Marcin K. Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Co się dziwisz ze monolog, pięknie budujesz to nie ma co zaśmiecać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Piękna rzecz . Pięknie budowana . Pod\iwiam i czekam na dalszą relację Włodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacacyl Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 A tam monolog , śledzę każdy ruch w temacie Ze trzydzieści lat temu miałem ochotę zbudować RWD10 były dostępne takie plany z lat sześdziesatych także w wersji z napędem gumowym . Po latach patrzę z zainteresowaniem bo mam sentyment do tego samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmisiek102 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Kurcze dziś sobie przypomniałem o tym modelu, muszę dokończyć skrzydła, widzę że fajnie ci idzie, obecnie tworzę mx2, dwóch kolegów na forum prawie kończy, mój koło połowy jest, ale spokojnie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Witam dorobiłem mocowanie tablicy przyrządów dokleiłem boki kadłuba ze sklejki 0.8mm wreszcie zaczyna przypominać oryginał zalaminowałem z tkaniny 3x 80g/m2 boczne pokrywy maski silnika. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 pięknie Ci to wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Skleiłem go kiedyś z Małego Modelarza. Piękny samolot, piękne czasy dla polskich konstrukcji dwudziestolecie międzywojenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmisiek102 Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 witaj, Paweł może byś wysłał na priv lub na forum ile byś chciał za kabinkę i maskę do tego modelu????? sam nie zrobię bo przede wszystkim brak mi czasu a trochę i wprawy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 maska jest robiona metodą traconego styropianu tak że formy brak, kabinka to dwa płaty sklejki garb to sklejka 0,8mm namoczona w wanie i wysuszona w styropianowych formach (jednorazowe i wylądowały w koszu ) co mi zostało to wręgi do wycinania szablonów ze styropianu ale będę musiał sprawdzić czy pasują do oryginalnego kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmisiek102 Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 OKI, to będę się musiał bawić w zimę.....pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 oto foty szablonów owiewki i wręgi z kitu podaj na priva @ a wyślę ci PDF do wydruku z których korzystam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Witam 1,5 h aby dopasować kawałek sklejki . CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmisiek102 Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Ten kit to taka MAŁA porażka, coś tam komuś nie wyszło do końca, ja powolo kleję mx, jak skończę to dalej będę brnął w rwd, ale mój nie wiem czy będzie taki ładny jak twój, tyle pracy......uff marcinmisiek102@o2.pl dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Witam Troszkę do przodu ,zacząłem tworzyć oblatywacza RWD , zamontowałem silnik,i zacząłem dopasowywać maskę silnika . tak wygląda to co do tej pory wystrugałem . CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Gdzie ta Polska Złota Jesień ???? nie ma to zabrałem się za RWD . z rurki AL (z marketu ) i kołka bukowego zmajstrowałem zastrzały skrzydeł 370 mm rurki i 2x 40 mm kołka wciśniętego w końce rurki na CA. czym przykleić balsę do rurki na oprofilowanie zastrzałów?? CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Do AL to żywica tylko trzeba trochę zmatowić papierem ściernym, aluminium nie żywicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Butapren nieźle trzyma. Albo wszystkie butaprenowate, np. Pattex Classic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Statecznik poziomy Wkleiłeś na stałe. Pewnie czytałeś o tym modelu trzeba zrobić regulowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Witam Statecznik poziomy Wkleiłeś na stałe. Pewnie czytałeś o tym modelu trzeba zrobić regulowany. ?? coś więcej ,pierwsze słyszę troszkę do przodu CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Witam. żeby nie było że nic nie robię okleiłem balsą zastrzały na to tkanina 48 ,szpachlowanie i podkład. dorobiłem fotel pilota ( wyjmowany ) prysnąłem kratownice kabiny na szaro. pilot się przymierzył ale jak zobaczył aparat to odwrócił głowę okleiłem dół kadłuba koverallem na ak20 stateczniki pokryte tkaniną 33 na ezekote a stery koverallem na ak20 maska silnika prawie skończona tak wygląda w całości ,chyba zaczyna przypominać oryginał zamocowałem serwa lotek ,zostało zrobić klapki zasłaniające skróciłem amortyzatory aby nie wyglądał jak żyrafa CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi