Artu Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Po takim "wyczynie", to już raczej Były ośrodek szkoleniowy... Zgłoszono do uav@ulc.gov.pl https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S7YQZHL1kEI 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Chyba nie sądzisz, że latał tam bez odpowiednich pozwoleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Chyba nie sądziesz, że latał tam bez odpowiednich pozwoleń. Licencję na zabijanie mają naprawdę nieliczni. Uwielbiam tę piosenkę więc mogłem tego filmiku wysłuchać z zamkniętymi oczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Brak wyobraźni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 robertus myślę że chodziło o sam fakt wystąpienia tego lotu, w takim miejscu zwłaszcza nad takimi obserwatorami.Osobiście nie rozumiem jaki był cel tego pokazu? Latać kilkukilogramową hexą w zamkniętym pomieszczeniu wśród masy zwisających z sufitu elementów nad głowami małych nieświadomych dzieci. Że nikt sie nie zbunotwał to aż dziw. Rodzice zaufali obcemu facetowi i pozwolili latać nad ich dziećmi.Moja wyobraźnia podpowiada mi następujący schemat: hexa --> linka zwisająca z sufitu---> kret---> tryskająca dokoła krew---> pocięte twarze, ręce etc---> pozew zbiorowy--->wyrok skazujący-----> renta do końca życia dla kilku osób. Ewentualnie kilka guzów, powybijane śmigłami oczy? Czarny scenariusz ale możliwy. Jeśli możliwy to po co ryzykować? Jak przesadzam to sory ale naoglądalem sie dopiero co masy krwawych wypadków z multicopterami na yt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Nie przesadzasz. Sam, mając już jako takie zaufanie do swojego sprzętu, latam tylko tam, gdzie w promieniu 200 metrów nie ma nikogo innego oprócz mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Byłem na pikniku szybowcowym w Lesznie i tam cukierki zrzucano z prawdziwego samolotu latającego nad tłumem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dla tych, którym jednak jeszcze trochę brakuje wyobraźni: http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/drony-zagrozeniem-dla-ruchu-lotniczego-katastrofa-kwestia-czasu,496795.html Byłem na pikniku szybowcowym w Lesznie i tam cukierki zrzucano z prawdziwego samolotu latającego nad tłumem. I jaki z tego wniosek ? Taki, że pilot był idiotą, i powinien stracić licencję ? Bo to jedyne, co mi się nasuwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Być może idiotami byli wszyscy związani w ten piknik, bo to była część oficjalnego grafiku pikniku.Nie jakaś tam samowolka jednego wariata. A co do reszty argumentów to zgadzam się, jak to się mówi licho nie śpi i lepiej dmuchać na zimne. Tez latanie koło zwisających plakatów mnie zaszokowało, ale... ja drążków nie trzymałem. Kamera szerokokątna skraca odległości. No i myślę, że nie była to spontaniczna akcja tylko pewnie efekt umowy między portem lotniczym a wykonawcą "lotniczych" mikołajek, który takie loty miał wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jak by tym gów.. latał nad moją córką to bym to szybko załatwił. Nad Bydgoszczą tez jakiś kmiot lata nad dworcem pekaesu w centrum miasta. Prędzej czy później spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jak się ma kwit to nie znaczy że można latać wszędzie a jedynie uczyć podstaw obsługi i procedur startowych . Ciekawe kto z ULC odpowiadał za wydanie licencji tej firmie dla mnie powinien stracić stanowisko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 No ale kaj je tyn film?? Bo jo go niy moga łobejrzeć, ciekowych czymu?? "ten film był specjalnie tak zmontowany by wzbudzić jak najwięcej dyskusji na temat bezpieczeństwa. Dokładnie o to nam chodziło !!!" Sratatata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Nie tylko Ty nie możesz go zobaczyć ..."ten film był specjalnie tak zmontowany by wzbudzić jak najwięcej dyskusji na temat bezpieczeństwa. Dokładnie o to nam chodziło !!!" Wzbudził dykusje więc go nie ma. Może rodzice dzieci dyskutowali. Bo ja wiem,to tylko podejrzenia bo fimu nie mogę oglądnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Myślę również że wszelkiego rodzaju wyzwiska nie są tu na miejscu i mogą tylko niektórym zaszkodzić, nasz dział prawny na pewno i tym się zajmie. Poproszę o przykłady. Na razie jest to próba zastraszenia forumowiczów jednoznacznie określających swoje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Bartoszu kolega Piotr nie potrafi czytać ze zrozumieniem, a kursy organizuje. Pokaż facet jeden przykład gdzie Cię ktoś obraził może zmusi Cię to do przeczytania postów jeszcze raz. Straszyć to możesz dzieci w piaskownicy. Pff. Co za tupet. Skoro jesteś taki bystry to może mi powiesz co byś zrobił dyby Ci ten multikopter wpadł w te dzieci? Nadal byś się zasłaniał kwitem? Nie wiem czy jakikolwiek kwit by Cię wtedy uratował. //Uruchomiłem się, ale krew mi się gotuje jak czytam takie brednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tego filmu nie można obejrzeć bo youtube się przyczepił do ścieżki dźwiękowej. Trzeba albo odrzucić roszczenie albo załadować jakaś pioseneczkę z biblioteki youtube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mknet Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Z tego co wiem to nie samym lataniem narażacie ludzi na kalectwo lub utratę życia. Sprzęty które sprzedajecie, składacie przypominają Mitsubishi Zero. Dla przykładu dodam fotkę dystrybucji zasilania w jednym z topowych wielowirnikowców z waszej oferty, która została wyrzeźbiona śrubokrętem w miedzianym pcb. Dodatkowo zamontowanie tam IMU jest narażone na przepływ dużych prądów, co nie wróży zbyt dobrze. Wiem, że warto by klient wrócił, ale nie koniecznie na kosztowny serwis/kompletą naprawę. Jeżeli taka fuszerka kosztuje 18 500zł to warto ostrzec innych, przed zbyt dużym "profesjonalizmem" tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dla wszystkich zainteresowanych informuję że posiadamy stosowne dokumenty i są one do wglądu w naszej firmie, ze względu na dane osobowe nie będziemy ich publikować. A dla tych najbardziej nadgorliwych informacja, że wystarczyło poczytać notam z tego dnia i wszystko by się wyjaśniło, ale niestety co niektórym zupełnie brak nawet podstawowej wiedzy o przepisach ruch lotniczego. A co za problem opublikować po usunięciu danych osobowych? Rozumiem, że mogę podjechać i je obejrzeć? Jestem bardzo ciekaw co to za dokumenty uprawniające do lotów stanowiących zagrożenie dla zdrowia, a nawet życia. Pewnie liczysz też na to, że na forum modelarskim nikt nie ma pojęcia co to są NOTAM-y i jakie informacje zawierają. Wystarczy więc, że rzucisz tajemniczym skrótem NOTAM, zarzucisz nieznajomość jak to napisałeś " podstawowej wiedzy o przepisach ruch lotniczego" i wszyscy umilkną. Może więc przytoczysz tutaj treść tego NOTAM-u i pokażesz, który jego fragment pozwala na latanie nad dziećmi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC-LIPOL Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Z tego co wiem to nie samym lataniem narażacie ludzi na kalectwo lub utratę życia. Sprzęty które sprzedajecie, składacie przypominają Mitsubishi Zero. Dla przykładu dodam fotkę dystrybucji zasilania w jednym z topowych wielowirnikowców z waszej oferty, która została wyrzeźbiona śrubokrętem w miedzianym pcb. Dodatkowo zamontowanie tam IMU jest narażone na przepływ dużych prądów, co nie wróży zbyt dobrze. Wiem, że warto by klient wrócił, ale nie koniecznie na kosztowny serwis/kompletą naprawę. Jeżeli taka fuszerka kosztuje 18 500zł to warto ostrzec innych, przed zbyt dużym "profesjonalizmem" tej firmy. Kolego niestety nie jest to nasza produkcja, raczej jakaś podróba naszego rozwiązania. Zapraszam do naszej firmy, można zobaczyć jak właściwie powinno być to wykonane, każda płyta ma wyfrezowane nasze logo a ja tu tego nie widzę. A co za problem opublikować po usunięciu danych osobowych? Rozumiem, że mogę podjechać i je obejrzeć? Jestem bardzo ciekaw co to za dokumenty uprawniające do lotów stanowiących zagrożenie dla zdrowia, a nawet życia. Pewnie liczysz też na to, że na forum modelarskim nikt nie ma pojęcia co to są NOTAM-y i jakie informacje zawierają. Wystarczy więc, że rzucisz tajemniczym skrótem NOTAM, zarzucisz nieznajomość jak to napisałeś " podstawowej wiedzy o przepisach ruch lotniczego" i wszyscy umilkną. Może więc przytoczysz tutaj treść tego NOTAM-u i pokażesz, który jego fragment pozwala na latanie nad dziećmi? Kolego skoro wiesz co to notam to zapewne wiesz również gdzie można go obejrzeć, przecież jest on dostępny publicznie, jeśli nie to zapraszam na szkolenie, gdzie również będziesz mógł obejrzeć pozostałe dokumenty. Jeśli nie to się tu nie dowiesz wiedza kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mknet Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Kolego niestety nie jest to nasza produkcja, raczej jakaś podróba naszego rozwiązania. Zapraszam do naszej firmy, można zobaczyć jak właściwie powinno być to wykonane, każda płyta ma wyfrezowane nasze logo a ja tu tego nie widzę. Niestety nie zamierzam się kłócić, ale to zdjęcie zostało wykonane bezpośrednio przez jednego z waszych klientów zaraz po kupnie zestawu. Zresztą wiadomo, że nie będziecie się przyznawać do błędów, trzeba na jeleniach zarabiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi