AdamGsxR Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 To się nazywa "jak z niczego zrobić coś" Pozdrawiam modelarza z Białegostoku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Tak przypadkiem trafiłem na ten wątek i faktycznie można pozazdrościć talentu i wykonanej pracy w tak młodym wieku. No jestem ciekaw do jakich cudów dojdziesz jak będziesz w moim wieku, aż się boję ;-) Naprawdę podziwiam piękną, przemyślaną i czystą pracę. Powodzenia na przyszłość - Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Tak przypadkiem trafiłem na ten wątek i faktycznie można pozazdrościć talentu i wykonanej pracy w tak młodym wieku. No jestem ciekaw do jakich cudów dojdziesz jak będziesz w moim wieku, aż się boję ;-) Naprawdę podziwiam piękną, przemyślaną i czystą pracę. Powodzenia na przyszłość - Darek Pewien Marszałek Polski powiedział: "Polska jest jak obwarzanek. Wszystko co najlepsze na Kresach...." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Mam nadzieję że zobaczę Twojego RWD na Krywlanach. Mamy już ładnego Karasia, będzie ładny RWD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku 2018. Nowy rok i czas na zmiany Nie podobał mi się ten przód mojego RWD-5, zmieniłem linię dolną osłony i wykonałem osłonę tak jak w oryginale. Łączenie blach na małe wkręty stożkowe 1,6x10 z łbem soczewkowym, niestety odstają swoją wielkością od skali, ale ma być to model użytkowy. Trzeba jeszcze wyciąć kilka otworów na rury wydechowe, wypolerować blachy i dorobić zapinki. Marzy mi się taki RWD-5 z rurek cienkościennych jak Piper u kolegi Dariusza Podziwiam projekt i podglądam rozwiązania, może kiedyś... kto wie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 ... wkręty stożkowe [...] odstają swoją wielkością od skali, ale ma być to model użytkowy. Jesteś niemożliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max6404 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Piękna robota. Z jakiej grubości blachy alu. kułeś "nosek" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 10 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Dzięki Blacha na osłonie w części przedniej ma grubość 0,5mm, tak samo jak osłona dolna. Trochę grubo, nie wiem czy cieńsza była by wystarczająco sztywna. Góra i osłony boczne mają być z blachy offsetowej, chyba 0,35mm. Na tą chwilę wszystko jest z blachy 0,5mm i waży 110g... Trochę za dużo, ale sprawdziłem rozłożenie masy na złożonym wstępnie modelu i wyważa się całkiem dobrze z łączną masą całości ok 1700g. Może uda się osiągnąć masę poniżej 2500g. Już kilka razy zmieniałem koncepcję tej maski ale uwziąłem się na aluminium i choćby to była folia spożywcza to będzie to aluminium! PS. Ta szyba z butelki to tylko na chwilę jest 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Witajcie Oblachowanie silnika już na zawiasach, zamykane na magnesy. Dalsze prace skupione zostały na podwoziu. Wahacze z drutu 2 i 3mm, do tego amortyzator z pręta alu fi 5mm i rurki mosiężnej o średnicy wewnętrznej 5mm i ściance grubości 0,5mm. Elementem amortyzującym, oprócz wahaczy, jest sprężyna 6x80mm o nośności 2kg. Jeszcze zostało trochę pracy z dopieszczeniem tego wszystkiego 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Te zawiasy przyklejone to trochę zły pomysł , od wibracji mogą się oderwać , Ale osłona prezentuję się dobrze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Dzięki za zwrócenie uwagi faktycznie są tylko sklejone, postaram się przynitować wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Możesz przylutować , oczywiście jak się da , bo jak blacha nierdzewna to się nie polutuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Widze, że kanape kupiłeś pod kolor modelu. Nituj dalej, znaczy się buduj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Możesz przylutować , oczywiście jak się da , bo jak blacha nierdzewna to się nie polutuje . Jak się odpowiedni topnik do lutowania nierdzewki zakupi to się da. Np . AlumWeld Chrome ,używam i jest ok. tylko potem dokładne mycie się należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Blacha jest aluminiową i będzie klejona oraz nitowana. Pierwsze próby nitowania powiodły się. Zawiasy będą wykonane inną techniką, za pomocą trawienia blaszek aluminium, ale o tym wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Sprężyne amortyzujaca do podwozia wykonałeś sam czy kupiłeś gotową? Jesli tak to daj jakieś namiary Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Cześć ,Jak tam postępy z budowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidNela Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Witam jakiej grubosci zeberka skrzydla robiles ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Szybkiej odpowiedzi chyba raczej nie ma sie co spodziewać ale czekajmy cierpliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidNela Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 A szkoda ze nie otrzymujemy juz zadnej informacji na temat modelu. Moze juz zostal oblatany I ma sie dobrze a moze z braku czasu nie ma dalszej relacji I budowa stoi w miejscu na jakims etapie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi