bart07 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Kacper, jak do tej pory to ubezpieczalnie dają tyle co muszą, czyli około 12 tys sumy ubezpieczenia (chyba). Szukaj czegoś co naprawdę Cię zabezpieczy. Ja wybrałem 1.000.000 w PSP. Do tego gustowne zaświadczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Bartosz możesz więcej danych o swoim ubezpieczeniu napisać. Szczególnie jaka składka i jakie główne warunki. Z góry dziękuję. Przymierzam się do wykupienia ubezpieczenia więc może ktoś coś może polecić sensownego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 http://psp.org.pl/ubezpieczenia/oc-2014/wariant 2 rozszerzony. Poniżej 200zł/rokFajny jest jeden z punktów: § 6Ochrona ubezpieczeniowa obejmuje odpowiedzialność cywilnąUbezpieczonego i jego osób bliskich, stale zamieszkującychi prowadzących wspólnie z Ubezpieczonym gospodarstwo domowe.bardzo obniża składkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Niestety w tym roku zrobili nam KUKU .W Austrii na zawodach życzą sobie 500k euro i w zeszłym roku PSP to dawało bo było można się ubezpieczyć na 2 500 000 zł a w tym roku kicha . Maksymalna stawka 2 000 000 nie daje magicznej kwoty 500 000 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Zawsze była klauzula max 1 000 000 zł Wysłane z mojego ST17i przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki800 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Aktualnie gdzie najkorzystniejsze warunki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Chyba dalej w PSP (Hestia). Nikt z lepszym się nie ogłosił. Z tym, że już 3 mies. minęły. Ubezpieczenie jest do daty, a nie na czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Witam Zajrzyjcie pod ten link. http://www.lublin112.pl/ul-bukowa-samolot-zderzyl-sie-samochodem-osobowym-zdjecia/ Ubezpieczenie modelarza było na 500 tyś, wiec wystarczy na pokrycie szkody ale gdyby był to człowiek... Zdarzyło się to wczoraj podczas pikniku. Model przeleciał ponad 10 km zanim skończyło się paliwo. pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dla mieszkających w Katowicach, ale pewnie i dla Wszystkich zainteresowanych, Allianz zawiera ubezpieczenia OC dla modelarzy. I tak, dla modeli do 5 kg Suma Ubezpieczenia 100.000,00 - składka roczna 80zł Suma Ubezpieczenia 200.000,00 - składka roczna 110zł Suma Ubezpieczenia 300.000,00 - składka roczna 130zł możliwe są także zniżki. Polecam wykupić ubezpieczenie OC. kontakt w Katowicach Tomasz.Noszczyk@port.allianz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 A powyzej 5 kg tez można ubezpieczyć się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 W PSP są lepsze warunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Widać po incydencie w Radawcu ubezpieczyciele w końcu zauważyli niszę do zapełnienia. Jakie warunki Andrzeju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 trochę drogi ten Alianz u kolegi, i takie ograniczenie do 5 kg, Andrzej potarguj się z centralą to uzyskasz lepszą ofertę, bo trochę przeginają..........ja też mam w Alianzie ale modele do 20 kg, oraz OC w życiu prywatnym dla całej rodziny tzn 4 osób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 W moim przypadku nie jest tak źle, mam już zniżkę. Ubezpieczenie dotyczy obszaru RP i szkód spowodowanych przez moją nieuwagę tudzież problem techniczny z modelem.Natomiast czy warto jest szukać taniej ? - możliwe że tak. Ale jest to jak z powiedzeniem: znalazłem ofertę i kupiłem tańszy spadochron Co do ciężaru ubezpieczanego modelu, to warto o to zapytać agenta ubezpieczeniowego. Moje modele nie przekraczają 2,5kg dlatego nawet nie pytałem o to. ps. dzięki za przeniesienie tematu, bo nie wiedziałem gdzie to podpiąć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Dziwne jest dla mnie zapisywanie się do Stowarzyszenia Parolotniowego, tylko po to aby mieć tańsze ubezpieczenie. Uczestniczycie jakoś w życiu tej organizacji, czy tylko nabijacie ilość członków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Robert, jeżeli nie ma alternatywy to co robić? A tak w jednym ubezpieczeniu mam milion OC dla siebie i niepełnoletnich pod moją opieką. Jak chłopaki wjadą rowerem w zaparkowanego ferrari to będzie też wyremontowane z tego OC. Znasz lepsze? Do tego dostaję fajny kalendarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 W Allianz za OC na sumę 200k zapłaciłem coś koło 80 albo 90 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Może powinniśmy pomyśleś o stowarzyszeniu modelarzy polskich? Grupowe ubezpieczenie jak widać ma lepsze warunki niż indywidualne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ja z chęcią dołączę do stowarzyszenia :-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 W PSP są już nowe ubezpieczenia grupowe na 2015. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi