noker Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Piotrek dodaj tym literkom speeda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Piotrek dodaj tym literkom speeda A tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Tak jak Rafał pisze, daj im efekt ruchu i trochę zmniejsz, aby były całością z czarnym paskiem powyżej, może coś co przypominałoby piórka w strzale. Troszkę mały ten wydech, a jakby był większy jak w naszym Orliku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Tak jak Rafał pisze, daj im efekt ruchu i trochę zmniejsz, aby były całością z czarnym paskiem powyżej, może coś co przypominałoby piórka w strzale. Troszkę mały ten wydech, a jakby był większy jak w naszym Orliku? Wydech to cienkościenne kolanko miedziane - no większych cienkościennych nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Bardziej mi się podoba z literami na ogonie. Taki napis zresztą będzie lepiej widoczny w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Piotrze, pokombinuj z czcionką. Czcionka szeryfowa, nigdy nie da wrażenia smukłości, czy jakiejś dynamiki, o której piszą Koledzy (pod czym sie podpisuję). Szeryfy to te "daszki" na zakończeniach liter. Czcionką bezszeryfową jest np: rodzina Arial, ale są też inne, znacznie ładniejsze. Może z poniższych coś Ci się spodoba. POPYLACZ EP.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 szkoda ze nie zachowales ukladu koloru oryginalu za kokpitem (podciecie bialy/czerwony), mi sie te napisy generalnie nie podobaja, jak juz musisz to uzyj czcionki badz wersji loga jak tutaj: brakuje tez czaszko tloka i usmiechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Na razie wyszło takie cuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 jolly_wrenches_insignia_by_graphitedriver001-d6iexxz.jpg O .... bardzo dziękuję Sławku za znak - na pewno wykorzystam Piotrze, pokombinuj z czcionką. Czcionka szeryfowa, nigdy nie da wrażenia smukłości, czy jakiejś dynamiki, o której piszą Koledzy (pod czym sie podpisuję). Szeryfy to te "daszki" na zakończeniach liter. Czcionką bezszeryfową jest np: rodzina Arial, ale są też inne, znacznie ładniejsze. Może z poniższych coś Ci się spodoba. POPYLACZ EP.pdf Liternictwo napisu będzie zmienione - na razie napis wisi prowizorycznie na przylepcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dzisiaj zabrałem się za kokpit "Truck" - pozostało go oszklić. Kokpit ten będzie miał wyjmowalnego pilota a w jego miejsce będzie można wstawić sterowaną serwami kamerę Mobius. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 No i kokpit Dusty też został pokryty folią. Ten kokpit jest trochę nietypowy, bo będzie pokryty tylko naklejoną grafiką. Dusty miał na nosie nakładkę-wziernik serwisowy do napędu turbo-śmigłowego. Wziernik ten jest na tyle charakterystyczny dla sylwetki samolotu, że powinno się go wykonać. Ponieważ moje próby samodzielnego zrobienia nie były zadowalające, Pan Jarek Suchocki na moją prośbę wykonał taki wziernik z lekkiego laminatu. Należy teraz ten laminat dopasować do modelu, pomalować (lub pokryć folią) i zamocować na kokpicie. Jest to o tyle ciekawe mocowanie że duża część wziernika spoczywa na masce silnika. Wziernik na kadłubie A tak prezentuje się Popylacz w komplecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Będziesz przyczepiał na magnesy? Zwróć uwagę aby był wylot powietrza spod wziernika, żeby nie odfrunał przy szybszym locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Będziesz przyczepiał na magnesy? Zwróć uwagę aby był wylot powietrza spod wziernika, żeby nie odfrunał przy szybszym locie. No w PZL P.24 wydmuchało mi kabinę w pierwszym locie, bo nie miałem jeszcze gotowego odpowietrzenia wnętrza modelu. W Dusty pod nakładką będzie wejście powietrza do wnętrza modelu. Wyprowadzenie powietrza jest już gotowe z tyłu modelu. Mocowanie nakładki będzie na kołkach i magnesach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Pokrywa maski cd Kokpit "Dusty" z klapą serwisową i sposobem przewietrzania tej wersji modelu Otwory przewietrzające w kokpicie z mocowaniami klapy serwisowej na magnesy Wylot powietrza z kadłuba modelu Widok na wnęki serwisowe od spodu modelu Widok kabiny Dusty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Trwają przymiarki do kabiny Dusty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Chwilowa przerwa urlopowa, ale niedługo ruszę z modelem dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Dostałem dzisiaj diody LED 1,5 W w metalowej obudowie (radiator) idealne do mocowania w skrzydłach. Dane techniczne Napięcie wejściowe: 10-14V. - zasilanie z wtyku JST akumulatora Prąd: 65mA. Średnica: 12mm Długość: 15mm Długość przewodów: 120mm. Waga całości: 8g Kolor świecenia: biały czoło ścięte na prosto lub biały-żółty z fazą uskokiem na czole Montaż diod LED do modelu przez wciśniecie w otwór 12 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuwu Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Jakby nie liczyć to 1,5W nie wychodzi. P[W] = I[A] x U[V] 0,065A x 12V = 0,78W To jest moc pobierana. Jeżeli dioda jest zasilana przez szeregowo połączony rezystor, to moc na diodzie LED wynosi około 200mW. Reszta jest tracona na ciepło w rezystorze. Gdy w obudowie diody jest przetwornica, to moc na diodzie nie przekracza 650-700mW. Marketingowcy napisali 1,5W, nie wierzę im. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Jakby nie liczyć to 1,5W nie wychodzi. P[W] = I[A] x U[V] 0,065A x 12V = 0,78W To jest moc pobierana. Jeżeli dioda jest zasilana przez szeregowo połączony rezystor, to moc na diodzie LED wynosi około 200mW. Reszta jest tracona na ciepło w rezystorze. Gdy w obudowie diody jest przetwornica, to moc na diodzie nie przekracza 650-700mW. Marketingowcy napisali 1,5W, nie wierzę im. To znaczy tak: dioda zamontowana w obudowie to pewnie dioda o mocy 1,5 W. Jeżeli jeżeli pobiera prąd 65 mA, to moc oddawana jest w okolicy tego co napisałeś. Po prostu nie pracuje pełną mocą. Ja przekopiowałem dane od dostawcy i nie zastanawiałem się nad podawanymi liczbami - sprawdziłem tylko jasność świecenia diody w sklepie w nasłonecznionym miejscu i ta mnie zadowoliła. Liczbowo się faktycznie zgadza dioda pracuje z mniejszą mocą, ale jeżeli daje mimo to mocne światło to nawet lepiej - mniej "wyżera" akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi