Mareq Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Daaaawno mnie tu nie było a czas leci.Moja wysłużona Sanwa RD6000 na 35MHz powoli przestaje mi wystarczać i może czas ogólnie przesiąść się na 2,4GHz. Wybór aparatur jest spory. Szukam czegoś w cenie powiedzmy 300-600zł. Generalnie najważniejsze jest jaki wybrać system. Odbiorniki mają być popularne, raczej tanie i łatwo dostępne. Zapewne do dzisiaj nie powstał jakiś utarty standard komunikacji, zapewniający wymienność odbiorników różnych producentów.Co wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Za 600zł to tylko 9xr pro z dobrym linkiem. DJT, XJT lub bardziej przyszłoścoiwy LRS. Oczywiście wiesz, że 2,4ghz nie jest zgodne z naszym prawem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 to chyba mit. http://www.rc-wheels.info/heli/Hz/Rozp.Dz.U.Nr138.poz.1162.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Też zastanawiałem się nad 9xr pro, ale wygrało X9D plus. Wiem, że droższe, ale opłacalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jak ma się do niego Taranis Q X7? Jest dużo tańszy. W X9D plus podobają mi się suwaki po bokach. Miałem kiedyś Futabę T10 i przydawały się czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Z tego, co pamiętam to ma mniej kanałów. Nadajnik (chyba) też ma w sobie (chyba ten sam). Gdy wybierałem, nie był jeszcze dostępny w PL to jedno, drugie to dokupując do Q X7 odbiornik + walizkę wychodziło około 200zł różnicy, stąd wybór. Poszukaj, na pewno są porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 W tych pieniądzach Rafał na forum ma do sprzedania Turnige I10 z 10 kanałowym odbiornikiem z telemetrią. Wyszukaj noker (moderator) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Za 600PLN to oddam Taranisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 to chyba mit. http://www.rc-wheels.info/heli/Hz/Rozp.Dz.U.Nr138.poz.1162.pdf 8 Tabelka 8, są też nowsze ale ta tabelka dużo się nie zmienia Taranis za 600 - dobra cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zapewne do dzisiaj nie powstał jakiś utarty standard komunikacji, zapewniający wymienność odbiorników różnych producentów. Ale powstał multi-nadajnik, trochę hakerski ale wybór systemów jest imponujący (jeśli chodzi o 2.4 GHz): http://www.banggood.com/2_4G-CC2500-A7105-Flysky-Frsky-Devo-DSM2-Multiprotocol-TX-Module-With-Antenna-p-1048377.html Oczywiście wiesz, że 2,4ghz nie jest zgodne z naszym prawem? Było na ten temat dyskusji tysiąc i jeśli dobrze pamiętam konkluzję to 2.4 GHz nie jest do końca legalne do zastosowań RC, 433 MHz jest jeszcze mniej legalne i do tego może realnie kogoś zakłócić (brama się nie otworzy a ścieki wyleją), natomiast 868 MHz jest najbardziej legalne z nowożytnych systemów cyfrowych ale leży odłogiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 868 dla systemòw telemetrycznych I tak wolę LRS-a bo ma tanie odbiorniki http://pfmrc.eu/index.php?/topic/67606-odbiornik-lrs-16ch-diy-za-23zł/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Daaaawno mnie tu nie było a czas leci. Moja wysłużona Sanwa RD6000 na 35MHz powoli przestaje mi wystarczać i może czas ogólnie przesiąść się na 2,4GHz. Wybór aparatur jest spory. Szukam czegoś w cenie powiedzmy 300-600zł. Generalnie najważniejsze jest jaki wybrać system. Odbiorniki mają być popularne, raczej tanie i łatwo dostępne. Zapewne do dzisiaj nie powstał jakiś utarty standard komunikacji, zapewniający wymienność odbiorników różnych producentów. Co wybrać? Ile kanałów potrzebujesz? Używasz miksów? Dużo modeli masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Polecam pozostanie na starej fali.Po dwóch latach doświadczeń z 2,4 GHz w typie HItec spectra 2,4GHz i Multiplex MLink 2,4 GHz powróciłem do fal starych 35 MHz .Posiadam 2 nadajniki Hitec Optic i odbiorniki dawne oraz zakupione niedawno na forum . Zakończyły się kłopoty z utratą przypadkową ,niestety kilku-kilkunastosekundową łączności ze skutkiem krecim. Roman B. Miłośnik fal krótkich i UKF-FM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Ja ponad miesiąc się zastanawiałem. Jedyne, co boli w FrSky X9D+ to drogie odbiorniki, jeśli chcesz telemetrię zachować. Poza tym na razie spisuje się idealnie. Loty na razie w zasięgu wzroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Drogie odbiorniki? 130zl za odbiornik 8kan z telemetria to dużo? Poza tym dlaczego 2.4GHz od razu musi mieć telemetrię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jaki konkretnie 8ch z telemetrią w tej cenie? Chyba przepłacam w takim razie... X8R (bindowanie w trybie D16, 8CH na PWM) 175zł + KW. edit: za 130zł też trochę zgrzewek się kupi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Drogi - tani pojęcie względne. Odbiornik flysky 10ch z telemetrią kosztuje 70 pln. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Ja przygotowuję się na loty do 2km, więc od razu brałem serię X z FrSky. Dalej nie mam zamiaru. Jednak, gdybym nie planował niedalekiego FPV, to na FlySky stawiałem też. Ktoś mówił mi, że jakością FrSky jest lepszy - nie sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Drogi - tani pojęcie względne. Odbiornik flysky 10ch z telemetrią kosztuje 70 pln. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Ja mam 16 kanałów za 23zł a taki sam tylko ładniejszy na HK kosztuje 75zł. A do tego zasięg liczony w kilometrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jaki konkretnie 8ch z telemetrią w tej cenie? Chyba przepłacam w takim razie... X8R (bindowanie w trybie D16, 8CH na PWM) 175zł + KW. edit: za 130zł też trochę zgrzewek się kupi... FrSky D8R-II Plus 2.4Ghz 8CH ACCST Receiver Telemetery https://goo.gl/Q6bWMJ - 140zl z wysylka FrSky 2.4G 8CH D8R-XP D8RXP Telemetry Receiver https://goo.gl/u5qB6R - 125zl z wysylka FrSky X8R 8/16CH Full Duplex Telemetry With New Antenna https://goo.gl/TXfaYu - 147zl z wysylka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi