robertus Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 a to na zdjeciach to blyszczaca czy matowa?To matowa, ona raczej taka satynowa bardziej jakby jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 to chyba szkoda zachodu, poczekam az mi marek dosle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Mały postęp ; wnętrze - spodziewałem się większych trudności z powodu wąskiego miejsca więc zrobilem "byle było coś widać" a szkoda bo widzę że dało by się zrobić coś więcej.... Pilot z jednego klocka różowego styroduru I przymiarka kabiny - to tylko test zgodności wytłoczki ze starego kopyta innej 29tki kolejna będzie wytłoczona na nowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark3 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Dziśiaj przy pomocy małych rączek wyćiełem wyćinankę Pilot bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Czemu taka cisza w temacie Czemu taka cisza w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Model oblatany, lata świetnie, brakowało mi tylko steru kierunku, bo na dużych kontach natarcia nie chce się słuchać sterów. Podczas drugiego lotu okazało się, że wysypały mi się zębatki w serwie, co skończyło się twardym lądowaniem, ale już wszystko naprawione i odmalowane. Wymieniłem serwa na mocniejsze, a jutro pokombinuję nad sterami kierunku. Poza tym podczas oblotu odpadła prowizoryczna owiewka kabiny, muszę chyba szybko zrobić właściwą z plexy. Okazało się również, że mocowanie śmigła na oring nie jest najlepszym rozwiązaniem więc teraz jest już zamocowane na sztywno. Skoro model lata, należało by go wykończyć więc poza kabiną muszę dorobić dysze wylotowe oraz jakieś atrapy uzbrojenia. Oto link do filmu: http://youtu.be/38T6UZ6lpIo poniżej są zdjęcia po twardym lądowaniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jakie wyposażenie włożyłeś do miga i jaka była waga do lotu. Gratuluję oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark3 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Gratuluje udanego oblotu super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Pięknie wyszedł z ręki. W którym miejscu masz SC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Dzięki dzięki, sam byłem lekko zdziwiony, że tak gładko poszło. Elektronika jaka była w modelu podczas oblotu i SC opisuję poniżej: -silnik HD 2826 1380 KV (na śmigle GWS 8:6) -regulator robbe 20 A -pakiet 3 S 1300 mAh (zamiast opisanego wcześniej 3 S 800 mAh) -SC około 2 cm przed początkiem steru kierunku -serwa to HXT 500 (ale nie wytrzymały obciążeń podczas akrobacji więc wymieniłem je na SAVOX SH 0253 digital) -waga do lotu to 413 g model pewnie jeszcze nieznacznie przytyje ponieważ chcę zrobić ruchomy ster kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Po oblocie postanowiłem dokończyć budowę, na pierwszy ogień poszły dysze wylotowe. Oblaminowałem dwie puszki tkaniną 30 g. Nie obyło się oczywiście bez aerografu. Wykonałem również dwie pary rakiet z depronu. Następny będzie kokpit i owiewka kabiny. Fotki poniżej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Piękny model bardzo ładnie to wszystko urobiłeś , a co do oblotu ... jak ktoś tak kontroluje model to chyba zawsze udany czy jak ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 mój Mig w końcu doczekał się na "człowkieka od osprzętu" którzy porozciągał pełne wyposażenie elektroniczno/elektryczne hehe reszta kabli i sterownik oświtlenia - w drugiej warstwie nad płyą główną płatowca chłodzenie silnika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Mi się leń włączył i coś się nie mogę zabrać za kabinę. Dokończyłem za to uzbrojenie. ps: Marek, klej to szybko i w górę, ciekaw jestem jak działa to oświetlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 test oświetlenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Osłona radaru na miejscu i częściowo pokryty "brzuszek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Chodza mi po glowie takie silniki do tego samolotu: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18115__Turnigy_Aerodrive_SK3_2826_1240kv_Brushless_Outrunner_Motor.html http://hobbyking.com/hobbyking/store/__12920__D2826_10_1400kv_Brushless_Motor.html http://hobbyking.com/hobbyking/store/__51611__KEDA_A22_10s_14A_Brushless_Outrunner_1250KV.html http://hobbyking.com/hobbyking/store/__14738__Turnigy_L2210C_1200_Brushless_Motor_150w_.html http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18544__Turnigy_L2210_1400_Bell_Style_Motor_210w_.html jakies sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Do jakiego pakietu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 mysle 1300mAh i jeszcze jedno depronowe tym razem pytanie; nie mozna by krawedzi np skrzydel okleic balsowa listewka zaokraglona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ktoś już takie balsowe rozwiązania stosował w swoich depronowych modelach, jak dobrze kojarzę to Donatas Pauzuolis w jakimś swoim modelu do 3D (chyba w Su 29, czy też Sultimate 29) ale chyba z tego zrezygnował, ciekaw jestem dla czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi