jetfan Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Witam wszystkich Pochwalę się: kończę F100. Jest to moja, dość głęboka modyfikacja zestawu FlyFly. Model zalaminowany tkaniną 25g/m po całości, napęd EDF 90. Mam nadzieję na oblot wiosną. To mój pierwszy EDF ciekaw jestem jak będzie latał... Pozdrawiam, 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Pikny. Dopracujesz kokpit? No i oczywiście efekty przegrzanej blachy pod ogonem. Kombinujesz podwozie? http://www.rc-network.de/forum/attachment.php?attachmentid=862846&d=1479425513 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Cześć Paweł W kokpit - o ile poleci - planuję wstawić Go-pro, podwozia nie będzie, może w następnym modelu ale sam wiesz jak to jest z podwoziem w EDFach na naszym lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 EDF90, to pewnie na 6S będzie? W jaką wagę celujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 a dlaczego dysza lekko rozwarta(jak w silniku rakietowym)? To złudzenie na zdjęciu, jest zniekształcone bo robiłem z bliska. W realu dysza jest taka jak powinna być czyli lekko zbieżna ku wylotowi ale nie pamiętam proporcji. Co do wagi to dobre pytanie, jak wrócę do domu to zważę i będzie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Model super ,ale to nie ten dział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Robert - ja protestuję to TEN dział Tak na poważnie to nie wiem dlaczego DF-y są w dziale z kaczkami i skrzydełkami i co mają z nimi wspólnego. Konstrukcyjnie najbliżej im do "Jetów" turbinowych. W wielu przypadkach to wręcz konstrukcje identyczne.Chyba warto stworzyć nowy dział Odrzutowce z napędem tunelowym. Ale jakby co to nie mam z tym problemu . Ale jak go chcesz startować - ręcami? To może być stresujące chociaż pewnie nie niemożliwe. Chyba zostaje guma. A z którym motorem masz tego Storm'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Start z ręki tym modelem jest banalny. Super sie go wyrzuca i jest za co trzymać bo wspaniale sie do tego nadaje ta wnęka podwoziowa. Miałem go do czasu aż rozprasowałem go po pasie w zbyt niskim lowpasie. Latał super. Ja niestety mojego nie ulepszyłem tak ładnie jak Ty. Będzie Ci dobrze służył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Robert - ja protestuję to TEN dział Tak na poważnie to nie wiem dlaczego DF-y są w dziale z kaczkami i skrzydełkami i co mają z nimi wspólnego. Konstrukcyjnie najbliżej im do "Jetów" turbinowych. W wielu przypadkach to wręcz konstrukcje identyczne. Chyba warto stworzyć nowy dział Odrzutowce z napędem tunelowym. Ale jakby co to nie mam z tym problemu . Ale jak go chcesz startować - ręcami? To może być stresujące chociaż pewnie nie niemożliwe. Chyba zostaje guma. A z którym motorem masz tego Storm'a? przecież są "odrzutowce" "Latające skrzydełka, bezogonowce, modele w układzie kaczki; z napędem śmigłowym i turbinowym" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 To gdzie ja mam mojego A-10 umieścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 No właśnie! A Df-y to odrzutowce a nie "odrzutowce", hej. Tomek. Ty to masz dobrze. Zielony jesteś to możesz stworzyć nowy dział Wolność dla Df-ów!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 To gdzie ja mam mojego A-10 umieścić? Heh, w elektrycznych gigantach. PS.Tylko Kuba może coś utworzyć. PS2. Popieram pomysł wydzielonego dział dla DF, czyli nie tylko na bateryjki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 "Setuchna" zawsze mi się podobała jak na samolot z rodziny "rur" Ciekaw jestem wyglądu ostatecznego;srebrny ,kamo ..czy coś jeszcze innego .Pamiętaj przy malowaniu że tylna część była mocno "opalona" temperaturą silnika i w każdym malowaniu wyglądało to tam jak stary piekarnik Wlot wprawdzie powiększony w stosunku do skali ale pokrywa powierzchnie pracującą wirnika 90 ? Z ciekawością czekam na oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 PS.Tylko Kuba może coś utworzyć. PS2. Popieram pomysł wydzielonego dział dla DF, czyli nie tylko na bateryjki. Kuba zadeklarował ,że powstanie dział DF/EDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Ale się dyskusja rozwinęła Może prościej będzie przesunąć ten temat tam gdzie uzna Admin/Moderator. W sp. wagi: wczoraj sprawdziłem, z regulatorem i dwoma bateriami (w sumie 6S, 2x4500) waga to około 3340. Z pewnością będzie jeszcze większa bo dojdzie malowanie, kabelki i różne drobiazgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 W sp. wagi: wczoraj sprawdziłem, z regulatorem i dwoma bateriami (w sumie 6S, 2x4500) waga to około 3340. Z pewnością będzie jeszcze większa bo dojdzie malowanie, kabelki i różne drobiazgi. Potrzeba aż 2x 4500 6S ??? Toż to jakieś 1400-1500g ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Potrzeba aż 2x 4500 6S ??? Toż to jakieś 1400-1500g ! Oczywiście, że nie, źle zostałem zrozumiany (lub źle napisałem), są dwa pakiety, każdy po trzy cele, w sumie 6S. Każdy z dwu pakietów ma pojemność 4500 mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Oczywiście, że nie, źle zostałem zrozumiany (lub źle napisałem), są dwa pakiety, każdy po trzy cele, w sumie 6S. Każdy z dwu pakietów ma pojemność 4500 mAh. Ok to zmienia postać rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Stockowo jest 2,7 do lotu 3.5 kg i jak chcesz go startować z ręki czy z katapulty skoro podwozia nie przewidujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Stockowo jest 2,7 do lotu 3.5 kg i jak chcesz go startować z ręki czy z katapulty skoro podwozia nie przewidujesz? Producent faktycznie podaje wagę do lotu 2,7 kg z bateriami oraz z podwoziem, czasem można nawet znaleźć info iż w tej wadze jest zawarte także chowane podwozie. Moim zdaniem taka waga jest nieosiągalna. Od początku zakładałem, że mój będzie cięższy i że podwozia nie będzie (nie mam dostępu do odpowiedniego lotniska) a starty będą jak na lotniskowcu (no, prawie) czyli z wózka ciągniętego przez sznur gumowy. Lądowanie na brzuchu, w trawie. Tyle założeń, to mój pierwszy EDF więc wszystko jest możliwe, wiosną się okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi