Skocz do zawartości

Su 29 elektro-1250mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powoli idzie do przodu: zdobyłem materiał na kopyto i obrabia się na tokarce.

Miało być to trochę inaczej, ale myślę że będzie dobrze.

Opublikowano

No, polatałem dzisiaj w końcu osobiście - wygląda mi to na początek obiecującej znajomości :)

Nie napiszę czy daje radę na nożu czy przy innych figurach, bo ich jeszcze nie umiem, ale - prowadzi się idealnie, do lądowania nie przepada, na plecach leci tak samo chętnie jak normalnie.

Niestety - gdzieś zapodział mi się Mobius i nie zrobiłem dzisiaj żadnych filmików :/

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Cześć,

Możesz podać aktualne wyposażenie modelu ? Czy masz już formę osłony silnika i kabiny ? Zastanawiam się nad kupnem tego modelu. Stąd takie pytania.

Pozdr.

Opublikowano

Wyposażenie podam wieczorem, formę kabiny ma Sławek, mam już zrobioną formę maski, wróciłem też z urlopu, doszedłem do siebie ;) i będę się brał za robotę maski, bo już chciałbym latać kompletnym modelem.

PS: Akurat jeśli chodzi o wyposażenie regiel-silnik-śmigło to wciąż się zastanawiam czy wszystko jest OK, ale może być tak że pakiety już mają swoje trzy sezony za sobą....

Opublikowano

Wyposażenie aktualnie jest takie:

- Silnik Turnigy G15 950kV, śmigło 11x5,5 

- regiel Turnigy AE-45A,

- serwa - lotki i kierunek - TowerPro MG92B, wysokość - 2 x Corona DS-939MG (ot, co się nawinęło ;) )

Niedawna fotka z lotniska: (dzisiaj leje, więc nie ma jak wyciągnąć na trawę żeby pofocić  <_<

post-13780-0-98383900-1438155179_thumb.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Serwo wysokości oraz kierunku sa obok siebie ?

Czy takie wyposażenie będzie odpowiednie ?

Silnik: GT2815/06 KV1280, 480W
Regulator: B 50A Emax
Akumulator: 11.1V/2200MAH 25C
Śmigło: 10x5

Wojtek mówileś coś że zastanawiasz się nad innym wyposażeniem, mocniejszy silnik ?

Opublikowano

Owszem, zastanawiałem się, ale to było takie gdybanie - generalnie widzę że silnik daje radę. Oblatywacz też nie stwierdził niedoboru mocy, więc....

Tak, jedno serwo wysokości sąsiaduje z serwem kierunku, ale to było nieuniknione przy trzech serwach w ogonie, no chyba żeby dać kierunkowe do wewnątrz kadłuba i na linki.

Opublikowano

Może dlatego że musiałby być jakiś łącznik między połówkami, raz - utrudnia konstrukcję, dwa - łącznik może powodować nierówne wychylanie połówek SW, połówka sterowana bezpośrednio serwem może się wychylać bardziej od tej drugiej, z powodu jakiejś elastyczności łącznika i model może mieć tendencję do skręcania.

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.