie. Ale wrażenie niemiłe pozostało
TeBe Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Ciekawostka zbranży audio-wizulanej (kolega zajmuje się tym zawodowo). Wyobraźcie sobie, że wzmacniamy obraz przesyłany po kablu do odbiornika. Jeżeli wzmacniacz będzie tuż przy odbiorniku to wzmocni wszystko: słaby sygnał, szumy, zakłócenia itp.. Jeżeli będzie zaraz za źródłem to wyślę wzmocniony sygnał, któy trochę osłabnie i zazwyczaj w dobrej jakości dotrze do odbiornika. No tak to działało w kablowej telewizji analogowej :-) W cyfrze jest zupełnie inaczej, zamiast wzmacniaczy stosuje się raczej regeneratory sygnału. I ten wzmacniacz sygnału serw chyba tak właśnie działa, a przynajmniej tak powinien działać, gdybym ja go projektował :-) Czyli powinien być montowany przy serwie. Teoretycznie
jędrek Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Witam Piotr, możesz zrobić trochę miejsca na swojej skrzynce odbiorczej ? Nie można wysłać do Ciebie wiadomości.
Pioterek Opublikowano 28 Października 2014 Autor Opublikowano 28 Października 2014 Witam Piotr, możesz zrobić trochę miejsca na swojej skrzynce odbiorczej ? Nie można wysłać do Ciebie wiadomości. Ok, już czyszczę Nazbierało się trochę - gotowe
Viper Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Dualsky - kupiłem dwa pakiety 4S 4600 mAh, parametry super, lekkie, małe wymiary umiarkowane 25C. Okazały się porażką. Więcej nie napiszę, bo sprzedawca stanął na poziomie i dogadaliśmy się polubownie. Ale wrażenie niemiłe pozostało O ile mam dobre doświadczenia z silnikami dualsky, to z pakietami podobnie złe. Ja od dłuższego czasu kupuję pakiety tylko w HK i ostatnio staram się nie schodzić poniżej 40c, a nawet 65c, zwłaszcza że ich ceny stopniowo sie obniżają, a niejednokrotnie ich waga jest mniejsza niż pakietów o niższym c.
Pioterek Opublikowano 29 Października 2014 Autor Opublikowano 29 Października 2014 Zabrałem się dzisiaj za przygotowanie SW do montażu. SW został dokładnie ustawiony a następnie dwa otwory na kołki mocujące ster (rura alu fi=10mm) zostały przewiercone wspólnie ze sterem i kadłubem wiertarką na statywie. Kołki wciśnięte w kadłub Widok z góry Włożony SW i kołki do wciśnięcia Po wciśnięciu kołków można założyć nakładkę górną ogona. Teraz SW przy montażu zajmuje zawsze takie samo położenie co na końcu budowy umożliwi jego poprawne wklejenie na stałe.
Pioterek Opublikowano 31 Października 2014 Autor Opublikowano 31 Października 2014 Ostateczna przymiarka elementów kadłuba przed pracami wykończeniowymi - kilka zdjęć: Kadłub jak na zdjęciu z pełnym wyposażeniem do lotu (pakiety, silnik regulator, śmigło) bez pokrycia folią waży obecnie 4,98 kg.
Emhyrion Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 Ładne. Jak możesz, to zrób jeszcze coś z półką między kołami. Teraz gniazda mocowania kół za bardzo się odznaczają, spokojnie możesz to schować.
Pioterek Opublikowano 31 Października 2014 Autor Opublikowano 31 Października 2014 Całe podwozie będzie czerwone więc jego elementy nie będą się wyróżnialy.
Pioterek Opublikowano 31 Października 2014 Autor Opublikowano 31 Października 2014 Pierwsza przymiarka od pokrycia folią - owiewka pilota
Pioterek Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Opublikowano 1 Listopada 2014 Małe a pożyteczne urządzenie. Jakiś czas temu nabyłem w Obi małą budowlaną poziomnicę. Urządzenie nieduże, proste i niedrogie nabyłem z myślą o kontroli geometrii modelu i jego wyważenia. Poziomnica na zdjęciu: Przykłady zastosowań: Kontrola poziomego ustawienia podwozia Kontrola poziomego położenia kadłuba Kontrola poziomego ustawienia modelu względem profilu skrzydła. Urządzenie to jest szczególnie przydatne przy wyważaniu modeli górnopłatów i dwupłatów, kiedy trudno jest określić jednej osobie czy model (jego oś główna) zajęła już położenie poziome czy nie. Oceniając to na oko, przeważnie model pozostaje niedoważony.
Pioterek Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Opublikowano 1 Listopada 2014 Zabrałem się za wykończenie podwozia. Osłona osi podwozia została oklejona folią, a konstrukcja podwozia zagruntowana podkładem do malowania: Pokryłem też SK folią, efekt poniżej:
gregory Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Piotr u Ciebie jak zawsze pełen profesjonalizm robota super ! w przyszłym tygodniu musze zobaczyć to osobiście taka mała inspekcja
Pioterek Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Opublikowano 2 Listopada 2014 Piotr u Ciebie jak zawsze pełen profesjonalizm robota super ! w przyszłym tygodniu musze zobaczyć to osobiście taka mała inspekcja Oczywiście zapraszam jak zwykle.
Pioterek Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 Parę zdjęć z dzisiejszych prac
Pioterek Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 Maska silnika została w końcu pomalowana. Ogólnie mówiąc to malowanie szpachlowanie, malowanie szpachlowanie ......... Nie wykańczałem jej na "lustro" bo maski samolotów noszą jakieś ślady użytkowania więc nie powinna być za gładka - lekko świecący półmat wystarczy:
Pioterek Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 I jeszcze dwa zdjęcia z dzisiejszego dnia: Kto mi doradzi - potrzebuję mocny klej (jak żywica), żeby się dobrze przyczepił do stali i zachowywał niedużą elastyczność tzn nie pękał ?
Viper Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 UHU PLUS, albo lepiej UHU PLUS 300kg (sprawdź co do stali, ale mam wrażenie że też). Od dłuższego czasu kleję wszelkie elementy pracujące i jestem bardzo zadowolony P.S. Sprawdziłem metal też
M.Ch. Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Potwierdzam, bdb klej. Z resztą Viper mi go polecił. Warto zastosować się do opcjonalnej instrukcji: http://www.uhu.com.pl/epoksydowe-dwuskladnikowe/uhu-plus-endfest-300-30-ml Czas utwardzania: Czas utwardzania zależy od temperatury; ostateczna wytrzymałość może być zwiększona przez podwyższenia temperatury (do 200°C) Temperatura Czas utwardz. Wytrzymałość 20 °C 12 h. 1200 N/cm2 40 °C 3 h. 1800 N/cm2 70 °C 45 Min. 2000 N/cm2 100 °C 10 Min. 2500 N/cm2 180 °C 5 Min. 3000 N/cm2 Ja swój podgrzewałem do 180 stopni. Rozpływał się delikatnie po drewnie i trochę penetrował. Naprawdę błyskawiczne i mocne wiązanie.
Viper Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Ja nie eksperymentowałem z podgrzewaniem, ale zapewniam że w temperaturze pokojowej też ładnie łapie, nigdy mnie nie zawiódł. Ale to o czym pisze Michał bardzo ciekawe.
Rekomendowane odpowiedzi