Skocz do zawartości

Su 29 elektro-1250mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Folia jest już na poczcie w Ostrowcu, odbierze mi ją ktoś z rodziny bo jestem poza miastem. Dzięki Piotrek, jestem zobowiązany.

Edit,: kopyto kabiny jest polakierowane i przyszlifowane papierem 1200, przeszlifuję je jeszcze 2000 i w sobotę zrobię wytłoczki, nie powinno być problemu bo będą z Vivaku a do tłoczenia użyję pompy próżniowej.

Opublikowano

Zrobiłem próbną wytłoczkę z Vivaku, wydaje się być za wiotka ale jutro ją przykleję i zobaczymy. Przyczyną może być za cienki Vivak albo jestem przewrażliwiony. Jeżeli będzie ok to jutro zrobię jeszcze jedną sztukę do zestawu dla kolegi.

Opublikowano

Planuję obsadzić to w ten sposób:

1. Silnik: G15 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14402__Turnigy_G15_Brushless_Outrunner_950kv.html

2. Regiel: Trust 45A http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31232__TURNIGY_TRUST_45A_SBEC_Brushless_Speed_Controller_EU_warehouse_.html

2. Serwa:  Corona 939MG http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31579__Corona_939MG_Digital_Metal_Gear_Servo_2_7kg_12_5g_0_13sec_EU_warehouse_.html

Teoretycznie waga tych części to 237 gram. Żeby trzymać się założeń, w podobnej wadze trzeba zmieścić się z baterią, odbiornikiem, resztą kabli, myślę też może wrzucić na pokład stabilizator Orange..

Poleci?

Opublikowano

Co ma nie polecieć . Dorzuć jeszcze wagę  pakietu 3S  2200 mAh bo taki w zupełności wystarczy . Jak do lotu wyjdzie nie więcej jak  1200 gram to będzie super . Serwa dałbym mocniejsze , przynajmniej na kierunek .

Opublikowano

3S 2200 to moje podstawowe pakiety i właśnie na nich zamierzam się oprzeć.

Mocniejsze?? Czyli jakie - 3,5 kilo wystarczy? Nie sądziłem że do takiego lekkiego akrobata trzeba aż takie...

W sumie - przygodę z drewnianymi akrobatami dopiero zaczynam, na rozgrzewkę kupiłem Katanę Mini z PA tu na forum, do tej pory "woziłem" się różnymi warbirdami i trenerkami z EPO.

Opublikowano

Ja to celuję w wagę poniżej kilograma a nie 1200g. Serwa na SW to 2 x micro a na SK 1x mini czyli w rozmiarze mg81,mg82. Oczywiście można micro z metalowymi trybami i odpowiedniej sile.

Opublikowano

Ja mierzę w kilogram, pakiet z brzęczykiem przyjmuję 200 gram, te serwa co napisałem, widzę że są porównywalne z MG82, mam je w F4F Wildcat z Lanxianga, który przy 1200 rozpiętości waży 1,7 kg i potrafi mocno fikać w powietrzu i stery kierunku i wysokości ma całkiem spore - dają radę, a ważą 13g a nie 19.

Zakładając że Sławku napisałeś chyba w wątku o Extrze że SU będzie miał na pusto do pół kilo - powinienem trafić w ten kilogram masy :)

Opublikowano

Sam rozglądam się za napędem. Wygląda na to że taki o mocy 450-500W byłby w sam raz, najlepiej 3S i z kv w okolicach 850-950. W silnikach Dualsky nie widziałem takiego, poszukam coś w hobbyking-u.

Opublikowano

Jak waga będzie około kilograma to wystarczy silnik wielkości Axi 2814 (Turnigy 3536 ) , waga 102 gram . Ja bym polecał kV 1000 - 1100 do 3S . 850 to już stanowczo za mało . Sam widziałem serwa Hs 65 Mg w 2 metrowej katanie 3D i lata super tylko jak długo . Serwa polecam większe odkąd w Katanie S30 rozpadły się tryby w Hs 81 na lotce .

Opublikowano

Na prośbę Marcina <Viper> zamieszczam screen nie dotyczący Su. Marcin, tak teoretycznie miało by to wyglądać.

Opublikowano

Sprawa maski wygląda tak że musiałem zaprojektować nowe kopyto, pewnie niebawem będzie frezowane- kwestia 1-2 tygodni o ile będzie wolna maszyna. Maska dwudzielna z Hipsu. Pamiętam Wojtku o Tobie.

Opublikowano

Tak jak Ci Sławku mówiłem, nie bardzo ostatnio śledziłem forum, ale widzę że model nabiera kształtów.

Bardzo mnie to cieszy :)

Ale jeszcze bardziej mnie cieszy świadomość, że nie poprzestałeś rozmyślać nad dużą ekstrą, zwłaszcza w założonych limitach wagowych - super.

Ostatnio rozmyślałem nad akrobatycznym dwupłatem, a tu proszę jedna rozmowa z Tobą i projekt prawie gotowy :)

Oj, coś się zapowiada pracowity sezon lotny i bardzo dobrze.

Opublikowano

Slawku podziwiam twoje "zabaweczki"

A czy masz w swojej kolekcji cos w stylu trenerka dla poczatkujacych ??

Opublikowano

Trenerek dla początkujących to FunCub z Multiplexa na przykład, łatwiejszy do naprawiania w razie kraksy ;) 

I proszę mi Sławka nie rozpraszać innymi modelami, bo ja tu wyczekuję mojego kita do sklejania...  :P

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.