szprycha Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Będzie relacja, ale może zacznę od zagadki. Co to za model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Vertigo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Vertigo 2M - Pokazywałeś mi go jak Byłeś u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szprycha Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Bingo!! Ultimate spokojnie czeka na lotną pogodę a ja otwieram kolejne pudło, w którym więcej jest styropianu niż drewna. To Vertigo 2M od Badana - czyli czeska myśl techniczna. Zabieram się za niego już teraz bo udało mi się skompletować wyposażenie: Silnik Hacker A60 16L Regiel Jeti Spin 99pro Śmigło Fiala 24x10E Serwa Blue Bird - na lotki i kierunek założę pierwszy raz BLS H50B - heliczne tryby - ponad 50kg uciągu i pakiety - trudno teraz dostępne Turnigy 5Ah 40C 2x6s. Będę miał 8szt, czyli 4 zestawy - to gwarancja nieprzerwanego latania w połączeniu z mocną ładowarką i osobnym aku samochodowym. Będzie chyba zielony - ten kolor u mnie najmniej się rozbija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Fajny. Ile to będzie ważyło do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szprycha Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Mimo ciężkich pakietów (1,6kg) powinienem zmieścić się w 7kg. Wątpię żeby w tym rozmiarze było potrzebne większe odchudzanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Jak na model 2,25m byłaby to super waga ponoć jest to możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Możesz zdradzić, ile kosztuje zestaw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Możesz zdradzić, ile kosztuje zestaw ? http://www.badan.cz/kategorie/stavebnice/vertigo-2m/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szprycha Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Bezpośrednio od Dana z Badana miałem ofertę na 560€ z przesyłką do PL. Cena zawiera zestaw z kompletnym materiałem (balsa), węglowe podwozie i kołpak, naklejki i t-shirt gratisowy. Ostatecznie udało mi się to kupić trochę taniej bez koszulki i paczki- pojechałem sam po pudło. Jak zwykle w wypadku KITa - nie ma co liczyć $$$, bo się można załamać a nie o to chodzi, no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Skąd aż taka różnica w stosunku do ceny na WWW (360euro)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Witam Rzeczywiście jest to ciekawy model, koniec końców 7kg to taki większy deproniak Wyposażanie jakie zaplanowałeś do najtańszych nie należy mocy będzie miał sporo. Chętnie zobaczę jak to będzie latało. Co do ceny to rzeczywiście sklepowa http://www.badan.cz/category/kits/vertigo-2m/ kwota 360euro z dopiskiem że zawiera wszystko do zbudowania modelu. węglowe podwozie i kołpak Chyba że podwozie i kołpak węglowy tak podnoszą cenę ?? Tak z ciekawości z właścicielem sklepu da się pogadać inaczej niż po czesku ?? Gratuluje nowego nabytku - zielony jest jak najbardziej ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szprycha Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Dzięki Piotrze, Właśnie KIT bazowy zawiera wszystko poza podwoziem i kołpakiem. Te elementy są kalkulowane osobno. Dań dobrze posługuje się angielskim - mnie to wystarczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Trzeba przyznać że maska w nim jest genialna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Jakbym nie liczył to 380 eurasków za zestaw + 50 za węglowe podwozie i 30 za kołpak nie daje 560, no chyba że ten tshirt taki drogi Ale pewnie z Czechem trzeba przy piwie rozmawiać o cenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Fakt z tą ceną to coś nie halo... Wolę tą z www. Z ciekawości, bo nawet o takim modelu nie słyszałem. Te "zęby" na masce to coś dają, czy taki design? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szprycha Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Dołączcie paczkę, naklejki i wyjdzie 560 O cenie szkoda dyskutować, bo nie po to modelujemy po nocach żeby mieć taki sam samolot jakich setki płyną do nas kontenerami z Azji. Jak pomyślę ile mnie wyszedł Ulti od EMHW ..... 850€ goły tartak.... plus nie wiadomo ile kasy po drodze.... odechciewa się tym latać Choć oczywiście można też eksperymentować za mniejsze pieniądze, jak np. Damian - szacun dla Niego - ja aż tak płodny nie jestem i wolę zobaczyć czego się spodziewać po konstrukcji zanim się za nią zabiorę. Zęby to raczej design, choć jak się mądrze pokieruje strumieniem powietrza to można sporo wywiać tymi otworami. Dan twierdzi, że lico robione z kolorowego żelkotu jest za ciężkie, stąd taki wygląd surowej maski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Dzięki Szprycha. Jak miło, 1h a ja poznałem dwie nowe marki modelarskie! No ale na obecnym etapie - wracam jeszcze do swoich kontenerowych konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szprycha Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Mam nadzieję że mnie nie zrozumiałeś źle. Ja też latam chińskimi ARFami, ale nie chciałbym poświęcać tych środków i czasu żeby z mojej modelarni wylatywały samoloty identyczne z Pilotami, Goldwingami i nawet EFami. Jutro postaram się wbić zęby w pierwsze elementy kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Mam nadzieję że mnie nie zrozumiałeś źle. Ja też latam chińskimi ARFami, ale nie chciałbym poświęcać tych środków i czasu żeby z mojej modelarni wylatywały samoloty identyczne z Pilotami, Goldwingami i nawet EFami. Jutro postaram się wbić zęby w pierwsze elementy kadłuba. Na spokojnie, też lubię konkretne stwierdzenia. Po prostu dobrze to ująłeś. Ja sam nie projektuję i nie buduję (brak umiejętności, czasu i wiedzy) i dlatego stawiam w 3D na dobre marki, taki żebym wiedział, że jak dobiorę odpowiedni osprzęt, prawidłowo złożę i ustawię model - to musi dobrze latać (jak dobrze drążkami macham... bo z tym to różnie). Zapisuję się do Twojej relacji. Naprawdę ciekawy, nietuzinkowy model! A w końcu Czesi to potęga modelarska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi