BRoman Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Czy ktoś z kolegów ma doświadczenia z tym nadajnikiem oraz z systemem Hott ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Czy ktoś z kolegów ma doświadczenia z tym nadajnikiem oraz z systemem Hott ? Z systemem Hott przelatałem dwa sezony ale na MC-32. Natomiast MZ-24 mam od miesiąca i jeszcze nim nie latałem. Jakie doświadczenia Cię interesują i co chciałbyś wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Interesuje mnie zaawansowane miksowanie w szybowcu oraz kompatybilność logiki programowania z MC. Z opisu wynika ,że jest tak sobie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Interesuje mnie zaawansowane miksowanie w szybowcu oraz kompatybilność logiki programowania z MC. Z opisu wynika ,że jest tak sobie ... Logika programowania MC-32 i MZ-24 jest podobna. Przed HOTT latałem na MPX mc-4000 i zaprzyjaźnienie się z filozofią HOTT trochę trwało. Miesiąc temu kupiłem MZ-24 i poszło błyskawicznie. Jednak instrukcję przeczytałem w całości i w trakcie programowania wielokrotnie do niej wracałem. Jeżeli chodzi o zaawansowane miksowanie to jest mi trudno ocenić czy jest dobrze czy tak sobie. Musiałbym wiedzieć co wchodzi w zakres zaawansowanego miksowania. W MC-32 nie potrafię zrobić SNAPFLAP VOLUME. W MC-4000 dzięki MULTIMIX mogłem suwakiem płynnie zmieniać zakres SNAPFLAPA a w MC-32 nie potrafię tego zrobić. Wracając do MZ-24 to jego możliwości programowe z racji choćby jego ceny muszą być mniejsze w porównaniu do MC-32. W oprogramowaniu MZ-24 brakuje mi przełączników logicznych. Przełączniki mechaniczne są kiepskiej jakości. Nie doszukałem się w instrukcji informacji na temat priorytetów faz lotu (Q-link). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123gerap Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 co do postu szukam instrukcji po polsku do mz24 prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Szukaj szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Jak na coś trafisz lub sam napiszesz podziel się. Zamierzam kupić niedługo ten nadajnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Chłopaki chyba prędzej się Angielskiego lub Niemieckiego nauczycie niż Graupner przetłumaczy Manuala. Zresztą nie tylko Graupner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Nie wiem jak daleko odbiega Soft od starszej mx16s ang. W tym programowanie mam opanowane;) Więc jak jest podobne to nie piwino być problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Jest instrukcja do MX-20 Hott po polsku - dużo można się z niej dowiedzieć http://pfmrc.eu/index.php?/topic/3967-instrukcje-do-naszych-aparatur-po-polsku/page-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 MZ24 jakby całkiem inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Właśnie stałem się posiadaczem MZ-24 i mam następujące pytania do posiadaczy. 1. Zrobiłem ustawienia wstępne dla szybowca z klapami i mogę zaprogramować do obsługi klap dowolny trój pozycyjny przełącznik ale nie mogę przypisać suwaka bocznego. Czy to jest w ogóle możliwe? 2. Gdy ustawiam włączanie timera dowolnym przełącznikiem to timer startuje ale gdy przełącznik robię w pozycję off to timer nie zatrzymuje się ale liczy czas nadal. Co robię nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Nie ma przypadkiem dwóch timerow? W mx16s było tak samo tylko jak zaczymales timer, to ogólny czas leciał a na przelaczniku się zatrzymywal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jestem posiadaczem tego radia. Mam odbiornik gr12l i gr 12. Nie miałem problemów z zasięgiem .Latam dronem do ok 800 m Połączenie spadało o jedną kreskę.Chętnie bym sie pozbył tego radia .Albo wymienił na coś pulpitowego .Nie mogę przyzwyczaić sie do kciukowej apki.Wczesniej latalem na profi 3030. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Dokup sobie pulpit na nadajnik za 150zl (lub zró i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Dokup sobie pulpit na nadajnik za 150zl (lub zró i po sprawie. A gdzie taki pulpit można kupić? Z tego co widzę to życzą sobie za pulpit Graupnera ....bagatela 500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Popatrz po uniwersalnych. W abcrc mają, do 150zl znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Dzięki za poradę. Pulpit już jest i pasuje idealnie. Chciałbym jeszcze zapytać jak wygląda w mz-24 alarm utraty zasięgu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Piotr, daj zdjecie zestawu - uniwersalnym pulpitem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Piotr, daj zdjecie zestawu - uniwersalnym pulpitem ? To jest akurat pulpit uniwersalny FPV ale po odkręceniu przystawki FPV wygląda tak jak na zdjęciach poniżej. Podpórki boczne są regulowane w pionie i poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi