Atomizer Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam Chcę wam pokazać kolejny mój model, który kiedyś tam wystrugałem ze styropianu. To Messerschmitt Bf 109. Więcej info. na temat modelu jak wrócę z delegacji, czyli w najbliższy weekend. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Na tych zdjęciach prezentuje się bardzo ładnie. Czy ewentualnie jakieś zdjęcia z budowy ,się ostały ? Z chęcią bym oglądnął. No a jakby jeszcze filmik z oblotu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Na tych zdjęciach prezentuje się bardzo ładnie. Czy ewentualnie jakieś zdjęcia z budowy ,się ostały ? Z chęcią bym oglądnął. No a jakby jeszcze filmik z oblotu !!! poszukam, gdzieś mam coś więcej. ale dopiero w czwartek najwcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Widzę, że można mieć model gotowy do lotu za 300zł Albo kupić nie gotowy do lotu za 1300zł + wyposażenie za 500-600zł i też można mieć gotowy do lotu ale już za 2000zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam W maju, a to tak ze względu na budżet planuje kupić pakiecik do tego samolotu. Razem z pakiecikiem ładowarkę. Jaki pakiecik kupić tak aby spokojnie polatał z 10min. (11,2V czy 14,8V?) Jaką ładowarkę najlepiej kupić cena do 150zł. Samolot od ok. roku leży i czeka na oblot. Wiem ze waży 800g bez pakietu. Silnik ma wstawiony - Silnik Redox 1500/1350 - KV1350 - 650W - typ 3536 - bo akurat taki mniałem w szufladzie, kupiony w promocji za małe pieniądze Regulator - ESC ABC-Power 40A 2-4S - BEC 3A - Regulator ESC Rozpiętość 1280mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 No i co...??? Myślałem, że zostanę zasypany jakimiś konkretnymi propozycjami a tu kompletne 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ładowarka może być Accucel 6 albo Imax B6 (podróba albo oryginał z hologramem). Co do pakietu, trudno mi podpowiedzieć konkretny, ale jak miałbym wybór brałbym 4S z silnikiem o niskim kV. Ty masz już kV1350 (niemało), więc może zostań przy 3S, a zainwestuj w wyższe C (30C i więcej). Pojemność - zależy od wielkości jaka Ci wejdzie i akceptowalnego dla Ciebie ciężaru. Marki: ja latam na Nano-Techach. Dobrze sprawują mi się dwa Zippy Compact (tańsze od N-T). Mogę je polecić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ładowarka może być Accucel 6 albo Imax B6 (podróba albo oryginał z hologramem). Co do pakietu, trudno mi podpowiedzieć konkretny, ale jak miałbym wybór brałbym 4S z silnikiem o niskim kV. Ty masz już kV1350 (niemało), więc może zostań przy 3S, a zainwestuj w wyższe C (30C i więcej). Pojemność - zależy od wielkości jaka Ci wejdzie i akceptowalnego dla Ciebie ciężaru. Marki: ja latam na Nano-Techach. Dobrze sprawują mi się dwa Zippy Compact (tańsze od N-T). Mogę je polecić. o dziękuję ładowarka jest mi bardzo potrzebna, dwa lata temu ktoś mi nawciskał kitu aby kupić zasilacz laboratoryjny do ładowania pakietów jeden eksplodował, od tamtej pory nie ładuję nim. mam najzwyklejszą ładowarkę 2-3S i czas kupić coś lepszego a co do pakietu do tego samolotu to wystarczy 3S 2600-3300mAh waga do 300g nie wiem tylko w jakim sklepie kupić za każdym razem kupuję innej marki może Redox??? silnik Redoks to pakiet też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Podoba mi się ta ładowarka: Oryginalna ładowarka SkyRC iMAX B6 + zasilacz SkyRC 15V 4Aale cena wysoka... 184zł budżet na maj to 300zł i chyba się nie wyrobie z pakietem o pojemności ok 3000mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 ładowarka zaraz będzie a na pakiet trzeba będzie poczekać do czerwca maszyna cały czas uziemiona na pakiecie 1800mAh raczej długo nie polata...co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Siema Pakiet o taki: Akumulator 11.1V 3000mAh 40C Haiyin Będzie najlepszym pakietem dla tego mojego BF109 ? Zamierzam go dziś kupić. Ale jeszcze się zastanawiam. Pasuje mi waga, pojemność i prąd rozładowania cena 165zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Pakiet już do mnie leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Pakiet przyleciał. Kupiłem ten - Akumulator Kryptonium 4000mAh 3S 30C - wtyk XT60 - Akumulator Li-pol 11,1V Próba lotu się nie odbyła z powodu braku czasu. W/g mnie pakiet jest trochę za duży i posłuży do napędu ZERO. Tu mi wystarczy spokojnie 2600-2800mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Zdjęcia, których nikt nie widział Mogłem zrobić krawędź natarcia skrzydła z balsy ale nie miałem materiału. Przy pierwszym lądowaniu może się uszkodzić,. Ale nie musi Jak maszynka będzie dobrze latać to poprawi się. Gdzieś tam zostało mi jeszcze trochę farby. Heja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam! Niestety oblot tej maszyny się nie odbył z powodu nieodpowiedniej pogody. Przez dwa ostatnie tygodnie nie było chwili bez wiatru, zimno. Nawet wieczorem nie ucichało, cały czas z północy zimny wiatr. Latałem tylko sprawdzonymi samolotami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jutro w dzień wiatr 18km/h wieczorem 7km/h (w godz 19:00-22:00) Ha zastanawiam się czy warto przygotowywać model do oblotu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaLoN Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Z jakiego materiału on jest zbudowany? Pisałeś cos o styropianie to w przenośni czy to zwykły styropian, Był budowany wg planów? jeżeli tak to skąd takie plany można pobrać o ile to możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Z jakiego materiału on jest zbudowany? Pisałeś cos o styropianie to w przenośni czy to zwykły styropian, Był budowany wg planów? jeżeli tak to skąd takie plany można pobrać o ile to możliwe? To styropian na podłogi z castoramy, dostępne różne grubości 30/50/100mm korzystałem tylko ze zdjęć jak na jednej fotce powyżej, a szkic modelu sam sobie narysowałem i wydrukowałem 1:1 konstrukcję i budowę dostosowałem do swoich możliwości, myślę, że nikt tak by nie zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaLoN Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jaki propil mają skrzydła, recznie byl on nadawany z płyty? Niełatwo chyba tak ręcznie wystrugać 2 identyczne profile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Trudno jest wiesz. Ja to mam już wprawę ponieważ wystrugałem ze 40 takich i podobnych skrzydełek. Co prawda mam dobry sprzęt do cięcia styropianu ale nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi