robertus Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Pomysleć taki "polski" wątek przegabiłem, mam propozycję do właściciela wątku i projektu - pozwól Robertusowi go zrealizować równolegle (o ile będzie chciał). Może jednak oryginalny koncept poleci? Nie ma opcji. Nie podkradam kolegom pomysłów. Z przyjemnością obserwuję postępy i mam nadzieję, że z każdą następną wersja model będzie zbliżał do pierwszej wypasionej wersji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Wczoraj na Polskim niebie można było zaobserwować niezidentyfikowany obiekt latający... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dysponujesz może jakimś bardziej wypasionym jakościowo materiałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Stawiam, że nie ma lepszych zdjęć. UFO musi być tak dokumentowane, inaczej byłoby zupełnie niewiarygodne. Taka cecha gatunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dysponujesz może jakimś bardziej wypasionym jakościowo materiałem? No przykro mi kamera znowu nie nagrała... tylko same przygotowanie do lotu i droga na start więc nie będę tego zamieszczać. A te zdjęcie to mama zrobiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 To już trzeci lot tej zabawki Nagrałem 10min filmu, wklejam kilka klatek z nagrania... Były pętle i beczki Ładna pogoda ale wiatr zbyt silny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Poprosimy o filmik na Youtubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Poprosimy o filmik na Youtubie. Słaba jakoś! nie warto wrzucać. Może innym razem jak dorobię się lepszej kamerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Wygląda niesamowicie. Na tym niebie szczególnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Michał- zlituj się i daj ten film. Chyba, że jednak za wszelką cenę trzymasz się konwencji wszystkich doniesień o UFO (i jeti)- zamazane, kiepskie i prawdziwe/nieprawdziwe- sami wybierajcie! No jeśli tak, to mistrzostwo suspensu- klasyka gatunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Jak znajdę czas w domu to wrzucę film. Wygląda niesamowicie. Na tym niebie szczególnie. Ten co teraz robię to dopiero będzie Został mi po M01 Silnik Emax XA2212 1400KV, który to niby ma go napędzać ale ma wygięty wał/oś (do naprawy). Ale tak myślę nad EMAX GT2820/04 grand Turbo Tylko nie wiem czy te podkłady pod panele nie pozrywają się podczas lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 W weekend się sporo działo Wylatałem na tej zabawce ok 30min. Nagrałem dwa filmy. Niedługo będą dostępne na You Tube. Tak fajnie się latało, że zapomniałem o wszystkim... w pewnej chwili skończyło się paliwo w pakiecie i trzeb było lądować tam gdzie popadnie. Był też browar i brawura... która doprowadziła do rozpadu maszyny w powietrzu i utratę sterowności a następnie twarde spotkanie glebą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Siema Wrzucam film! można obejrzeć. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 No Michał- to nie pozostaje mi nic innego, jak pogratulować! Trochę szkoda tego suspensu- czy to aby na pewno prawda? Ten czar lekkiej niepewności prysł, ale prawda nas wyzwoli- więc gratulacje jeszcze raz. W przyszłości możesz nieco zagłębić się w przygotowanie filmów- można bez straty powycinać trochę sekwencji z dalekimi ujęciami, zyskuje się więcej uwagi widza, bo obraz jest krótszy i bardziej intensywny. Ale w sumie jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 No to jeszcze jeden filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 No to mam jeszcze jeden filmik Już myślę nad lepszym sprzętem do nagrywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Browar i latanie?- z twojego postu rozumiem że przed, jak nikt ci nie powiedział to niech będe to ja - możesz swoimi zabawkami zrobić komuś krzywdę, popraw sie! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Browar i latanie?- z twojego postu rozumiem że przed, jak nikt ci nie powiedział to niech będe to ja - możesz swoimi zabawkami zrobić komuś krzywdę, popraw sie! Nie browar i brawura. Moje zabawki są coraz lepsze, kolejna maszyna będzie na tyle mocna aby wytrzymać lot i przeróżne ewolucje przy pełnej mocy jaką generuje silnik ha ha...W dodatku tak wzmocnię i przystosuję konstrukcję aby można było lądować nawet na kamieniach!!! co mi raz się przydarzyło w mojej karierze. A niczym nadzwyczajnym nie będzie lądowanie np. na otwartym polu przygotowanym do siewu miedzy bryłami z gliny i kamieniami. Ostatnio tochę prace zwolniły ale to nie oznacza nic złego i projekt jest dalej rozwijany. Mam już kadłub nowego modelu, w którym to mam zamiar zrobić ruchome końcówki skrzydeł tak jak na przedstawionym obrazku. To tak na wszelki wypadek! jak przytrafi się awaryjne lądowanie w trudnych warunkach. Dodatkowo będzie tam zainstalowana osłona ze sprężystego drutu chroniąca krawędź skrzydła przed otarciem. Ale to są plany jak dokończę budowę P40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zrobisz go ciężkiego to dopiero wióry będą lecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zrobisz go ciężkiego to dopiero wióry będą lecieć. Jaką wagę masz na myśli pisząc o lecących wiórach??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi