pilot71 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Dzisiaj trochę skromnie wyszło, mało zrobiłem przy modelu. Wymieniłem SW na grubszy czyli EPP 8mm a nie 4mm tak jak było wcześniej. Zaokrągliłem końcówki skrzydeł. Pewnie dopiero jutro zamocuję skrzydła i podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 A jakie kąty zaklinowania płatów chcesz dać? ... obserwuje temat cały czas i bardzo mi się podoba Twoje rzeźbienie w epp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Dzięki,zrobię tak samo jak w poprzednim dr1 czyli płaty i SW na zero. Co najwyżej ustawię skłon silnika, ale po oblocie gdyby było coś nie halo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Dzisiaj więcej nie dałem rady, poskładałem skrzydła z kadłubem, wstawiłem mocowanie podwozia. Oblot planuję w najbliższą sobotę, mam nadzieję że zdążę wszystko pomalować i wykończyć, wliczając w to figurkę pilota i atrapy karabinów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Witam. Z czego zrobiłeś zawias w SW(z UHU-Pora?) i jakie grube wegle na dzwigary w płatach? Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Zawias to faktycznie UhuPor, jeszcze mnie nie zawiódł i szybko sie naprawia, co do prętów to nie mam pewności. Prawdopodobnie węgiel 1,2 lub1,5 mm. Tylko w środkowym płacie od góry wpuszczony jest jeden płaskownik węglowy 0,5 / 3 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Kurcze ale fajnie to wygląda posklejane a już nie mówię jak to będzie wyglądać pomalowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dzięki, właśnie wróciłem do domu i sprawdziłem - pręty w skrzydłach mają średnicę 1,2 mm , a tu link do relacji z budowy tego samego modelu tylko w innym malowaniu: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/47170-micha%C5%82-drozdpilot71fokker-dr1-1m-senior/ No i w ogóle zapomniałem napisać, że pierwszy silnik rotacyjny siedmio-cylindrowy przetestowałem. Rozkręciłem go do połowy obrotów i nic się nie urwało ale wibracje były tak silne, że sobie odpuściłem dalsze testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 podwozie założone : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Wszystko super,ale te KOŁA to porazka.Zamawiaj u Marka i to jak najprędzej Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 No wiem, na razie będą takie do oblotu, potem wymienię na bliższe z oryginałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Koła: -10 do respectu. Ja wiem, że dużo jeździsz między słupkami, ale takie balony to do Pipera... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Koła to tak jak poprzednicy napisali. Poza tym ciekawe jak będzie latał. Uważaj tylk oze skrzydełkiem podwoziowym bo ono skutecznie potrafi wpływać na właściwości lotne jego kąt nie jest bez znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Chłopaki, koła wymienię ale dopiero po oblocie, poza tym ważą na prawdę nie wiele, są zrobione z mikrogumy. Płat podwoziowy jest zaklinowany na zero i z takim ustawieniem będzie ok Pamiętacie, że taki jeden model już mam i wiecie sami jak lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 To nie chodzi o masę kół,ale o kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 koła jak z Beaver-a czyli wreszcie się wyjasniło, że to nie myśliwieć z okresu wwI ale ciągnik do orania w polu ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 normalnie loża szyderców, Wam to coś pokazać...teraz się mści Swoją drogą poprosiłem Jacka, żeby mi odpalił trochę tej swojej czarodziejskiej pianki na koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kurcze chyba zamiast dłubać w drewnie sobie takiego zamówię żeby się odstresować po pracy ... koła fakt rażą ale cała reszta maskuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jacek to mi pewnie wyciacha zimówki, to ja sobie w między czasie zrobię letnie, niestety z białego EPP bo innego nie mam więc kolor po jednym lądowaniu chyba się wytrze. Mówi się trudno, ale może tym sposobem ukrócę Wasze szydercze komentarze odnośnie baloniastych kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Matko i córko, z czarnego epp też Ci mogę letnie wyciąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi