akte Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mój Funcub potrzebował nieco większego skłonu, niż ten podany w instrukcji. Na ustawieniach jakie podaje producent, na pełnych obrotach pamiętam, że lubił zadzierać. Wykłon mam niewielki około jednego obrotu i jest ok. Co do miksu Klapy-SW przynajmniej w moim egzemplarzu jest on zbędny. Funcub na klapach wyraźnie zwalnia i ląduje jak po sznurku. Jak już wspomniano Funcub lata sam, byle mu nie przeszkadzać za bardzo. Pętle, beczki to dla niego formalność . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 ja pomalowalem markerem olejnym i trzyma, po kilku klejeniach to mocowanie silnika mi tak zdeformowalo ze ustawilem na oko i lata dobrze. tylko sredni gaz lekko nurkuje a przy pelnym ciagnie w gore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mam ustawione dwie pozycje klap , na ile je ustawić ? Czy 20 stopni i 45 będzie ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akte Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Na początek będzie ok. Późnie jak Ci przypasuje to zostawisz, jak nie to sobie zmienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 To wstępnie było by tyle dziękuje za pomoc .Jak coś jeszcze będzie trapić przed startem to dopytam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol.M Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mam minimalnie domiksowany sw do klap (około 10%) bo inaczej przy wychyleniu około 45st. wyraźnie zadziera do góry. Co do samych wychyleń klap to mam 2 ustawienia, do lądowania i do przelotów pomiędzy choinkami około 40-45st., oraz około 90st. stosowane jako hamulec w extremalnych sytuacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Odświeżę ostatni raz żeby nie było że nie poleciał Jakoś tak schodziło ale dziś FunCub wykonał pierwszy lot i lata wyśmienicie ! Teraz tylko ćwiczyć latanie bo coś się na pasie nie mieszczę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akte Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Gratuluję oblotu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Np i pięknie. Cubowi trzeba zdjąć gaz przed lądowaniem bardzo wcześnie. Cholernie dobrze szybuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Dziękuję dziękuje , no własnie Bartku dobrze że mojej miny nie widać na filmie, bo sobie z dalsza podchodziłem silnik się ledwo kręcił ,samolot jak leciał tak leci a tu pas się powoli kończy dobrze że na drugim FunCubie nie zaparkowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Dziękuję dziękuje , no własnie Bartku dobrze że mojej miny nie widać na filmie, bo sobie z dalsza podchodziłem silnik się ledwo kręcił ,samolot jak leciał tak leci a tu pas się powoli kończy dobrze że na drugim FunCubie nie zaparkowałem Ja się już nauczyłem, że gaz na 0 i to na początku ścieżki schodzenia. Oczywiście, mówimy o lądowaniu bez klap. Wyczujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Przetestuje ! , dzięki z a dobre rady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 a ja wybrałem taki silnik. Będzie dobry ? Mam nadzieje że fun cub na śmigle 12x6 będe mógł robić zawis http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p6622,silnik-turnigy-d3548-4-1100kv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 No to będzie naprawdę srogo !! Żeby Ci skrzydła przy starcie nie zerwało mocy Ci nie braknie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 aż tak ? boje się tylko żeby nie był za ciężki. jeszcze mam 14 dni na zwrot bo dopiero zamówiłem nie wiem jeszcze jaki pakiet i serwa chciałbym żeby długo latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Maksymalną moc uzyskasz na pakiecie 5s ale musisz kupić odpowiedni regulator . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianjedral Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 5s sie chyba nie zmieści mysle nad 3s albo 4s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Miejsca jest sporo ale ja przy wadze silnika 120 g mam pakiet w sam tył wepchany ... wiec jeśli planujesz ciężki silnik i spory pakiet to jak go będziesz sklejać do kupy to w środek na ogon dal bym ołowiu bo inaczej ciężko będzie wyważyć a trochę kiepsko będzie wyglądać na zewnątrz ołowiem oklejony ! A jak planujesz pakiet 3s to trochę bez sensu taki silny motor ! 4s musi być jak chcesz tej mocy zaznać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 U kolegi serwa Tower pro na lotkach i redox najtańsze za 10zł dają super rade Sam będe posiadaczem modelu hehe Latałem raz nim to kozak ! tylko lądowanie było tak twarde że koła dotknęły skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Próbujesz pogodzić sprzeczne rzeczy. Moc, zawisy, długie latanie i to w FC. Ten silnik, co podlinkowałeś, w HK Europe jest niemal dwa razy tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi