pietka Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Koledzy, prześlijcie mi zamówienia a ja jutro zorientuję sie po ile byłby komplet i mogę wam zrobić. Kopyta są. Oprócz 2 kabinek ( tylna była z butelki pet) potrzeba 4 połówki gondoli podwozia i 2 komplety osłon silników ( są dwudzielne) na 1 Łosia. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A nie mówiłem? Ja zamówiłbym jeden komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 I problem rozwiązał się szybciej niż myślałem... Również jestem chętny na jeden komplet. Piotrze daj znać jutro jaka cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Czy można prosić o wpisanie wniosków w wątku o zamówieniu grupowym? Tutaj: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/50909-zam%C3%B3wienie-grupowe-na-%C5%82osia/ Będzie łatwiej korzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Właśnie pzyszła wycena. Komplet 10 z przezroczystego materiału twardego kosztuje 180 zł. :-( Taka cena jest przy ilości poniżej 10 kompletów. Powyżej ma byc niższa. . Ale to i tak taniej niz kiedyś. Do swojego łosia zamawiałem kiedyś tylko 4 połówki gondoli podwozia i zapłaciłem 120 zł. Ta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No to tutaj rzeczywiście trzeba się zebrać już razem do zamówienia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Piotrze to zrób tutaj listę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Wysyłąjta ku mnie na PW razem z adresami do wysyłki. Przypuszczam, że paczki nie będą droższe niż 10 PLNów. Niech moc będzie z Wami! Pioter PS Acha, z doświadczenia podpowiem, że ten twardy materiał jest chyba jedynym sensownym. Miałem wcześniej wytłoczki z miekkiego białego. Porazka. Ciągłe wgniotki przy niewielkim nacisku i trudny do pomalowania, byle puknięcie i odpryski. Teraz mam z tego twardego. Szpachla samochodowa na osłonach silnika ( osłona składa się z dwóch części, miejsce łączenia widoczne, to poszpachlowałem nieco) trzyma się piknie i malowałem mieszanką Pactrowych farbek aerografem. 1 warstwa wystarczyła do dobrego pokrycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Piotruś a zapodasz rozmiar kółek , bo ja niestety nie mam jak ? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Jest szansa powiększyć model do 170-180cm i podać takie plany w PDF 1:1? A no i Pietka możesz przytoczyć rozmiar kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Marcinie, przy wydruku możesz podać powiększenie i samo się zrobi automagicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Też fakt:) To pDF'a ktoś zorganizuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nie do końca. Owszem, wycięcia się wyskalują, ale czy uda Ci się potem kupić sklejkę w wyskalowanej szerokości? Bo jeśli dziś wycięcie jest pod deskę 6mm, to potem będzie pod deskę 6.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Za dużo z drewna nie będę budował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Powiększenie przez beztroskie skalowanie o kilkadziesiąt procent spowoduje, że nie będzie "puzzli". Większość zamków będzie wymagało dodatkowej obróbki. Lepiej zrobić to w jakimś programie cad'owskim i poprawić chociaż podstawowe gniazda. I tak bez pilnika i wypełniającego kleju się nie obędzie. Do ręcznego cięcia jak najbardziej - pod laser chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Penie z wpustami i zamkami pójdzie szybko , ale też pomyśl nad rurą , bo 10 czy 12 nie wytrzyma 1,8m a może jeszcze spaliny. Do tego żebra na podwozie też wymagają przemyślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Tomek a gdzie łobiecane focie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zmierzyłem kółka. Każda goleń ma 2 x kółko 70 mm średnicy i 20 mm grubości na wspólnej ośce. Są ciut za duże i za grube. Zalecałbym 60-65 i na pewno węższe niż 20 mm. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dla wszystkich chętnych do pobrania formatki planów Łosia 1,5m czyli chyba z tego co pamiętam 1:12 Plany są tylko i wyłącznie do użytku osobistego , nie w celach zarobkowych. Jakiegokolwiek użycie ich w celach zarobkowych musi zostać ustalone z autorem czyli mną celem ustalenia opłaty. Kabinki i gondole są być może do kupienia w Artexie. Corel 15 użyty w projekcie jest moją własnością i jest oryginalny. http://host1gb.net.pl/download.php?file=1c8b495eaaca6906f802dcde35b8d8de Model lata wyśmienicie , po za złymi kątami silników , ale poprawienie tego każdemu zajmie 3 minuty. Druga porada to montaż otwieranego podwozia nie jako zespół serwo -podwozie , a gotowy moduł podwozia do nabycia na w HK. Trzeba o tym pamiętać przed złożeniem centropłata. Model latał w różnych wykonaniach od ultralekkiego pustego 1700g do ultramakietowego 3000g(ponad 3kg) i latał świetnie bardzo łatwy w pilotażu, przyjemny w budowie, ale nie polecam początkującym budowniczym i pilotom. Wszystkim budującym życzę udanej budowy pięknego modelu i tylu startów co lądowań gotowego modelu. plik w *.Ai: http://host1gb.net.pl/download.php?file=cfb795e87ca83a3294721cb2cfcbf41c Plik w starszym corelu 9: http://host1gb.net.pl/download.php?file=2ba1ebeaf01a5292122126f4f9c34d23 plik w dxf: http://pfmrc.eu/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=51638 plik w dwg: http://pfmrc.eu/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=51639 Gdyby ktoś miąłproblem nadal z odczytaniem pliku to dwa wyjścia. 1.) mail do mnie z konkretnym rozszerzeniem w zapytaniu -odeśle osobiście 2.) wizyta w dowolnej firmie reklamowej w swojej miejscowości z prośbą o konwersję na dwx,ai,jpg,pdf czy czego dusza zapragnie. Panie Tomku, może to już za późno ale zrobienie łosia to moje marzenie od wieli lat. Próbowałem zrobić obrys wyszło delikatnie mówiąc średnio. Pisze Pan, że udostępni plany Łosia pod laser, z plików które tu istnieją nic się nie da zrobić bo po otwarciu są puste. Czy może mi Pan podesłać te plany indywidualnie? Byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Tadeusz zamów sobie kita bo kolega tnie z forum a drugi ziom będzie miał plastiki do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi