silesia_system Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 W marcu 2010 zamówiłem w Bielsku dwa kadłuby i do dzisiaj czekam, problemy wiekowo zdrowotne niestety skutecznie blokują prace ;(. Jeśli ktoś nie przejmie form do kadłuba to szkoda prac we Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Bedzie dobrze zawsze jest wiele wariantów do dyspozycji w krytycznych sytuacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ot, to ! Nigdy nie ma tak by nie mogło być gorzej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ciekawe wszystkie wasze teoretyczne rozważania bardzo pomocne w dalszych pracach jak ten model uzbroić choćby do jednego lotu Dziękuję i czekam kiedy zobaczę tą Dianę 1/3 z Wrocka w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 My rozważamy to prawda. Ty nie rozważasz tylko obserwujesz rozważania i czekasz aż zobaczysz! Ksywa Tomasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Krzysiek - a co my mamy ci doradzać? Wiedze i doświadczenie masz, wiec nic nowego Ci nie powiemy To sobie piszemy czekając na Twoje fotki. A Diana Wro-BB już dawno miała latać, ale...tak to bywa. Teraz już musi polecieć i zarobić - duże pieniądze zostały już zainwestowane np. we frezowanie form skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 BRoman czym latasz na co dzień i co majstrujesz w swoim warsztacie ? Jurku ja też mam w domu aligatora tylko się wstydzi pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 BRoman czym latasz na co dzień i co majstrujesz w swoim warsztacie ? No w sezonie lotnym latam : Elipsa 2Te starowinka ale nadal pop....dala .E to elektryczna wersja na Kontroniku z przekładnią /70 A/18" łopatki Holówka Pięknisia z wysp 62 ccm Stork 2 jak jest teren i ochota powalczyć ze słabą termiką Styrofornirowe różne szybowce Jantar 2b 6mb -unikatowe loty Poprawiam : Fox 4m+ kompozytowy z SAMODZIELNIE WYKONANYM BAGNETEM WĘGLOWYM Gawron holówka-ciągnie się ta robota- ło jeju jak ciągnie 58 ccm Na bieżąco: Śmigła węglowe słusznych rozmiarów ale tylko do użytku własnego. 24,25 " 180 gr (zważ swoje..... ) aaa. wykończenie Optik Kończę kompozytowe dźwigary do szybowca 4+ w perspektywie cały model x 2 do swojego użytku To tyle z raportu. Dostanę podwyżkę ? A jeśli nie to się spytam nieco obcesowo. A bo co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ZROBIŁEŚ SAM BAGNET...!!! Poczekaj zaraz dostaniesz popalić..od expertów aleś się naraził myśałem ,ze to tylko ja taka niezdara i bestyja pyskata a bagnet pełen czy szuflada..? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ZROBIŁEŚ SAM BAGNET...!!! Poczekaj zaraz dostaniesz popalić..od expertów aleś się naraził myśałem ,ze to tylko ja taka niezdara i bestyja pyskata a bagnet pełen czy szuflada..? On ZROBIŁ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 ON zrobił bo ma doświadczenie i wiedze (pisałem o tym gdzieś). ON nie naprawił W foxach najczęściej były bagnety prętowe. Miałeś inny model czy przerobiłeś kieszenie i bagnet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 http://postimg.org/image/uy5d6vo0n/ nówka..samoróbka..toxikowa ON zrobił bo ma doświadczenie i wiedze (pisałem o tym gdzieś). ON nie naprawił W foxach najczęściej były bagnety prętowe. Miałeś inny model czy przerobiłeś kieszenie i bagnet? Jurek pisze się "fachowo" do bagnetu KASETA.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 a bagnet pełen czy szuflada..? Pełny 22x7 bo taki był w oryginale. A przestrzenny? Banalny foremnik i jedziemy z wydobyciem......... Naprawić się nie dało bo był po prostu złamany-kraksa-brudna !!! antena (100 om-zgroza). Fox ze stajni Antka . Ma dorobione uszy . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Pełny 22x7 bo taki był w oryginale. A przestrzenny? Banalny foremnik i jedziemy z wydobyciem......... Naprawić się nie dało bo był po prostu złamany-kraksa-brudna !!! antena (100 om-zgroza). Fox ze stajni Antka . Ma dorobione uszy . Fajna to zabawa mozna robic cuda..mi najbardziej przeszkadza pył w obróbce.. unosi sie potem wszedzie .latem wynosze sie na zewnątrz a teraz grzebie w kiblu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 http://postimg.org/image/uy5d6vo0n/ nówka..samoróbka..toxikowa Jurek pisze się "fachowo" do bagnetu KASETA.. taaa....fachowcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 taaa....fachowcu Powiedziałem kiedyś Kierownikowi pochwa/ nie kaseta/ wiesz co było... taki ze mnie fachowiec.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Panowie trochę chyba się za bardzo rozpędzacie i psujecie wątek Krzyśkowi. To nie jest wątek o bagnetach - macie już taki i tam się przepychajcie. To jest wątek o Diane. Jak jest jakikolwiek moderator na tym forum to powinien wywalć wszystko co jest OT w tym wątku do innego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Spoko zimą jest mało latania i nuda więc atmosfera się rozkręca, dysputy odbiegają od tematu ale takie to forum jest i trzeba przywyknąć. Dostanę podwyżkę ? A jeśli nie to się spytam nieco obcesowo. A bo co ? Bo warto się podzielić na forum swoją wiedzą w szerszy sposób pokazując swoją robotę i warsztat, na pewno wielu by skorzystało i łatwiej się wtedy gada. Przepraszam jak poczułeś się urażony nie oto chodziło. Uwagi co do napędu SW są trafne tyle, że raczej wykonanie dwóch dźwigni kątowych z popychaczami i solidne osadzenie w ogonie będzie miało podobna masę co minserwomechanizm. Wykonawca modelu przewidział montaż serwomechanizmu w ogonie ale jest tam bardzo ciasno (tutaj wygrywa większy model). Dodatkowo najprościej do napędu SW jest wyprowadzenie orczyka serwa na zewnątrz co mało eleganckie i psuje aerodynamikę. Faktycznie przy takim ogonie jak w Dianie w tym rozmiarze powinien on być jak najlżejszy pomimo, że miejsce przejścia belki w statecznik jest wzmocnione węgłem. Cały czas się zastanawiam nad sposobem napędu i tutaj skłaniam się ku zastosowaniu bowdenu - co pewnie wielu potraktuje jako idiotyzm Kupując ten model byłem świadom wszelkich trudności i problemów jak bym chciał, żeby było łatwo wybrał bym jakiegoś "piankolota" Tak wygląda w praktyce z HS-85 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 weź daj MKS6100 - mały, lekki, mocny i precyzyjny jak zegar atomowy. No i niezawodny. http://mks-servo.com.tw/goods.php?goods_id=ds6100 Powiedziałem kiedyś Kierownikowi pochwa/ nie kaseta/ wiesz co było... taki ze mnie fachowiec.. pochwa - to jakby coś innego niz kieszeń. Szczególnie w mniemaniu Kierownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi