SlowianinSzymon Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Witam Ostatnio stałem się posiadaczem szybowca , lecz nie mam do niego nadajnika i ładowarki do akumulatorka, poniżej podaje zdjęcia. Zdjęcie jest nie wyraźne więc podam jego dane NiMH battery 180aah 1.2v min.1800mah Akumulatorek składa się z czterech takich baterii I czym można go ładować?
TheKuba1414 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Nie mam dużego doświadczenia, ale może będę Ci w stanie pomóc. Zrób i pokaż zdjęcie wtyczki od akumulatorka
SowaFSO Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Co to za szybowiec? Jeżeli jakiś w miarę to może strzel mu update wyposażenia podaj nazwę i daj fotki
skuter Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Odbiornik jest ze starej 2 kanałowej aparatury Sanwa Sabre AM 40 mhz. Miałem kiedyś taka w latach 90- tych. Akumulatorki to zwykłe nimh 1800 mAh. Ładowarke 6 V do nimh kupisz za grosze ale nie wiadomo jak długo te akumulatorki leżały i czy będą jeszcze sprawne. Nadajnik trzeba by polować na portalach aukcyjnych bo nowego nie dobierzesz. 1
SlowianinSzymon Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dzięki za rade a tu jeszcze zdjęcie tej końcówki daje Jak pilota będę kupował to chyba jeszcze pare kwarców trzeba dokupic? I czy zamontowanie tego akumulatorka nie było by lepsze? ten akumulatorek składa się z 8 baterii aaa
skuter Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wtyczka jest standardowa. Ten akumulator ma za duże napięcie. Musi być z 4 aku o napięciu 4,8V bo uszkodzisz odbiornik i serwa.
SlowianinSzymon Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2015 a nie wiecie gdzie można kupić nadajnik 40 mhz?
SowaFSO Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Kup na 2.4ghz z odbiornikiem, nie jakieś kwarce
Rekomendowane odpowiedzi