Gość Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Nie no parę zawodów zaliczy ale inaczej się lata jak wiesz że masz jeden samolot i inaczej jak masz 2 lub więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Nie no parę zawodów zaliczy ale inaczej się lata jak wiesz że masz jeden samolot i inaczej jak masz 2 lub więcej Wiem.. Ty na krajowych zamiast na pudle będziesz czwarty A na zagranicznych pierwsze dwa lata to i tak nauka. Więc czy masz jeden czy trzy, to nie ma co szaleć. Byle by być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys20000 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Co do silnika i śmigła - a jaki akumulator i czy było zimno? Nasze "bateryjki" nie lubią jak jest zimno i napęd który normalnie działa co najmniej przyzwoicie raptem zaczyna ledwo dawać radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 było zimno, baterie 1300 70c przed lotem rozgrzane do 30~c. Warunki do pracy optymalne jedyny problem to za małe obciążenie na wale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Wiesławie napisał byś do gościa zarządzającego stroną że nadal jest błąd w kalendarzu a raczej z samym kalendarzem. Kurde jak by to pierwszy raz robił http://www.contest-modellsport.de/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 @Konrad. Nie ma żadnego błędu w kalendarzu. Zobacz na datę postu ze strony którą linkujesz - ponad rok temu a kalendarz jest na 2019. Kalendarz na 2020 ukaże się na dniach i będzie u góry strony. Gert Holtzer jest webmasterem tej strony i już dostał kalendarz - czeka na poprawki bo część jest jeszcze nie wypełniona. (np. brak danych dla Łososiny - już uzupełniłem) EDIT: Układ strony jest "historyczny" nowości są na górze strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Chyba nie ogarniam tej strony, co wejdę to jest coś innego teraz znów kalendarz z 2018. Wchodzę jak człowiek, przynajmniej mi się tak wydaje, przez główny link, potem w menu "Competition Categories" - potem "F5J" - na końcu wybieram "F5J Dates" i do tej pory okazywał sie aktualny kalendarz. Rozumiem że po prostu jeszcze go nie umieścił a to jakieś błędy - czytaj śmieci na stronie. Po mojemu lepiej wyciąć i niech strona będzie pusta zamiast tego co jest teraz. Rozumiem, że masz aktualny kalendarz z racji swojej piastowanej funkcji, ale ja jestem ten co lubi wiedzieć, że to jest na pewno ostatnia wersja. Problem w tym, że do 15 stycznie większość pracowników etatowych musi podać plan swoich urlopów, a że jestem trochę zależny od koleżanki małżonki, więc trochę mnie ciśnie, czyli koleżanka małżonka, żebym podał jej jak najszybciej kiedy mnie nie będzie.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Jeszcze trwa 2019. ? Kalendarz kilka postów wyżej jest "najaktualniejszy" z możliwych. Po prostu nie ma innego. Ten zamieszczony przeze mnie to tak na 99% już się nie zmieni choć to w dalszym ciągu "Preliminary draft" datowany na 15 grudnia czyli dwa dni temu. Dla zawodów w Łososinie Dolnej organizatorem jest Aeroklub Podhalański a dane kontaktowe i strona taka sama jak dla Szczecina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Trochę szkoda jednego terminu czyli 16-17 maja. Dwie fajne lokalizacje pokrywają się terminowo. Pojechałbym i do Kulmbach i do Słowacji bo to nowe jeszcze nie znane mi lotnisko. Nic się nie da zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys20000 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Do Kulmbach to może jako widz być pojechał - próbowaliśmy w zeszłym roku i nie było miejsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 W zeszłym w Kulmbach to było BO a nie ET. Może z racji wyższej rani liczba miejsc będzie większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys20000 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 no dwa lata temu to nawet nie odpisali. Ale fakt w tym roku z Bruggen zwiększyli ilość miejsc jak było bardzo duże zainteresowanie - nawet wynajęli dodatkowy kawałek pola i 4 stanowiska były na trawie z rolki taki kwadrat 4 na 4 metry a w koło orne pole - fajnie to wyglądało ale nie powiem starali się i robili co mogli. I o dziwo tylko 2 razy leciałem z tego ornego pola, Wiesiek też maks 2 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Naprawdę szkoda bo miałem wielką ochotę pojechać w przyszłym sezonie do Kulmbach. Cóż trzeba będzie być może pomyśleć o Węgrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Godzinę temu, Krzys20000 napisał: ...były na trawie z rolki taki kwadrat 4 na 4 metry... Raczej 2x2 czyli 4 m2. Orne pole i trawa z rolki. Fajne było. Jakby my takie cus dali to by nas wy...... dolili za wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Chciałbym zapisać się na MP F5J 2020. Kto robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 1 minutę temu, papuga napisał: Chciałbym zapisać się na MP F5J 2020. Kto robi? Hehehe.... zapisy są na 2032. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 No to dajecie koledzy Dużej d.... Ambicja wyżej niż zmagania sportowe. Oczywiście usłyszę kasa, brak ludzi, kłody pod nogami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Ale to (chyba) nie w tym rzecz... może zorganizujesz MP w Lublinie? Nie? A czemuż to? Inni, zdaje się, z podobnych powodów też są na nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Tak apropos organizacji. Z dużą przyjemnością wspomagam zawody niskiej, wręcz byle jakiej, rangi jak Puchar Świata czy Eurotour. Na zawody o tak wysokiej randze i znaczeniu jak MP to nie śmiem konkurować z profesjonalizmem AP i profesjonalizmem TKN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 23 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Już to robiłem i to nie raz. Da się zrobić zawody międzynarodowe a nie można MP? Coś tu pokręcone. Myślałem że tylko kongresówka ma skazę "ambicjonalną " ala miłościwie rządąca nam partia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi