safari28 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Panowie teraz to mnie zawstydzacie do waszych cacuszek jeszcze mi dalaka droga. Wreszcie upchałem wszystko w kadłób, tak to mniej wiecej wyszło Teraz rozmyślam nad bocznymi blachami ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Podziwiam Co to za mini-podkładki dookoła krawędzi kokpitu. Z mosiądzu jakoś wycięte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Podziwiam Co to za mini-podkładki dookoła krawędzi kokpitu. Z mosiądzu jakoś wycięte? Witam imitacja nitów zrobiona z rurki mosiężnej 1,5 mm poplasterkowana dremekliem na 1mm. Wciśnięte w dermę nastepnie obszyte i podklejone od spodu ca Nareszcie dotarły do mnie farbki wiec wziąłem sie za ster mysle że teraz jest różnica jednym słowem ploter ręczny się sprawdził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 a kto zjadł literki "td" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 I to jest prawdziwe modelarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Z tą prawdziwością bym dyskutował ale na pewno MODELARSTWO przez wielkie M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 A nieprawdziwe? Lepsze takie niż relacje z wkładania serw do gotowego modelu... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nie chcę tu śmiecić i wywoływać niepokojów. Ja nie mam podziału na lepsze - gorsze, prawdziwe- nieprawdziwe dla mnie jest tylko modelarstwo bez kompromisów i zgadzam się, że na pewno nie jest to pojęcie związane ze złożeniem gotowego zestawu, choć dla niektórych jest to też duże przeżycie bo nie wszyscy mają zdolności i możliwości budowy od podstaw modelu Dlatego podziwiam taką sztukę jaką pokazuje Wojtek i nie tylko on jako kawał dobrej pracy modelarskiej. I przepraszam za OT. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Krzysiek - ja też nie chcę żadnych waśni Po prostu mało ludzi tak fajnie detalizuje modele latające, niektórzy powiedzieliby że to już prawie "museum quality". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Witam jak zwał tak zwał w każdym bądź razie liczy sie dobra zabawa i satysfakcja jaką daje to hobby Wracajac do modelu troche pomiziałem kadłób przepraszam za fatalna jakosć fotek w realu to wygląda o niebo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 super a możesz zdradzić w jaką wagę końcową celujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam co do wagi to myślę że 1300g może się zmieszczę ale nie chce zapeszać. Zważyłem człość waży 800g elektronika 320. Właśnie ukończyłem malowanie, nie mogłem sie powstrzymac i złożyłem szczeniaka do kupy Dalsze mizianie po sylwestrze Panowie zdrowych pogodnych i wesołych Świąt oraz szcześliwego Nowego Roku ps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 zacny model 1300 przy tylu detalach to wynik rewelacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Wojtek pozwolę sobie zamieścić zdjęcia swojego szerszenia, silnik pozytywnie mnie zaskoczył, niedotarty silnik odpaliłem szybciej niż os max a na te metalowe wióry na tłoku przymknąłem oko. Zdecydowałeś się na mowy model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Wojtek pozwolę sobie zamieścić zdjęcia swojego szerszenia, silnik pozytywnie mnie zaskoczył, niedotarty silnik odpaliłem szybciej niż os max a na te metalowe wióry na tłoku przymknąłem oko. Zdecydowałeś się na mowy model? Patryk te silniki chyba tak mają w moim przed dotarciem lekko blokowało tłok w górnym polożeniu ele po dotarciu wszystko wrócilo do normy. Te opilki to faktycznie porażka mam nadzieję że nie porysowaly ci tłoka i tulei culindra. Ja zawsze przed pierwszym uruchomieniem otwieram cylinder i przepłókujena wszelki wypadek. Nie wiem bo nie mam porównania ale wydaje mi sie że jest bardzo oszczędny i mało spala. Wracając do papa zmordowałem boczne blachy tera cza wypić kolejne piwko, pozyskać aluminium i brac sie za kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Śliczności. Z czego blaszka, jaka grubość i czym klejona? Panele aluminiowe w tak niewielkim modelu to dla mnie ewenement Podziwiam, że udało Ci się osiągnąć taką wagę, jak pisałeś, w modelu o takim poziomie zdetalowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Z pifka Wyżarzałeś ją przed użyciem, czy prosto z puchy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Blacha prosto z puchy wyptostowana przetarta drobnym papierem ściernym. Wracając do tematu są dalsze postępy wreszcie zakrylem góre i przytwierdziłem vickersa Troche z tym gimnastyki ale daje rade więcej poklejone mam palce niz samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Robisz najpierw szablony z papieru, czy od razu docinasz blaszkę i dopasowujesz metodą prób i błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Bartek najpierw dopasowywuje szablon z papieru samoprzylepnego, potem naklejam na blaszke i wycinam obrabiając iglakami. Wracając do budowy malo ale zawsze do przodu. Niestety aparat robi fatalne foty w realu wyglada to o nebo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi