cZyNo Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 W ubiegłym roku na zawodach nie padło zbyt wiele rekordów bo warunki raczej nie należały do tych "pod rekord" każdemu z nas zdarzyło się polecieć poniżej 40 żeby zrobić czas życia trzeba mieć sporo szczęścia trafić z modelem , trafić dobre warunki . Z ciekawostek mogę wam napisać że w 2000 r. kiedy klasa nie była oficjalna na zawodach w Tęgoborzu drewnianym modelem własnej konstrukcji poleciałem 49,3 i to był mój pierwszy rekord o którym pamiętam . Teraz większość personalnych rekordów padała na treningach i w zawodach w których brałem udział na terenie Czech . Nigdy jednak nie udało mi się polecieć poniżej 30 i to jest tak na prawdę marzenie każdego zawodnika F3F i pewnie nie skłamał bym gdy bym stwierdził że na całym świecie . Od dwóch sezonów mamy trzy nowe miejscówki do treningów F3F w porównaniu z innymi górkami są znacznie bardziej wymagające ale jednocześnie dają szansę na bardzo dobre czasy mam cichą nadzieję że w tym sezonie wiatr nas doceni i ziewnie ogniem z górnej granicy 25m/s . Tylko raz jak pamiętam w mojej karierze przerwaliśmy zawody bo na górze wiało więcej niż ustawa przewiduje było to na Ranie w Czechach gdzie wiatr wiał do 35m/s ! ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Niektorzy cenia sobie prywatnosc. Uszanuj to. Ales sie uczepil... czy ja kogokolwiek tu prosilem o dane osobowe? Zdaje sie ze pytalem tylko o osiagniecia a to Ty stwierdziles ze sa do znalezienia w kilkanascie sekund w necie.... Wiec co mam uszanowac? NIE!!! juz nie odpowiadaj!!!! Sorry za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Tez mi nie padi ze moje dane sa w sieci. Ale trudno. Taki jej urok. Już tak nie narzekaj. Sam podałeś Panoramie Firm swój adres do pracy i komórkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 No to się za_czyno robić wesolutko . Ja tam powiem tyle będąc zawodnikiem na jakąś rozpoznawalność trzeba sobie pozwolić nie mamy tysięcy fanów ,którzy wskakują nam przez balkon do mieszkania po autografy więc nie ma problemu . Co do rekordów personalnych raczej nie traktuje tego jakoś poważnie do końca bo robiąc nawet wynik na rekord świata można skończyć zawody na ostatniej lokacie . Każdemu trafia się czasem jakiś bonus od natury ale trzeba mieć to szczęście i go wykorzystać tak żeby ten rekord mieć . Na tą chwilę w Polsce nie padło zbyt wiele wyników z zakresu 3X.xx i z pewnością nikt nie odpalił 2X.xx. . Po prostu takie rekordy padają na zboczach ,które posiadają określone własności pozwalające na rozpędzenie modelu do ogromnej prędkości ,która w połączeniu z ciężarem pozwoli na palnięcie tego 3X.XX albo można o takim czasie już na starcie zapomnieć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Nawet Chińczycy się cenią . Jak to się ma do ceny polskiego Jantara ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66290__Zeus_3170_X_Sailplane_Composite_3170mm_ARF_EU_Warehouse_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 A w tubę chcesz? Nie wiem czy zauważasz, ale to dwie rożne sprawy i nie powinno to Cie interesować. I spadaj z tym postem Jurek czemu siejesz złą energię...taki post z Twojej strony i to do moda,trochę mnie zadziwiłeś ... Temat spokojny,nawet coś można poczytać z zaciekawieniem więc po co ferment.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Nawet Chińczycy się cenią . Jak to się ma do ceny polskiego Jantara ? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66290__Zeus_3170_X_Sailplane_Composite_3170mm_ARF_EU_Warehouse_.html Niby wygląda na chińskiego producenta, a model nie jest dostępny w chińskiej hurtowni tylko europejskiej. A tak swoją drogą to od jakiegoś czasu w Hobby King są również polskie modele z ArtHobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Przecież to nie jest model do F3J !!! Z jakiego powodu lądować nim na punkt ? Lądując na punkt, zawsze trzeba mieć w bagażniku następny model.... W innym przypadku - lepiej wylądować 5m za (przed) punktem... Albo lądować za 20 min. - jak się uspokoi... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Ja bym był bardziej wstrzemięźliwy w opiniach dotyczących modeli zawodniczych pozostawił bym raczej tym ,którzy startują w zawodach . Modele F3J , F3B i F3F jak wiele innych z pozoru wyglądają tak samo jednak potrafią latać zupełnie inaczej bez względu na wygląd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 800 dolcow to tanio nie jest. 3000zl. Trochę taniej i w wersji elektro jest tutaj: http://www.modellhobby.de/Staufenbiel-AIOLOS-Segler-voll-GFK-3,17m.htm?shop=k_staufenb&SessionId=&a=article&ProdNr=0314083&t=3&c=20973&p=20973 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi