sufering Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witam wszystkich. Jak w temacie mam zamiar kupić radio,budżet to około 400€ Radio ma służyć do heli jak i do samolotów Będzie to moje pierwsze radio,ponieważ dopiero zaczynam zabawę W tej cenie znalazłem 3 radyjka Spektrum DX18 Futaba 14 MZP Futaba T14ZG Pozdrawiam!!!
tymonidas Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Taranis - lekkie, niedrogie i opcji programowania ma aż nadto. Za 200$. Obsługa niby nieintuicyjna ale po (niedługim) czasie banalnie prosta. Gdyby drążki nie były dość precyzyjne to zawsze jest opcja wymiany na magnetyczne. Do tego telemetria, dźwięki, wibracja, skrypty, karta SD, komunikacja z komputerem na poziomie emulacji dżojstika (witajcie symulatory bez opóźnienia) oraz na poziomie plików (czyli aktualizacje, kopie zapasowe i emulator radia na PC). Obecnie nawet w wersji budżetowej (120$).
Shock Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Tymoteusz z tych aparatur - Spektrum DX18 Futaba 14 MZP Futaba T14ZG wybrałby Taranisa . To forum naprawdę zaczyna być dziwne.... No chyba że tak bardzo poleca nawiązując do drugiej części tytułu tematu. 2
Francka Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Stać Cię na Futabe , to zapomnij o Taranisie. System sterujaca musi być 100% dobry 1
sufering Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dzięki A którą futabę z tych dwóch byś polecił?
oko Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Stać Cię na Futabe , to zapomnij o Taranisie. System sterujaca musi być 100% dobry Nie ma systemu w 100% dobrego (w sensie niezawodnego), niezależnie od producenta. To wynika z zasady działania i podatności na zakłócenia. Na szczęście przed utratą kontroli możemy się zabezpieczyć stosując kontroler lotu. Dla zaczynającego zabawę wydatek trochę duży, może i ma sens jeżeli wiesz na pewno że to hobby na dłużej. Ale jest więcej kwestii: czy planujesz używać telemetrii? Korzystać z konfigurowania aparatury przez GUI w komputerze? A może potrzebujesz super precyzji do trenowania akrobacji? Jeszcze do rozważań bym dorzucił Horusa.
Francka Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Takim znawcą to ja nie jestem , żeby doradzić która . Wydaje mi się , że Futaba 14 MZP jest nowszym modele. Jeżeli chodzi o funkcjonalność to są podobne.
sufering Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Na razie do latania mi daleko nie mówiąc o akrobacjach Radyjko chcem kupić żeby mi trochę posłużyło,zamierzam na razie trenować na małych modelach w miarę umiejętności na coraz większych i może z jakimiś bajerami jedno już odpada futabat14MZP Trochę poszperałem radio za tyle kasy mówię o nowym żeby zjadało baterię podobno po 15 minutach zżera 40/45% bateri
Rekomendowane odpowiedzi