Francka Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Wydaje mi się , że warto wpomnieć o niezwykłym wyczynie naszych skoczków narciarskich w Klingental . Po raz 1 -wszy w całej histori skoków zajeli 1 miejsce , oczywiście nie każdy to wie , że jeden z nich jest modelarzem. Dlatego postanowiłem napisać ten temat , pozdrawiam ich i życze dalszych sukcesów . BRAWO DAWID tak trzymaj pozdrowienia dla całej drużyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Brawo Dawid i Spółka - tak trzymajcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Dali radę!!! Rodzice zarazili mnie kibicowaniem zanim Małysz pierwszy raz wskoczył na podium! Oby indywidualne były równie deklasujace konkurencję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 No to ode mnie tez brawo, jeszcze Adama Małysza nie zaraziłem modelarstwem, pomimo ze udało mi sie zarazić kilku moich krajanów z Wisły Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Rzucę linkiem dla jasności tematu: http://sportowefakty.wp.pl/skoki-narciarskie/650198/ps-w-klingenthal-pokaz-sily-polakow-historyczny-triumf-bialo-czerwonych Bardzo dobry wynik, trzymamy sie w czubie od wielu lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustaf90 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Dzięki wszystkim za miłe słowa;) Wynik fajny i budujący, ale trzeba pracować dalej żeby takich wyników było coraz więcej;) jeszcze Adama Małysza nie zaraziłem modelarstwem, pomimo ze udało mi sie zarazić kilku moich krajanów z Wisły Eeee opowiadasz, dronem lata (choć racja, modelarstwem ciężko to nazwać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zawsze mnie ciekawiło czy w tej dyscyplinie można skakać sobie amatorsko? Trzeba mieć jakieś uprawnienia, licencje, kategorie zdrowia? Nie żebym zamierzał ale trochę jest ciekawa popularność sportu tak totalnie elitarnego. To już łatwiej stanąć do rywalizacji z Sebastianem Kawą - no chyba? Chociaż jak sławny "Orzeł" dawał radę... lubiłem go... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dzięki wszystkim za miłe słowa;) Wynik fajny i budujący, ale trzeba pracować dalej żeby takich wyników było coraz więcej;) Eeee opowiadasz, dronem lata (choć racja, modelarstwem ciężko to nazwać ) Dawid, bardzo się cieszę, że jesteś na forum i mogę Ci bezpośrednio pogratulować. No więc gratulacje dla Ciebie i chłopaków! Życzę Wam jak najwięcej takich sukcesów i trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dołączam Dawid do gratulacji dla Ciebie i reszty Ekipy, ale Wiesz, że jak już "mamy Cię" na forum to gdy zdarzy się gorszy wynik to "ochrzanimy" ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustaf90 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zawsze mnie ciekawiło czy w tej dyscyplinie można skakać sobie amatorsko? Trzeba mieć jakieś uprawnienia, licencje, kategorie zdrowia? Można, ale nie jest to takie proste. Są w Polsce osoby które skaczą totalnie amatorsko, jednak największy problem to sprzęt,koszty treningów też nie są pomijalne. Nie można go kupić w każdym sklepie a nowy jest okropnie drogi. Zawodnicy nie mogą sprzętu sprzedawać więc rynek wtórny praktycznie nie istnieje. My sprzęt używany ale jeszcze nadający się do użycia oddajemy klubom i one nim zarządzają dla młodszych zawodników. Więc najprościej jest zapisać się do klubu sportowego, tylko że wtedy już ciężko mówić o amatorskim skakaniu. Licencja i książeczka z badaniami lekarskimi jest wymagana przy starcie w zawodach ale również na treningach. Dołączam Dawid do gratulacji dla Ciebie i reszty Ekipy, ale Wiesz, że jak już "mamy Cię" na forum to gdy zdarzy się gorszy wynik to "ochrzanimy" ? :D Taki już jest sport że 10 razy nie wyjdzie, ale za 11 się uda i wtedy ma człowiek banana na twarzy. Podobne to jest do np. ćwiczenia jakichś figur modelem i chyba każdy na sobie doświadczył że mimo że się takiej figury nauczył to nie za każdym razem wyjdzie idealnie Można by tu zacytować kolegę ze skoczni "Jak się nie przewrócis, to się nie naucys", i coś w tym jest, a mi zostaje mieć nadzieję że szydera nie będzie zbyt duża:p Sport podobnie jak modelarstwo docenia cierpliwość i pracowitość, więc trzeba przyjąć konstruktywną krytykę, wyciągać wnioski i dalej pracować nad sobą. A taka praca chyba nigdy się nie kończy:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 ... a mi zostaje mieć nadzieję że szydera nie będzie zbyt duża ... Oczywiście, że nie bo jak sam Piszesz: Sport podobnie jak modelarstwo docenia cierpliwość i pracowitość ... Coś tam też o tym wiem bo w młodości byłem szablistą i w modelarstwie zawodnikiem F2C, a moja siostra startowała na czterech letnich olimpiadach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesio Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 No to pozostało zapytać standardowo na jakim profilu latasz , jaki motor, czym konserwujesz po lotach, i ile zwitek w korkociągi dasz radę wyciągnąć. ???? Ps Nie musisz odpowiadać ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Dawid to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustaf90 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Dawid to prawda? Trochę przesadzona wizualizacja:P Ostatnie 2 lata też sporo pracowałem nad tym żeby wysokości było mniej, a więcej zostawało prędkości. To się przekłada na jakość skoków. Ale fakt był okres w którym nie raz wysokości było na tyle dużo, że nawet ja się zastanawiałem czy uda się to bezpiecznie wylądować Chociaż i tak gorszym doświadczeniem było wylecenie poza spad skoczni i przed oczami miałem tylko las;/ Na szczęście wtedy wysokości było na tyle dużo żeby wrócić na skocznię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Gratulacje ostatnich wyników. Najlepszy modelarz wśród skoczków i najlepszy skoczek wśród modelarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 https://www.youtube.com/watch?v=aKHoh1GI9lE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Z tym to macie wesoło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustaf90 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Niektórzy dziennikarze zadają takie pytania że inaczej się odpowiedzieć nie da:P A że z Pietra zrobili największego śmieszka to najczęściej jest cytowany, a reszty albo nie puszczają albo się rozchodzi po kościach;P Ale jakbym miał być dokładny to nie on jest u nas najśmieszniejszy i ze wszystkich sytuacji dobrą książkę by można było napisać Ale fakt, musi być u nas wesoło, inaczej byśmy się pozabijali bo przebywamy ze sobą pewnie z 330 dni w roku:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi