TheKuba1414 Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Kuba, atakuj temat gęstymi ruchami, bo na niedzielę zapowiada się lotna pogoda . Też mam coś do oblatania, to zamówię zbiorczego farta tam na górze ...Ech, niestety oblotu w weekend raczej nie będzie...Zabrakło mi zielonej folii na ostatnią lotkę. Może coś wykombinuje ale jeśli nie uda się mi dzisiaj kupić folii to oblot dopiero w przyszłym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Kuba na kiedy planujesz oblot swojego Wicherka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Być może w środę, jeśli nie to w następny weekend. Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Na środę pogoda zapowiada się dobrze. Może tak będzie. Ja chyba nie zdążę do środy, chociaż będę się sprężał. W weekendy jak jest ładna pogoda to muszę być z żoną na działce, ,,rekreacja,, . A gdzie będziesz robił oblot? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Przeprowadziłem testy i super jest to uczucie jak coś co się samemu zbudowało jeździ To jakie będzie jak poleci? Szału nie ma ale myślę że jest ok. Na filmiku bardzo widać krzywiznę całego modelu (Wicherek 15K - krzywy?) sory za to na początku ale nie miałem nikogo do pomocy i kręciłem telefonem https://www.youtube.com/watch?v=wGsvAhh2E3w Na środę pogoda zapowiada się dobrze. Może tak będzie. Ja chyba nie zdążę do środy, chociaż będę się sprężał. W weekendy jak jest ładna pogoda to muszę być z żoną na działce, ,,rekreacja,, . A gdzie będziesz robił oblot? Na Czyżynach lub na śmietniku Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 I to jest cały urok modelarstwa. Zbuduj od podstaw sam, wtedy cały zachwyt jest tylko Twoją zasługą a nie fabryki gdzieś w Chinach. Tak trzymaj Kuba. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 I to jest cały urok modelarstwa. Zbuduj od podstaw sam, wtedy cały zachwyt jest tylko Twoją zasługą a nie fabryki gdzieś w Chinach. Tak trzymaj Kuba. Mam dylemat dot. miejsca oblotu: Śmietnik - mało miejsca na lądowanie, spacerowicze, nierówny teren ale w miarę legalnie Czyżyny - dużo spacerowiczów ale za to betonowy pas, niestety mało legalnie Poradzi ktoś? Po drugie, jak ustawić endpoint na serwie przepustnicy? Teraz mam ustawiony tak, że na drążku zdjętym na minimum silnik nie gaśnie, tylko wchodzi na moc jałową. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Masz tą samą aparaturę chyba co ja FlySky i-6 jeśli tak zostaw sobie tak jak masz a wyłączenie silnika na wyłączniku, ustaw Throttlr hold na "ON" i Value na 0% wtedy jak już wylądujesz silnik gasisz z wyłącznika (domyka przepustnicę) który sobie tam ustawisz, docelowo chyba jest na SWD. Jeśli nie oto Ci chodziło to sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Masz tą samą aparaturę chyba co ja FlySky i-6 jeśli tak zostaw sobie tak jak masz a wyłączenie silnika na wyłączniku, ustaw Throttlr hold na "ON" i Value na 0% wtedy jak już wylądujesz silnik gasisz z wyłącznika (domyka przepustnicę) który sobie tam ustawisz, docelowo chyba jest na SWD. Jeśli nie oto Ci chodziło to sorki Dokładnie o to mi chodziło, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Na środę pogoda zapowiada się dobrze. Może tak będzie. Ja chyba nie zdążę do środy, chociaż będę się sprężał. W weekendy jak jest ładna pogoda to muszę być z żoną na działce, ,,rekreacja,, . A gdzie będziesz robił oblot? Wybrałem jednak Czyżyny. Może jutro, nie wiem jednak czy popołudniu nie będzie tam olbrzymiej liczby spacerowiczów? Jeśli nie jutro to weekend, mają być chmury ale bez opadów. Jeśli w weekend to rano (8-9), może będzie mniej ludzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Wybrałem jednak Czyżyny. Może jutro, nie wiem jednak czy popołudniu nie będzie tam olbrzymiej liczby spacerowiczów? Jeśli nie jutro to weekend, mają być chmury ale bez opadów. Jeśli w weekend to rano (8-9), może będzie mniej ludzi. Pozdrawiam Oczywiście załatwiłeś jakieś filmowca ? Bez filmu się nie liczy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Oczywiście załatwiłeś jakieś filmowca ? Bez filmu się nie liczy ;pMama będzie filmować ostatnie sekundy modelu Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 E tam ostatnie sekundy modelu Będzie dobrze, choć ja też tak się nastawiałem idąc oblatywać moją spalinkę. Co prawda pierwszy lot trwał 20 sec bo silnik zgasł i awaryjnie lądowałem (wyszedł z tego cały) ale inne problemy wyszły. Następny lot skończył się porażką ;p Z jednej strony lepiej nastawić się na najgorsze i potem się pozytywnie zaskoczyć niż jechać na lotnisko z super pozytywnym nastawieniem a wracać z workiem drewienka do pieca ;P Ps. sprawdź revers i pamiętaj że długie przyciśnięcie "cancel" zapisuje zmiany ja przez to załatwiłem trenerka ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Mama będzie filmować ostatnie sekundy modelu Nie kupuj drugim razem kart SD z niepewnego żródła, to zapis będzie dłuższy . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Cóż, jutro oblot. Jak wrócę do domu to dam zdjęcie całości. Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Jak wrócę do domu to dam zdjęcie całości. Wytapatalkowane To się nazywa planowanie lotu... Nie dość, że planowo zdejmowany, to na pewniaka w całości... Przedwczoraj też dawałem zdjęcie. Easy Stara z sosny jak sekwoja, ale nie w całości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 To się nazywa planowanie lotu... Nie dość, że planowo zdejmowany, to na pewniaka w całości... Przedwczoraj też dawałem zdjęcie. Easy Stara z sosny jak sekwoja, ale nie w całości . Chodziło mi że jak dzisiaj wrócę do domu to dam zdjęcie. Przed oblotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Chodziło mi że jak dzisiaj wrócę do domu to dam zdjęcie. Przed oblotem. Ahaaa... Nie zatrybiłem . Przeczuwam, że oblot będzie szczególnie udany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ahaaa... Nie zatrybiłem . Przeczuwam, że oblot będzie szczególnie udany . Nie sądzę, patrzę tak na niego i widzę ten worek drewna... Jest cały krzywy! Ma zwichrowany kadłub, krzywy z przodu, skrzydła są różnej długości, nie wiem jak to zrobiłem.. Do dwóch godzin jakieś fotki wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Także, nadszedł ten czas. Został oblot, ale ukończyłem model - głównie dzięki Wam, forumowiczom. Serdecznie dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za wielką pomoc przy budowie. Bez Was by się nie udało, dziękuję! Zacząłem budowę 27 maja zeszłego roku - także zajęła ona rok bez ośmiu dni. Pozdrawiam! A o to mój Krzywy Wicherek: (przepraszam za jakość...) Wytapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi