Leszekm35 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witam koledzy Mam pytanie do posiadaczy modeli firmy seagull. Chodzi mi o opinie na temat jakości wykonania tych modeli i ogólnie jak się zachowują mogę prosić o opinie? pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Bardzo kiepskiej jakości folia, często zwiotczała i źle naprasowana. Delikatne i o dziwo ciężkie jak na swoją delikatność konstrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Mam tylko Dual Ace od nich. Model jak na swoje gabarytyi wagę(4.5kg 175cm ) ma delikatne mocowanie przedniego koła. Coś jak sklejka owocowka 3mm. Niestety zdążyłem już to wzmocnić u mnie co do foli nie mam zastrzeżeń. Na końcówkach skrzydeł równo ułożona, Łączenia kolorów mają linie. Tak ze osobiście jestem zadowolony z wykonania. Minus to w moim modelu mało miejsca żeby dokrecic skrzydła. Moje 25-letnie dłonie mają problem skręcić skrzydło z kadlubem;) No ale ja mam na razie pierwszy model z Seagulla, niech Endriu się wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Miałem kilka modeli Seagulla ( akrobaty} i wszystkie latały jak cegły, folia na każdym z nich była ok. ale ogólnie jak dla mnie to te modele są nic nie warte jeżeli chodzi o akrobaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Pytam ponieważ chcę kupić akrobata 1,6 m na 15cm siedzę już 3 dni na sklepach i szukam . Patrzę za extrą lub yakiem 54 i nie wiem co kupić znalazłem takie opcje co myślicie? http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOT-ZDALNIE-STEROWANY/Samoloty-elektryczne-ARF/PM-PH020-Yak-54-61-91-15cc.html?compare_deleted=24767 https://modelmotor.pl/phoenix-model-extra-330s-61-91-162cm.html http://www.rc4max.com/seagull_-_extra_260_%2890%29_-_zestaw_artf_,1659,23988.html chodzi mi o to żeby nie wyszła z tego cegła kiedyś miałem yaka 54 1,8 metra z cmpro model ważył po uzbrojeniu 7 kg nie szło nim latać musiałem odchudzać cały tył zszedłem do 5,5 kg latał co prawda ale i tak jak czołg co byście mi doradzili? Miałem kilka modeli Seagulla ( akrobaty} i wszystkie latały jak cegły, folia na każdym z nich była ok. ale ogólnie jak dla mnie to te modele są nic nie warte jeżeli chodzi o akrobaty. to co byś proponował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Yak z Haikonga. Miałem go w wadze ok 2.6kg z Mvvs8ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Yak z Haikonga. Miałem go w wadze ok 2.6kg z Mvvs8ccm a wiesz może kto ma haikonga? w sensie gdzie można kupić te modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Wiem że były w modelarnia.pl Ale obecnie to widziałem ze ktoś z forum sprzedawał. Na allegro był wystawiony. Ale obecnie to trudno powiedzieć gdzie go kupić. A nie chcesz czegoś w rozmiarze 1.8m? Ale z GoldWing. Miałem jakiegoś Yaka, 30ccm JC Evo i ważył niecałe 5.5kg ale po wielu naprawach. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Yak z Haikonga jest już niedostępny ,chyba że z drugiej ręki. Robienie tego modelu na spalinie to profanacja ,to model typowo pod napęd elektryczny ,wychodzi lekko i nieżle lata akrobację (miałem ,waga do lotu 2,150g) Spalina go "roztrzepie" bo ma delikatną konstrukcję. O modelach z seagula było tu sporo już napisane i opinia o nich jest raczej niepochlebna,ciężkie,średnio wykonane ,latają bo muszą -silnik robi swoje . Dobrą opcją są jak koledzy podpowiadają modele z Goldwinga,Pilota Rc,EF,Hangar 9.Można wyhaczyć nawet używkę w dobrym stanie,lub kupić nowy model w uczciwej cenie.Modele które przedstawiłeś czyli Phoenix model to dla mnie niewiadoma ,nie miałem przyjemności widzieć modelu z tej firmy. I polecałbym rozm. min. 1.8 bo znając życie 1,6 m szybko Ci się znudzi i będziesz za chwilę szukał czegoś większego...a i sugerowałbym silnik benzynowy-tanie ,bezproblemowe,pewne latanie . A nawiązując do modeli CMPRo to wiesz skąd wzięła się nazwa ? Od tego że chińczyk CoMiałPodRęką o to wziął i zrobił model ...a efekty znamy wszyscy . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Yak z Haikonga jest już niedostępny ,chyba że z drugiej ręki. Robienie tego modelu na spalinie to profanacja ,to model typowo pod napęd elektryczny ,wychodzi lekko i nieżle lata akrobację. Spalina go "roztrzepie" bo ma delikatną konstrukcję. O modelach z seagula było tu sporo już napisane i opinia o nich jest raczej niepochlebna,ciężkie,średnio wykonane ,latają bo muszą -silnik robi swoje . Dobrą opcją są jak koledzy podpowiadają modele z Goldwinga,Pilota Rc,EF,Hangar 9.Można wyhaczyć nawet używkę w dobrym stanie,lub kupić nowy model w uczciwej cenie.Modele który przedstawiłeś czyli Phoenix model to dla mnie niewiadoma ,nie miałem przyjemności widzieć modelu z tej firmy. I polecałbym rozm. min. 1.8 bo znając życie 1,6 m szybko Ci się znudzi i będziesz za chwilę szukał czegoś większego...a i sugerowałbym silnik benzynowy,tanie ,bezproblemowe,pewne latanie . No właśnie tak szukam i czytam co prawda nie znalazłem haikonga w sprzedaży tylko ahiwa i też mi się wydaje , że modele stanowczo za delikatne pod spalinę patrząc na wagę . Wiesz mam świeżego os maxa 15cm i pasował by mi akrobat żebym mógł wykorzystać ten silnik. Wiem , że powinno się dobierać silnik do modelu a nie model do silnika ale jak posiadam to chciałbym wykorzystać No a powiedz za jakim wagowo modelem patrzyć żeby polatać ? Jakaś dopuszczalna granica do normalnego latania? ten phoenix w porównaniu z innymi modelami jest w miarę przystępny wagowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Kup coś z GW cenowo wychodzą nieźle i jak pisze Rafał 1,8 m. wsadź do niego benzynę jakąś 30 cc wtedy będziesz czuł że latasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Lesław, niestety nie podpowiem Ci co dobrać do 15 -to cm żarki bo po po prostu od lat nie używam takich silników,nie znam parametrów,osiągów,rozmiarów śmigieł. Akurat doradziłem benzynę bo nieraz obserwuję wieczne regulacje żarek,gaśnięcia,nieszczelne instalacje ,wymiany świec itp. Więcej grzebania jak latania ale być może OS Max będzie chodził, w końcu to porządna firma . Tu muszą podpowiedzieć inni koledzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Lesław, niestety nie podpowiem Ci co dobrać do 15 -to cm żarki bo po po prostu od lat nie używam takich silników,nie znam parametrów,osiągów,rozmiarów śmigieł. Akurat doradziłem benzynę bo nieraz obserwuję wieczne regulacje żarek,gaśnięcia,nieszczelne instalacje ,wymiany świec itp. Więcej grzebania jak latania ale być może OS Max będzie chodził, w końcu to porządna firma . Tu muszą podpowiedzieć inni koledzy. http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p392,silnik-os-max-91-fx-tlumik takie parametry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Jacek (Bigben) miał yaczka z haikonga do sprzedania napisz do niego czy jeszcze go ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Jacek (Bigben) miał yaczka z haikonga do sprzedania napisz do niego czy jeszcze go ma. Tak pisał do mnie ma takiego yaczka tylko yak55 jakoś mi się nie podoba. Ale zmiana planów jednak będzie 1,8 metra i benzyna 35cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Leszek i to jest dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Też tak myślę Tylko będę musiał się oswoić ostatnio takim modelem latałem 7 lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 To jak jazda rowerem ,tego się nie zapomina i na pewno łatwiej Ci będzie z 1,8 m jak 1,6 m rozp. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Nigdy wiecej modelu z segull.. Startujac pipiperem silnik 10ccm asp wyrwal mi wrege silnikową... Po powiedzeniu kilku słów typu kur. Co za chu. Model stwierdzilem ze nigdy wiecej modelu z seagull'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszekm35 Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Nigdy wiecej modelu z segull.. Startujac pipiperem silnik 10ccm asp wyrwal mi wrege silnikową... Po powiedzeniu kilku słów typu kur. Co za chu. Model stwierdzilem ze nigdy wiecej modelu z seagull'a No to faktycznie jakaś masakra takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Szkoda tylko tych pieniędzy. Ja w sumie miałem kiedyś yaka 54 1,8 metra z cmpro i poza tym , że latał jak kamień to by ok nie rozpadał się. W sumie wystarczyło go trochę odchudzić i później już latał ok. Miałem też cessnę z cmpro ponad 2 metry bardzo ładnie wykonana latała też spoko poza tym , że była za ciężka. No szkoda , że ci się tak podziało może to jakoś naprawisz? pozdrawiam Leszek ps. ale co tu dużo mówić patrzyłem sobie pare dni temu i np zlin 50 1,6 metra z seagula koszt 700zł taki sam zlin z black horse 1400zł różnica widoczna ale nie bez powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi