Andrzej Klos Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Tomek, Byc moze powinienes dodac plyty na gornej i dolnej powierzchni skrzydla, tak jak w orginale (i np MiG15). Nie wstawili tego tylko na pokaz, skrzydlo Iskry niewiele rozni sie od Mosquito.. A
Tomek Opublikowano 25 Września 2016 Autor Opublikowano 25 Września 2016 Może, ale mi latało się Iskrą bardzo dobrze, brakowało mocy do startu, w powietrzu model był bardzo przyjemny w pilotażu. Na odcięcie silnika, jak prędkości brak niewiele cokolwiek pomoże.
stan_m Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Tomek, Byc moze powinienes dodac plyty na gornej i dolnej powierzchni skrzydla, tak jak w orginale (i np MiG15). Nie wstawili tego tylko na pokaz, skrzydlo Iskry niewiele rozni sie od Mosquito.. A Sam Główny Konstruktor w swojej książce "Błędy i doświadczenia w konstrukcji samolotów" narysował i opisał:
Tomek Opublikowano 25 Września 2016 Autor Opublikowano 25 Września 2016 Owiewki nie miałem, a faktycznie może być przydatna Zresztą jak odbuduje/zrobię na nowo Iskrę to na pewno będzie bardziej przypominać Iskrę. Na tym modelu bardziej mi zależało, żeby sprawdzić model w locie, a skoro się sprawdził to warto teraz można trochę przysiąść i zrobić bardziej makietowo.
Rekomendowane odpowiedzi