Wojtan Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Powoli idzie do przodu: zdobyłem materiał na kopyto i obrabia się na tokarce. Miało być to trochę inaczej, ale myślę że będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Okleiłem ramkę kabiny, a i wstępnie obrobiony materiał na formę maski też jest na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Jakie ładne nóżki (znaczy golenie podwozia) ma ta Su . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 bardzo ładnie!kiedy będzie znany termin i cena zamówienia zestawu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 No, polatałem dzisiaj w końcu osobiście - wygląda mi to na początek obiecującej znajomości Nie napiszę czy daje radę na nożu czy przy innych figurach, bo ich jeszcze nie umiem, ale - prowadzi się idealnie, do lądowania nie przepada, na plecach leci tak samo chętnie jak normalnie. Niestety - gdzieś zapodział mi się Mobius i nie zrobiłem dzisiaj żadnych filmików :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Cześć, Możesz podać aktualne wyposażenie modelu ? Czy masz już formę osłony silnika i kabiny ? Zastanawiam się nad kupnem tego modelu. Stąd takie pytania. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Wyposażenie podam wieczorem, formę kabiny ma Sławek, mam już zrobioną formę maski, wróciłem też z urlopu, doszedłem do siebie i będę się brał za robotę maski, bo już chciałbym latać kompletnym modelem. PS: Akurat jeśli chodzi o wyposażenie regiel-silnik-śmigło to wciąż się zastanawiam czy wszystko jest OK, ale może być tak że pakiety już mają swoje trzy sezony za sobą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Sławku jak wygląda sprawa zamówienia kita?jest kilku chętnych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Też się nad tym zastanawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Wyposażenie aktualnie jest takie: - Silnik Turnigy G15 950kV, śmigło 11x5,5 - regiel Turnigy AE-45A, - serwa - lotki i kierunek - TowerPro MG92B, wysokość - 2 x Corona DS-939MG (ot, co się nawinęło ) Niedawna fotka z lotniska: (dzisiaj leje, więc nie ma jak wyciągnąć na trawę żeby pofocić 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Serwo wysokości oraz kierunku sa obok siebie ? Czy takie wyposażenie będzie odpowiednie ? Silnik: GT2815/06 KV1280, 480WRegulator: B 50A EmaxAkumulator: 11.1V/2200MAH 25CŚmigło: 10x5 Wojtek mówileś coś że zastanawiasz się nad innym wyposażeniem, mocniejszy silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Owszem, zastanawiałem się, ale to było takie gdybanie - generalnie widzę że silnik daje radę. Oblatywacz też nie stwierdził niedoboru mocy, więc.... Tak, jedno serwo wysokości sąsiaduje z serwem kierunku, ale to było nieuniknione przy trzech serwach w ogonie, no chyba żeby dać kierunkowe do wewnątrz kadłuba i na linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Właśnie dlatego prosiłem Cie o zdjęcia. Sławek zalecał dwa serwa na wysokość ? Od czego to zależy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Może dlatego że musiałby być jakiś łącznik między połówkami, raz - utrudnia konstrukcję, dwa - łącznik może powodować nierówne wychylanie połówek SW, połówka sterowana bezpośrednio serwem może się wychylać bardziej od tej drugiej, z powodu jakiejś elastyczności łącznika i model może mieć tendencję do skręcania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Maska czeka na pomysły co do wzoru malowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 żółto niebieska albo biało czarna szachownica?a za sterami dalej Anodina?ładny modelik.kibicuje dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 A jakieś otwory wylotowe w owiewce silnika to będą , bo ciasno osadzona owiewka . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Tak, zrobiłem nacięcie od spodu, pokażę jak tylko skończę malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Powiedzmy że gotowy, choć jeszcze chodzi mi po głowie jakaś "wisienka na torcie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Dodaj do kabiny instruktora który nauczy kobitkę tego co trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi