Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Iras 11 Opublikowano 2 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Witam wszystkich forumowiczów Od pewnego czasu buduję jeden z najpopularniejszych samolotów luftwaffe , jest to model samolotu Fieseler Fi 156 Storch według planów Paolo Severina , oczywiście powiększyłem palny tak aby model miał rozpiętość 5 metrów i był w skali 33 % . Model całkowicie konstrukcji drewnianej konstrukcyjnej z poszyciem płótnianym . Jako płótno zastosowałem szyfon przyklejony i zaimpregnowany nitrocelonem . Silnik na razie mam zamiar zainstalować ZDZ 210 cm3 am już jeden model konstrukcji Paolo Severina i jestem z niego zadowolony lata rewelacyjnie więc i ten powinien latać dobrze tym bardziej że sam płatowiec był rewelacyjny co chodzi o walory lotne. Jeszcze kilka fotek następne fotki 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Irek - model bajka. Zazdroszczę Ci możliwości budowy taaaaaaakich modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Irek - model bajka. Zazdroszczę Ci możliwości budowy taaaaaaakich modeli. oj tam , oj tam nic trudnego jedyna przeszkoda to pomieszczenie , ja na ten model zużyłem mniej balsy jak na model o rozpiętości 2m same listewki z castoramy i sklejka ze składu drewnianego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Fiufiufiu...no to już poważna,profesjonalna "zabawa" . Piękny,potężny model.Jaka przewidywana waga ? przekroczy 25 kg ? chyba nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 oj tam , oj tam nic trudnego jedyna przeszkoda to pomieszczenie , ja na ten model zużyłem mniej balsy jak na model o rozpiętości 2m same listewki z castoramy i sklejka ze składu drewnianego Tak przekroczy ale nie wiele mam Buckera 123 w skali 1/2 i waży 28 kg więc ten będzie miał gdzieś mniej więcej jak Bucker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 To już nie modelarstwo - to lotnictwo Niezwykłe robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Witam Miałem przyjemność latać modelem Storcha, co prawda dwukrotnie mniejszym. Fajna zabawa, można bardzo wolno polatać. Zdjęcie pochodzi z MP w Łodzi w 1980r. Model w barwach czeskich. Po prawej konstruktor modelu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Witam Miałem przyjemność latać modelem Storcha, co prawda dwukrotnie mniejszym. Fajna zabawa, można bardzo wolno polatać. Zdjęcie pochodzi z MP w Łodzi w 1980r. Model w barwach czeskich. Po prawej konstruktor modelu. storch.jpg Dlatego buduję storcha bo starzeję się i nie zawsze wiem co robię jak dużo i szybko się dzieje. Andrzej a wy tam jeszcze latacie w Krępie czy tak powoli zamiera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Latamy, choć ja prawdę mówiąc rzadko. Ale koledzy w niedziele około południa prawie zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 model świetny pozazdrościć teraz tylko czekać na oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Trzeba mieć jaja żeby takim owadem polecieć .Pozdrawiam i "zazdraszczam" Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Trzeba mieć jaja żeby takim owadem polecieć .Pozdrawiam i "zazdraszczam" Adam. Adam dlatego nigdy nie dopieszczam modeli w takim stanie jak ty bo wtedy mniej serce boli , to są tylko modele które przypominają prawdziwe. A zapewniam ciebie że czym większy tym łatwiej się lata Prace nad oszkleniem kabiny a to jak bym "szklarnie chciał oszklić" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 "Tyz prowda" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech51 Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 O rany,ale gigant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Taki super gigant w mojej okolicy jest budowany! Trzeba będzie go zobaczyć na żywo bo zdjęcia nigdy nie odzwierciedlają tego co można zobaczyć w realu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Irek idziesz po bandzie , zazdroszczę Ci tego miejsca na budowę modelu. Czekam na dalszą relację 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ja to zazdroszczę nie tyle miejsca do pracy nad modelem, bo ostatecznie w samolonie takiego kloca o rozpiętości pięciu metrów bym zmontował. Ja zazdroszczę miejsca do latania, bo o ile wiem, gdzie i jak latać modelami do, powiedzmy, 2 metrów rozpiętości, o tyle nie bardzo znajduję miejsce do startu czy lądowania takimi pięciometrowymi mastodontami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Nie myslałeś aby statecznik poziomy bardziej zrobić zaokrąglony ? Tak jak w oryginale . Najbliższy prawdziwy storch jest do obejrzenia w muzeum w Wiedniu. Gdzieś mam jeszcze fotki. Model wspaniały ale ten ster razi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Na filmie widać ścięty https://www.youtube.com/watch?v=bTEpbv5dHEQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ten na filmie taki mało "storchowaty" Jutro poszukam fotki oryginału. Poniżej kilka informacji https://www.dropbox.com/s/so4dnwlb623c80w/aircraft_profile_228_-_fieseler_fi156_storch.pdf?dl=0 Zresztą model piękny i gratuluję Irkowi, troszkę zazdroszczę a powiem że też marzy mi Storch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi