PilotM Opublikowano 4 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Może Piotr taki sam zdjęcie od Henia. Czekam na kolegów jak odbiorą modele na obszerne relacje z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Zgadza sie to model Henryka ale ja zrobiłem fotkę. Ciesze się że się podoba jest taka spokojna mimo że model ma na maksa wychylone lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Przesyłka z pomocą "kuriera" dotarła do mnie już w środę. Dziękuje Panie Marku za sprawną akcję . Zestaw rzeczywiście wygląda ciekawie - jednak nie miałem jeszcze okazji wszystkiego dokładnie sprawdzić. Obecnie jestem w delegacji i dopiero po powrocie podam więcej szczegółów. Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Zapraszam na Piknik na Żarze w 2018 będziemy podziwiać w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 13 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Panowie odbieram trzy następne, zgodnie z ustaleniami proszę o info kto chętny (rc.sroka@gmail.com) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Wystartowała praca przy składaniu. Wycinanka perfekcyjnie wycięta wraz z wszystkimi drobiazgami i dołączonym podwoziem, materiałem na wykonanie kół itp. Jesień i zima powinny wystarczyć na budowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Co to jest na skrzydle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Co to jest na skrzydle. kompas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Dziś i ja odebrałem swój zestaw. Prace nie zacznę z kopyta ale do wiosny pewnie coś powstanie. Na pewno stery będą płytowe jak w oryginale, maska raczej laminat. Zastanawiam się też nad możliwością odejmowanego całego segmentu części kadłuba wraz ze skrzydłami - jeśli okaże się, że zmieszczę do samochodu. Chodzi mi też po głowie konwersja na wersję E.IV. No i kwestia silnika; w Nieuport 11 miałem najpierw benzynę 26cm potem DLE 30cm. Heniu chyba montował o większej pojemności ale gdyby nie śmigło o dużej średnicy to i 4suw 120 pasowałby. A Wy jaki zamontujecie? Jeśli ktoś chciałby dołączyć się do zamówienia karabinu Spandau 1/4 to zapraszam - podzielimy koszty przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Napisz na priv-a ile taki "zgrabny komplecik" do złożenia karabinu kosztuje. Też jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu do budowy Fokkera i na przełomie roku zabieram się za budowę ..... chętnie uzupełnię wykończenie modelu takim detalem ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Zamawiałem w tym sklepie https://www.sussex-model-centre.co.uk/spandau-aero-machine-gun-1-4 drożej niż z USA ale w sumie koszty przesyłki i ewentualnie cła mogą wyrównać koszty. Można jeszcze wykonać samemu w oparciu o zestaw z balsausa. Możesz ściągnąć w PDF cały manual z rozrysowanymi częściami ale mnie to nie odpowiadało zupełnie. Jest jeszcze sklephttps://www.iflytailies.com/store/guns-ordnance/ ale jak finalizowałem zakup to wyskoczyła cena 60 coś czy 80 coś $ więc zrezygnowałem.Są też inne sklepy - wpisz w gogle spandau 1/4 scale i sporo wyskakuje. Ten z pierwszego linku to firmy William Brothers - miałem już pare i są bardzo OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 U Czechów poszukajcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Poważny wysyp Fokerów. Czekam na relacje z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 U Czechów wymienione firmy nie kosztowały mniej, chyba, że jakiś ichniejszy producent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Irku! Poczytaj w moim Fokerku o tych strzelbach z Czech rodem. Nabyte za "grosze" , a jakie sprytne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 No to coś mnie ominęło bo towar "zachodni" w Pradze kosztował nawet więcej niż na zachodzie . A tak ab owo - Twoja siódemka już latała czy znowu przeoczyłem relację ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Wystartowała praca przy składaniu. Wycinanka perfekcyjnie wycięta wraz z wszystkimi drobiazgami i dołączonym podwoziem, materiałem na wykonanie kół itp. Jesień i zima powinny wystarczyć na budowę. IMG_20171015_194152.jpg Niestety po wielu prośbach odsprzedałem do Krakowa i czekam na dostawę końcem roku. Ale co się odwlecze to nie .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Ktoś z kolegów rozpoczął już prace nad tym modelem? Ja na razie oglądam swój i przymierzam: ani jedna wręga bez podszlifowania nie wchodzi w swoje wycięcia w bokach kadłuba . Widzę też, że zestaw troszkę różniący się od zestawu Henia(?) W jego zestawie wręgą, która jest jako pierwsza w moim jest jako druga, a poprzedza ją wręga umożliwiająca mocowanie silnika z tylnym gaźnikiem wchodzącym w kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 ani jedna wręga bez podszlifowania nie wchodzi w swoje wycięcia w bokach kadłuba Irku nie przejmuj się tak to już jest z kitami wycinanymi frezarką, zawsze trzeba trochę tu i ówdzie trzeba przeszlifować. Ale nie ma przynajmniej upału od lasera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Witam serdecznie ! Po kilku tygodniach "zsyłki" wróciłem do domu. Chcąc się nacieszyć ostatnim zakupem trochę się pobawiłem zestawem i mam podobne spostrzeżenia jak Irek. Mój zestaw trochę odbiega od tego opisanego w relacji Pana Henia. Jak na razie zauważyłem zmiany w przednich wręgach i zastanawiałem się czy jest to efekt modyfikacji wprowadzonych przez producenta a może Pan Henio przedstawił zdjęcia już po swoich modyfikacjach. Przednie wręgi wymagają trochę pracy z pilnikiem i podejrzewałem że jest to wina zbyt małej średnicy freza. Może warto to zasygnalizować producentowi aby przyszli nabywcy mieli trochę lżej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi