Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyliczyłem orientacyjny SC liczony od początku skrzydła pasmowego

Między 33 - 35cm to wychodzi mniej więcej tutaj

Na wyważarce ustawiłem w początku statecznika pionowego.

IMGP6340.JPG

Jak widać pakiet 1300mAh jest na samym przodzie, tuż za dziobem z EPP.

Wyważałeś już z umieszczonym regulatorem, odbiornikiem i przedłużaczami? Widzę, że jest szansa na umieszczenie pakietu 1500 mAh a może i 2100 mAh.

Te Migi aż proszą się o wykonanie oświetlenia. A stosując metodę Marka związaną z nacięciami na natarciu i spływie skrzydeł czy stateczników pionowych łatwo w te nacięcia wprowadzić cieniutkie kable do LEDów - 2 żyły od taśmy komputerowej  -  i na koniec krawędzie skleić bez dodawania rurki na krawędzi natarci i spływu. Przetestowałem no na roboczo - idealnie.

A wcześniej robiłem tak w swoim F-18 - robota precyzyjna ale warta poświęconego czasu.

post-10327-0-64245200-1420471024.jpg

Kolega z forum opracował świetne moduły oświetlenia dla wymagających :-)

http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48170-o%C5%9Bwietlenie-lotnicze-modelu/page-4

Opublikowano

chacha

a miała to byc niespodzianka :/

dokładnie: powklejałem przewody w nacięcia spływów etc.

żeby było lekko rozbebeszyłem izolację cienkiego przewodu typu "żyłka" i zastosowałęm tylko 2x po jednym pojedynczym druciku.

jako izolacji użyłem... foli do oklejania! :)

zaprasowałem przewód i odciąłem nadmiary :)

Opublikowano

Wyważałeś już z umieszczonym regulatorem, odbiornikiem i przedłużaczami? Widzę, że jest szansa na umieszczenie pakietu 1500 mAh a może i 2100 mAh.

Tak, wyważałem kompletny samolot jak do lotu. Inaczej nie miało  by to sensu.

Twoje prace pamiętam :) nawet chyba potrafiłeś zrobić otwór wzdłuż skrzydła.

1500 się też nada. 2100? jak mi podasz wymiary to Ci napisze czy się zmieści do kadłuba.

Opublikowano

chacha

a miała to byc niespodzianka :/

dokładnie: powklejałem przewody w nacięcia spływów etc.

żeby było lekko rozbebeszyłem izolację cienkiego przewodu typu "żyłka" i zastosowałęm tylko 2x po jednym pojedynczym druciku.

jako izolacji użyłem... foli do oklejania! :)

zaprasowałem przewód i odciąłem nadmiary :)

Ja coś "podpowiadam" a tu Sławek już kabinę dawno zrobił, Marek oświetlenie wykonał. 

Czekać tylko aż ktoś zaprezentuje ten model z napędem 2xEDF + podwozie  :D

Rober - pakiet 2200mAh 30-40C ma wymiary około 105 x 25 x 35 mm. + przewody.

Ciekaw jestem pierwszych wrażeń z oblotu - dotyczy braku profilowanego skrzydła czy chociażby profilu KfM2.

Jak tak patrzę na Wasze poczynania to coraz bardziej korci by nabyć 1 egzemplarz....a może poczekam bo Sławek coś nowego przygotuje przy współpracy z Markiem  ;) 

Opublikowano

Płaska deska to tez profil. ;)

Pakiet 2200 też powinien się zmieścić, ale trzeba pomyśleć nad jego mocowaniem.

Ja wykombinowałem coś takiego.

Zrobiłem pudełeczko długości 20cm

IMGP6370.JPG

Z tyłu wzmocnienie, żeby rzep nie przeciął depronu

IMGP6369.JPG

IMGP6371.JPG

I od góry.

IMGP6372.JPG

• Lubię to 1
Opublikowano

Hmm, to znaczy że na pewno wejdą tam czterdziestki. Trochę cienko z ciągiem będzie, jakieś 500g maks na 3S.

Opublikowano

W same  dysze, tak na styk -wejdzie EDF-60, ale to by było szaleństwo.... :) ale niestety duża waga na   D..pie

W sumie może się źle wyraziłem -nie wiem jak dokładnie jest z EDFami  -wewnątrz  dysz jest 60mm 

Opublikowano

Dysze na wylocie są spore, ale tunele w środku wąskie. Jakby było 500gram ciągu i pakiet jakiś nie duży to ma to szanse polecieć.

Tymczasem ponownie zważyłem model do lotu i wyszło mi dziś 525 gramów i raczej na razie nic nie przybędzie.

Do kompletu brakuje mi jeszcze kabinki wraz z oszkleniem.

Opublikowano

i wyszło mi dziś 525 gramów i raczej na razie nic nie przybędzie.

Dużo.

Mój plaszczak z pakietem 1300 waży aż 330g a nie żałowałem mu CA-styro i profilu 6x6mm. na wzmocnienie.

Opublikowano

Dokładnie. Pomyślałem, co znowuuuuu! W F-18 i też przy oblocie. Stres przy oblocie i niedokładnie zapiąłem rzepa na pakiecie.

Tragicznie się nie sterowało się, ale śmiesznie reagował jak pakiet dyndał, w końcu ciągle szalał jego SC.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.