Skocz do zawartości

Prośba o udostępnienie lotniska - wiosenny Zlocik Forumowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koczargi(lotnisko nie wieś :D ) zostały przeniesione do Zalesia, może by grzecznie spytać właścicieli czy można takie coś zorganizować?

Opublikowano

Obawiam się, że Nowe Koczargi będą na wiosnę jeszcze niedostępne. Wiem, bo jestem członkiem. Trawa jest w formie embrionalnej, po jesiennym zasiewie.

Opublikowano

Cooo??A ja tam latałem :P Ja też jestem tam członkiem i może faktycznie ta trawa nie była super wyrośnięta no może do wiosny coś się poprawi.

Opublikowano

Kamil, byłem tam 2 tygodnie temu. To nie jest jeszcze lotnisko gotowe do latania. Tej trawie trzeba dać szansę i ją pielęgnować.

Opublikowano

Chętnie bym się wybrał na taki piknik forumowy, ale jak Wincentów to jest Centrum Polski to gratuluję orientacji w geografii. :)

Celowałbym w coś w okolicach Łodzi, Kalisza.

Opublikowano

Blisko przecięcia A1 z A2 mogę zaproponować pole nad którym latam . Prawie równo...

A tak serio to jak by było blisko to z chęcią się wybiorę, choćby żeby zobaczyć prawdziwe modele ;).

Opublikowano

Kamil, byłem tam 2 tygodnie temu. To nie jest jeszcze lotnisko gotowe do latania. Tej trawie trzeba dać szansę i ją pielęgnować.

nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale późną jesienią została usunięta część miedzy aby można było swobodnie startować w kierunku wschód - zachód. Na wiosnę mamy plan żeby to jakoś wywalcować.

Opublikowano

W Michałkowie latam od ładnych kilku lat. Tylko w zeszłym roku się jakoś nie złożyło.

Michałków to jest bardzo aktywne lotnisko, w związku z czym aby można było zorganizować coś większego od typowych weekendowych spotkań modelarzy to prawdopodobnie trzeba skontaktować się z prezesem Aeroklubu i dopytać o możliwości organizacji czegoś większego.

Wspomniany wyżej Radek jest tam personą (w tym dobrym znaczeniu). Organizuje coroczne zawody makiet, więc ma przetarte ścieżki i wie z kim gadać i jak gadać.

Myślę, że rozmowa telefoniczna z Radkiem może wiele wyjaśnić czy tego rodzaju pomysł - inicjatywa ma szansę powodzenia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.