Guest RomanX Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 pojawił się nowy model Walkera Furious 320 wyróżniają go zamontowane na ruchomych ramionach silniki ze śmigłami , które podczas manewrów zmieniają swoje położenie. tym samym zyskujemy cały czas nieruchomą konstrukcję ramy wraz z kamerką fpv i opływowy kształt ,co nie jest możliwe w dotychczasowych konstrukcjach gdyż podczas lotu przód/tył całość ramy się pochylała są trzy wersje : bez aparatury > http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_294228.html z aparaturą devo7 i wifi fpv > http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_294230.html z aparaturą devo10 i fpv 5.8GHz > http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_294229.html ma ktoś już i może podzielić się opinią ? co o nim sądzicie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artu Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Gdzieś widziałem innej firmy, ale zdecydowanie taniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RomanX Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 no wg. mnie fajny pomysł z tymi obrotowymi ramionami cena jest różna w zależności ,czy ktoś ma już swoją aparaturę czy kupuje cały zestaw od podstaw daj linka jak widziałeś gdzieś ... lecz nie wiadomo gdzie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artu Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 Znalazłem Co prawda, jest to sama rama, ale za to można dopasować "pod siebie" wyposażenie HMF SL300 300mm PCB Board With Shell FPV Vector Racing Frame Kit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RomanX Posted January 10, 2016 Share Posted January 10, 2016 ale to jakieś brzydactwo znalazłeś ,całkiem innego i golasa ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artu Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 To nie ma wyglądać, to ma sprawnie latać A "golas" ma tą zaletę, ze o wyposażeniu decydujesz TY, a nie ktoś za Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RomanX Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 wiadomo to zaleta bo "robisz pod siebie" , ale spróbuj sam od początku poskładać takiego z ruchomymi ramionami skoro to jest nowa konstrukcja i pewnie nie wszystko jeszcze o nim wiadomo a i pewnie jakiś sterownik/kontroler lotu nie jest ogólnie dostępny i daj znać czy ci się udało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artu Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 ...daj znać czy ci się udało Przy mojej percepcji wzrokowo/ruchowej, są to zdecydowanie za małe, i za szybkie modele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik72 Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 sterownik chyba kazdy sie nada , tylko kanal pitch trzeba by podlaczyc pod serwa lub kanal z potencjometra na serwa by uzyskac lot do przodu / wstecz Ciekawe czy by zadzialalo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gimmik.pl Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=Oyu_i7J0p-4 zapowiada się fajny wariat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andula Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Witam Tak się składa że od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem furii , udało mi się " wylatać " 10 min muszę przyznać że nazwa furia jest jak najbardziej adekwatna , zaobserwowałem dużą stabilność przy aktywnym trybie z GPS , oraz dużą dynamikę przy trybie normal trybu advanced jeszcze nie używałem. Muszę przyznać że jestem pod dużym wrażeniem , adrenalina dawno tak nie skoczyła W miarę pogłębiania zażyłości z furią będę swoje obserwacje opisywał Jeśli ktoś ma jakieś zapytania czy sugestie proszę napisać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeKLeŚ Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 Konstrukcja interesująca i widziałem już podobne. Testował toto nasz kolega z chin (nigdy nie pamiętam jego ksywki na YT). Daj znać jak znosi krety np. w drzewo. Ciekawy jestem poziomu furii pilota/właściciela po takim incydencie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gołek Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 W końcu jakiś ładnie wyglądający ścigacz, ale cena lekko zaporowa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurekS60 Posted April 13, 2016 Share Posted April 13, 2016 Witam. Ja mam pytanie do posiadaczy tego drona, a konkretnie aparatury DEVO7. Jakie ona ma możliwości? Z lakonicznych polskich opisów wywnioskowałem, że ma telemetrię i coś o nadajniku (?) obrazu. O co tu chodzi i z czym to się je? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts