pacek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Arku gdybyś kupił ten zestaw od Mariusza , to ja bym się wziął za dokończenie rozpoczętej P-11c 3 metry , teraz P-11 musi czekać do następnej zimy. Jak bym go kupił to by leżał i się kurzył, a przy Twoich mocach przerobowych to i "jedenastka" w tym roku poleci Zdrowych i Wesołych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Dziś bardzo mało czasu siedziałem w mojej modelarni , ale troszkę budowa poszła do przodu , z miseczki drewnianej powycinałem przednią osłonę silnika , całość jest umocowana do głównej osłony silnika na prętach aluminiowych 3 mm. Cały model pomalowałem jeszcze raz kaponem z zabarwieniem lakierem khaki , teraz model ma delikatny połysk , myślę że teraz nie powinno już być żadnych malutkich dziureczek , takich jak miałem przy malowaniu statecznika pionowego i baldachimu. Zdrowych Wesołych i Spokojnych Świąt , życzę wszystkim forumowiczom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Bardzo ciekawą teorię wywiodłeś Heniu z tymi nadośmio godzinami. U mnie się to nie sprawdza, po prostu po Twoim tempie widzę jakim jestem leniem. Wesołych Świąt Tobie i Wszystkim życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 U mnie się to nie sprawdza, po prostu po Twoim tempie widzę jakim jestem leniem. Nie przejmuj się, nikt nie wytrzymuje porównania z Heniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 A może to wszystko /to tempo prac naszego Szanownego wielce Henia/ to nie wynik tych "dodatkowych" ośmiu h, a po prostu fazowe przesunięcie w czasie? Tak sobie tylko głośno myślę, a czytający S-F doskonale wiedzą o co chodzi. Dla jasności tym nieczytajacych: teraz dostrzegamy to, co zdarzyło się już dużo wcześniej. Ale to tylko moje fantazje... Zimnego i bardzo mokrego Dyngusa życzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Chyba za daleko idziemy z tymi teoriami, to co robi Heniu jest o wiele prostsze- moim zdaniem miesiącami całymi dłubie, klei, fotografuję, a potem, żeby nas zdołować, zamieszcza co pół dnia relację z rzekomych postępów. Rano- zapowiedź: PWS, po południu kadłub- "no, dzisiaj już nie zdążę okleić...", jutro skrzydła na gotowo itd. Chyba, że ma zespół i nie robi sam, albo....nie, to już nie będę się dalej posuwał w tych pomysłach. Pozdrawiam Henia i wszystkich jego kibiców- Heniu- mobilizujesz nas co do tempa, ale jeszcze bardziej jakości. Wesołych Świąt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 To o czym pisze Zbyszek to dość popularna praktyka na forach dla modelarzy redukcyjnych. Niemniej, obawiam się, że w tym przypadku nie ma ona miejsca Pozdrawiam Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Koledzy ten zestaw kit był wystawiony do sprzedaży na naszym forum , jeszcze pod koniec stycznia i ja go kupiłem. Wczoraj pokazałem Wam zdjęcia z mojej budowy , dziś możecie zobaczyć ten sam model , jest taki sam jak na wczorajszych zdjęciach , ale do końca budowy to jeszcze troszkę czasu upłynie. Widoczny jest tam świąteczny program telewizyjny , więc model jest w takim stanie budowy jak na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 To jest pomysł na Święta oglądasz model i program telewizyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 No i nachwaliliśmy Henia, a tu proszę mija trzeci dzień i nic nie widać , bo będzie nagana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Byłem dzisiaj pracuje intensywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Święta minęły więc wziąłem się za dalszą budowę modelu. Pierwsza poszła na warsztat osłona silnika , zrobiłem kilka elementów z blachy drukarskiej , no i potem wiercenie otworów aż do znudzenia , myślałem że nigdy to się nie skończy , nity robiłem z gwożdzi 1 mm kupionych w Castoramie. Model wstępnie pomalowałem wałkiem w kolorze khaki , teraz jeszcze raz będę malował ale już natryskowo-pistoletem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Piękna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja pierdziu, nie wierzę w żadne nadgodziny, ty trzymasz w piwnicy stado chińczyków, nie mam mowy, że jest inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Tomku jak Ty oglądasz zdjęcia które zamieszczam , oglądaj dokładniej a zobaczysz tam takich malutkich chińczyków siedzących z boku modelu , gdyż ich troszkę słabo ukryłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja też nie wierzę. Ty Heniu jeszcze po prostu siedzisz i wiercisz te otwory pod nity, a nam tu "mydlisz" oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 I wszystko jasne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Tomku masz słaby wzrok , załóż sobie lepsze okulary wtedy zobaczysz na ostatnim zdjęciu kto buduję , Wojciech ich zobaczył nie miał żadnego problemu , nawet nie mając okularów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Heniu bez Chińczyków robi jestem u Niego dwa razy w tygodniu i mówi że dorywczo dziś zrobił kilka blaszek ...... a tu miał być model do latania a skończy jako makieta. Lepiej nich pokaże pozostały arsenał swojej stajni ( głowa boli jak człowiek poogląda ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 No i dalej do przodu z budową , zrobiłem naciągi płatów z drutu spawalniczego do aluminium 3,2 mm , nagwintowałem tępą narzynką 3 mm i snapy 3 mm ciężko się wkręcają , nie muszę dawać żadnych zabezpieczeń na odkręcanie się. W zestawie były osłony kabinki , ale przednia nie pasowała kształtem do kadłuba , więc dorobiłem z blachy drukarskiej już dwie i teraz ładnie pasują kształtem. Zrobiłem też karabin i dysze Venturiego , jest już zamontowany na swoim miejscu. Model jest już pomalowany natryskowo w kolorze khaki , jest ciemniejszy niż widać na zdjęciach , zdjęcia robiłem z lampą błyskową i jest to przyczyna takiego rozjaśnienia. Wystarczy już tego pisania teraz kilka zdjęć do oglądania. Marku Ty też nie widzisz moich pomocników w budowie , siedzą przy modelu po całodniowej pracy i odpoczywają. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi