Wiesiek1952 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 @Wojtek No! To juz lepiej. Ty popatrz na to tak - na MP byleś #3. Na wygraną to może bym nie liczył ale... kurde różne „przypadki” chodzą po ludziach. Z tych preliminary mam już zgłoszenie 12 latki (Sophie)- w ubieglym roku w Coburg latała piankowcem! Nalatała tych z super-duper carbon-fiber i to nie jednego. Przecież to czysty FUN. Nigdzie, naprawdę nigdzie nie nauczysz sie tyle co na mocno obsadzonych zawodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 No mi tego nie tłumacz. OK, przyjadę, polatam i będę dobrze się bawił razem z Wami. Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Wiesiek ale nie o kasę chodzi. Ja i Euro czy World Chłopie z czym do ludzi. Tomek z Konradem to trenują a ja... dupę grzeję w fotelu i tyle. Gościu nawet nie myśl że Cię nie będzie. Jakie tam trenowanie od końca października nie miałem modelu w rękach. U nas non stop lało a jak nie lało to piździło, że nie szło latać, chyba że F3F a teraz mam przymusowy urlop bo baterka jest w naprawie. Wojtek masz czucie modelu i powietrza i dar. A przetarcie i zobaczenie ile Ci brakuje do tych dobrych lub najlepszych, o ile klan Malczików przyjedzie, Ci brakuje będzie bezcenne. To naprawdę jest niepowtarzalna okazja zobaczyć jak inni latają. Wiesław ma wsparcie swojego Aeroklubu ja za 50E nie dałbym kompletnie rady zorganizować takiej imprezy a kwota jest standardowa na takich zawodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 OK, już wiem, że nie mam wyjścia - tak przyjadę do Szczecina, bo chcę. Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 No widzisz! To się w marketingu nazywa „potrzeby nieuświadomione” i celem reklamy jest „uświadomić” klienta tak, żeby sam chcał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toom07 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Nowy rok, nowy sezon, nowy ja no i nowy model W ten weekend wpadłem z wizytą do GCM models (Jarek i Jacek Grzesica) odebrać samolot, który dla mnie zrobili. I tak oto stałem się szczęśliwym posiadaczem Vertigo Miałem już okazję latać Vertigo w zeszłym roku i wyczuwam w tym modelu duży potencjał Samolot jest ślicznie wykonany z najnowszych materiałów, a to oznacza że Panowie mogli pozwolić sobie na zastosowanie nowoczesnych cienkich profili. W tym sezonie zobaczymy co ten szybowiec tak na prawdę potrafi Co więcej razem z Jarkiem postanowiliśmy, że nie damy się przestraszyć zimowej aurze i zrobimy sobie mały trening. Tak żeby przypadkiem nie zapomnieć jak sie lata I tak oto okazało się, że przy -1*C i opadach śniegu łapaliśmy na prawdę sensowną termikę. Udało mi się nawet wykręcić 10 minut z 37m. Dałoby się pewnie jeszcze niżej, ale niestety moje dłonie miały dość a w lotach na większą odległość zimowe malowanie mojego Jantara nie pomagało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ach te pasy jedyny w swoim rodzaju Podglądaliśmy z Konradem go w przedostatnią sobotę u Jarka. Bardzo ciekawe co potrafi Vertigo w rękach Tomka. W kwietniu w Zielonej Górzr już będziesz z nim do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Mieliśmy okazję pomacać to Twoje nowe cudo w zeszłą sobotę. Jak Jarek wyciągnął to od razu było wiadomo, że to dla Ciebie . Co do jakości i wykonania to światowa liga. Obecnie mamy w kraju dwóch producentów na światowym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 I to sie nazywa zboczenie do kwadratu. Koledzy macają cudze modele.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 No się kurde nie mogliśmy powstrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jak jest taki nowy u producenta, to grzech nie zobaczyć. A jak jeszcze Jarek sam chce go pokazać, to powiedziałbyś, nie dzięki Super produkcja i jakość wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Pogratulować nabytku i niech sprawi tyle satysfakcji ile się po nim spodziewasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Tak z innej beczki. Wróble ćwierkają, że jeszcze przed MŚ maja być zmiany w przepisach F5J. Ladowanie ma być z dowolnego kierunku jak w F3J i jakieś zmiany w karach np. Przelot nad korytarzem nie będzie zabroniony a kara ma być tylko w przypadku uderzenia kogoś w korytarzu. Wróble są z gatunku tych dobrze poinformowanych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Z tym lądowaniem z dowolnego kierunku... ale że jak, że przed startem ustalamy że podchodzimy wzdłuż albo w poprzek korytarza czy każdy decyduje przed wylądowaniem jak mu akurat spasuje. Jak każdy sobie... No to mogą się ścieżki lądowania co niektórym krzyżować Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Przelot nad korytarzem i tak był dość często ignorowany, zwłaszcza jak wiało z przeciwnej strony, ale dobrze że będzie oficjalnie. Uderzenie modelem w sumie też dobry pomysł. Bardzo często jak lądowanie było z wiatrem nie szło wyhamować w porę i zdarzały się dotknięcia modelu. A z tym kierunkiem lądowania to nie wiem będą jaja jak berety. I tak już przy lądowaniu zdarzały się kolizje to teraz strach się normalnie bać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jak każdy będzie lądować według własnego widzi mi się, to nie wiem czy będę miał takie jaja żeby startować. Dopiero mam uciulane na połowę nowego Jantara Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Normalne ludzie zwykle londujom pod wiater. W F3J sie sprawdzało to i w F5J tyż. ME w Bułgari były rewelacyjnie prowadzone przez Sotira. R-e-w-e-l-a-c-y-j-n-i-e. Zmiany mają iść w kierunku „rozluźnienia” nazbyt restrykcyjnych przepisów. I dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Normalne ludzie... A znasz jakiegoś normalnego modelarze Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 No przeca! Same normalne nienormalne :-) :-) :-). Kierunek dowolny jest OK. Najmniej zderzeń jest przy lądowaniu. Najwięcej w wysokim krążeniu. Wiem bo zaliczyłem parę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Przyjadę, zobaczę i może mi się nawet spodoba. Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi