endriuRC Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 18 minut temu, MGJ napisał: Było pięknie... ale mój błąd i trzeba będzie odbudować... \ Przeciągnięcie ? Bo wywinął się w korek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 4 godziny temu, endriuRC napisał: Muszę zakupić to serwo na wysokości aby nie było przypału. kilkadziesiąt lotów za mną tym modelem nie robie nim akrobacji tylko szybowanie i łapanie termiki jak narazie model lata bez przygód ma na sobie normalne ślady użytkowania i niech tak pozostanie. Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania modelu Tak , u mnie również model służy do łapania termiki. Bądź ostrożny bo model jak za bardzo zwolnisz wpada w korka bez ostrzeżenia: groźne w przypadku zakrętu nisko nad ziemią. Ale trzeba mocno pociągnąć wysokość aby doprowadzić do takiego stanu więc spoko. Ale warto o tym pamiętać. Życzę pomyślnych lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 3 minuty temu, Ares napisał: Tak , u mnie również model służy do łapania termiki. Bądź ostrożny bo model jak za bardzo zwolnisz wpada w korka bez ostrzeżenia: groźne w przypadku zakrętu nisko nad ziemią. Ale trzeba mocno pociągnąć wysokość aby doprowadzić do takiego stanu więc spoko. Ale warto o tym pamiętać. Życzę pomyślnych lotów. Dziękuję bardzo za informację. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 2 godziny temu, endriuRC napisał: Przeciągnięcie ? Bo wywinął się w korek. Przede wszystkim złamana podstawowa zasada szybowania na żaglu ( lub nie ) przy zboczu. Zakręt powinno się robić od zbocza, a nie do zbocza. No chyba, że to było podejście do lądowania? Ale fotki i widoki piękne. Oby model udało się naprawić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 10 godzin temu, pietrku napisał: Przede wszystkim złamana podstawowa zasada szybowania na żaglu ( lub nie ) przy zboczu. Zakręt powinno się robić od zbocza, a nie do zbocza. No chyba, że to było podejście do lądowania? Ale fotki i widoki piękne. Oby model udało się naprawić. Podstawowa zasada (znana mi ? ) złamana - jakieś "zaćmienie" mnie napadło, a potem było już za blisko i za wolno i za późno ? ... Model jest odbudowywany. W "międzyczasie" zakupiłem Lentusa i ... no zobaczymy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 19 godzin temu, endriuRC napisał: Siemanko! Posiadam w swoim hangarze ten model kupiłem że względu iż powracam do modelarstwa po 5latach i musiałem przypomnieć sobie latanie ? No w końcu Andrzej, nareszcie wśród ,,żywych,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Niedzielne latanie przy bardzo mocnym z różnych kierunków wietrze było dość trudne lecz wykonalne dla tego modelu. Pokręciłem się troszkę po niebie z kilkoma lądowaniami model poradził sobie bez problemu. W dniu 30.05.2023 o 09:49, sbogdan1 napisał: No w końcu Andrzej, nareszcie wśród ,,żywych,, Zgadza się:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Reaktywacja rozbitego Herona zakończyła się pomyślnie. Testy, przy trochę (jak słychać i widać na filmiku) niekorzystnych warunkach pogodowych - udane. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 Sobotnie latanie pod wieczór ma swój urok ?❤️ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 17 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Dzisiejsze latanie model jest rewelacyjny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 9 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Wczoraj przy bardzo silnym wietrze postanowilem polatać z kamerką. 97p3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi