TeBe Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Wysłał statkiem. Termin dostawy do 2 miesięcy. Ech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Surface mail , znam to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Tak, surface... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Brakujące części właśnie zapukały do drzwi. Zatem zapewne jutro wznowię relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Prace ruszyły, zacząłem od kadłuba. Mam tylko plany złożeniowe, ustalenie kolejności składania zajęło mi cały dzień. Jak widać, przednia część kadłuba składa się z 2 osobno wykonywanych połówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Na flyinggiants jest relacja z budowy Pilatusa z tego zestawu. O tutaj: https://www.flyinggiants.com/forums/showthread.php?t=61493 (o ile oczywiście jeszcze jej nie wyszperałeś). Wydaje się dosyć szczegółowa, z dużą ilością zdjęć, być może Ci się przyda, żeby kolejnych dni na rozkminianie nie tracić Edyta: Jest tam też, jako plik do pobrania, szczegółowa instrukcja budowy w pdf, widać nie tylko o formatkach zapomniano w Twoim przypadku... W każdym razie wrzucam ją również i tutaj. pc6-manual-rev3.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dzięki wielkie. Przestudiowałem ten wątek i instrukcję i widzę, że mam problem: 1. Ten wątek i instrukcja jest do PC-6 w innej skali, o rozpiętości 3m. Ja mam wersję 2 metry i formatki się różnią. 2. W mojej wersji w ogóle nie ma przewidzianych narożnych podłużnic. Widać to na załączonych zdjęciach. Są tylko 4 podłużnice na środku czterech boków każdej wręgi. 3. Napisałem do Martina, ale jest na razie poza zasięgiem, stąd pytanie: - Robi się tak? Wkleić krawędziowe podłużnice (oparcie pod poszycie z balsy) pomiędzy żebra w kawałkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 W moim 2,5m jest z obu stron ja bym wkleił bo będzie ciężko okleić folią a w niczym listewki nie przeszkodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 On będzie w całości kryty balsą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Też bym dał w takim układzie balsową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Po konsultacji z Martinem robota ruszyła. Powoli idzie ku dobremu. Inspektorki potwierdzają ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Prawa połówka kadłuba skończona. Pierwszy raz robię z "laser cut" i cały czas się uczę. Lewa połówka powinna pójść już szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ja bym dał listewki jako podparcie pod poszycie, ino nie w kawałkach, jeno pilniczkiem bym rowki wyrżnął a potem całą listwę dopasował. Ale pewnie się spóźniłem a Ty już wszystko wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Michale, tak zrobię w części ogonowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 To dobrze, to bardzo dobrze. Bo już się bałem że Ci się zapadnie... Lubię Pilatusy z powodu ich brzydoty, tak potwornej że aż pięknej, więc z niecierpliwością czekam na wynik Twoich działań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Zaiste, jest to wyjątkowe brzydactwo :-) Ale niektórzy niepotrzebnie próbują mu urodę poprawiać malowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Po konsultacji z Martinem robota ruszyła ... Co mądrego doradził ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Dołożyć w ogonie 4 podłużnice sosnowe i 4 balsowe, zrobić wycięcia we wręgach. Okazuje się, że w tej skali zestawów sprzedał śladowe ilości i nikt z kupujących nie zgłaszał mu błędów w tartaku. Znów jestem królikiem, taka karma :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Z cyklu "Mądrości życiowe Tomasza B." Klejenie modelu z "laser cut" to jest fantastyczna zabawa! - powiedział Tomasz. Dopóki nie walniesz się w kolejności wklejania elementów. - powiedziało Życie. Mać! - powiedział Tomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Powoli do przodu. I wiecie co? On wcale nie jest taki paskudny od początku. Dopiero jak mu się tę długą maskę doda, to paskudztwo z niego wyłazi ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi