Skocz do zawartości

Radiolink AT 10 II gen czyli fajna relacja jakość/cena ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie- tu skręcamy trochę w stronę dyskusji jak o smartfonach, bo to idzie w podobną stronę . Fajnie że są "wszystkomogace", ale coraz bardziej skomplikowane, nienaprawialne, a przecież wyjściowo to telefon, czyli żeby do kogoś zadzwonić albo odebrać rozmowę. Takie czasy...

Opublikowano

Ja niekoniecznie o tym, że za dużo funkcji etc. Jak ktoś lubi to dlaczego nie? Podobno lepiej mieć i nie używać, niż nie mieć, a potrzebować. Piłem bardziej do niezawodności. Nie powinno być potrzeby gmerania w nadajniku, a update oprogramowania powinien następować automatycznie bez potrzeby przeglądania poradników na YT. Radio musi być niezawodne i możliwe do ustawienia na lotnisku. Nie tak dawno kolega rozbił model najprawdopodobniej przez wbudowany w odbiorniku żyroskop. Zamiast korygować tor lotu żyroskop pogłębiał przechyl. Być może jakiś błąd w sprzęcie albo źle ustawienie...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak masz rację kolego nie tędy droga aby przeglądać poradniki na YT. Kupując radio nawet nie dostaniesz całościowej instrukcji po angielsku musisz ją pobrać z internetu. Tak postępują wszyscy producenci.  O polskiej instrukcji nie wspominam bo nie dostaniesz.

Następny paradoks jeżeli masz wersję EN to tam nie ma jak ustawić model i parametry przydatne w locie.

Jak masz kolegę, który lata to wyjaśni  wiele spraw. Jeśli nie masz to jesteś w głębokim lesie.

Opublikowano

Z pobraniem instrukcji z internetu chyba nie będzie problemu dla żadnego modelarza, gorzej z jezykiem. Z nauką obsługi też sobie można poradzić, jeśli radio jest albo staje się popularne, ale błędy i niedociągnięcia w takim sprzęcie są nie do przyjęcia. Ciągnie mnie do tego aby wypróbować ale chyba jeszcze nie teraz. Wolę czas spędzić w modelarni niż na YT.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ale przychodzi taki czas jak jesień, zima nie latasz. Chyba że masz dostęp do obiektu krytego. YT ma wiele pomocnych poradników odnośnie radiomastera i innych  Z tłumaczeniem nie ma problemu jest teraz wiele programów.

Kupując radio w kraju nie dostaniesz wsparcia odnośnie ustawień modelu.

Jedynie krótką instrukcję ogólną, a o resztę musisz zadbać sam.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.