pepcio Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Fajny model. Powodzenia w oblocie. Jego brat Zlin Z-137T to ma siłę. 1
robloz Opublikowano 22 Kwietnia Autor Opublikowano 22 Kwietnia Fajnie to wygląda. Musi być niezłe zgranie pilotów bo jeden błąd i tragedia gotowa.
robloz Opublikowano Czwartek o 07:48 Autor Opublikowano Czwartek o 07:48 Z racji, że mam w modelu pierwszą benzynę, to pytanko. Gaz mam tak ustawiony jak w moich innych silnikach, czyli minimalne obroty i na dodatkowym kanale gaz na zero. Chcąc założyć kil switch montuję go na dodatkowy kanał. Czyli wyłączenie silnika mam od strony gazu i zapłonu. Ma tak zostać czy byście ustawili to inaczej?
FockeWulf Opublikowano Czwartek o 08:06 Opublikowano Czwartek o 08:06 Możesz sobie zostawić pstryczek do obniżenia / podwyższenia obrotów aby były stabilne, np. W locie masz normalny poziom, a do lądowania obnizasz sobie jeszcze. Może to być o tyle przydatne, że zapewniasz sobie pewne obroty W powietrzu, a do ładowania masz mniejsze. Wydaje mi się, że tak mam w jednym modelu.Ale wyłączenie silnika tylko na kill switch na oddzielnym pstryczku.
robloz Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Jeszcze jedno. Jakie stosujecie pakiety na zasilaniu?
RMa Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Zależy od modelu. Na zapłon stosuję zarówno NiMH 5s jak i LiPo/Li-ion 2s z pojemnością powyżej 2000 mAh.
Rekomendowane odpowiedzi