Tomak Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Melduje się Na tę chwilę nie mam pomysłu na RC. Jedyne co zauważyłem to mam lekko krzywy kadłub w lewo przez co nie lata w lini prostej. Mam nadzieję, że to formalność. btw. W Gliwicach na Pszczyńskiej jest jeszcze z pięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 27 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 W Sosnowcu na Dmowskiego było dzisiaj chyba z dziesięć. Jeden wpadł w moje ręce po drodze na lotnisko:) potrzebował ok. 12g na przodzie żeby ładnie szybować. Nabiegalem się jak głupi:) myślę żeby upchać w nim jakiś malutki silnik pod 1s i sterowanie skrzydłami, skrzydła mają cię obracać i działać jako SW oraz lotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Kłamca !! Nawet przez sekundę nie biegłeś. Cały czas chodziłeś ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 O nie! Biegłem nawet ok. 2sekund po wariatolota:) pamiętasz może ile waży ten gliderek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 ,,, pamiętasz może ile waży ten gliderek? , a co? Nadźwigałeś się też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Witam Pokazały się znowu, to sobie zanabyłem . Też przeróbka na RC, ale sterowanie nieco inaczej, zmianą kąta zaklinowania płatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Właśnie taki sposób sterowania mam na myśli. Czy w takim wypadku SW jest konieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Silnik może być nawet ciut za duży. Mordę tniesz jak Ci wyjdzie a potem regulujesz sobie podkładkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Jeżeli dobrze Ci się wyważy to możesz go zamocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Mam dwa takie (dla przyszłych wnuków ) i też chcę przerobić. I jak to powoli lata, to czy nie wystarczy sam ster kierunku i wysokości? Zawsze to prostsze w robocie i mniej ciężaru dokładamy. Ktoś tak próbował? A.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Przygotowany do oblotu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Hmm. Ciekawe jak to będzie latać. SC w jakiej odległości od natarcia stawiasz? Wydziubane telefonem przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Andrzej!Dokładnie tak samo chcę to zrobić, a podłapałem to w tym temacie http://www.modelflying.co.uk/forums/postings.asp?th=127942&p=1 W jaki sposób zablkowłeś wewnętrzna rurkę żeby skrzydła nie odleciały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Andrzej! Dokładnie tak samo chcę to zrobić, a podłapałem to w tym temacie http://www.modelflying.co.uk/forums/postings.asp?th=127942&p=1 W jaki sposób zablkowłeś wewnętrzna rurkę żeby skrzydła nie odleciały? Na kieszeń w skrzydełku naklejony jest kawałek balsy ze sklejką jako blokada. A w rurkę wkręcona jest śrubka M3. A SC na razie ustawione na 50mm, gdzieś wyczytałem, że z takim SC latają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Ostatnio nabyłem i ja, trzeba coś pomyśleć... Ten pomysł z EDF podoba mi się najbardziej... niemal jak start V1... http://i.gifer.com/IQRt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Andrzej, dzięki za podpowiedź Ja myślałem o śrubce m4 (mam rurke węglową 6/4) z nawiniętą i nasączoną CA nitką wciśniętą na sztywno w wewnętrzną rurkę, która zablokuje tą zewnętrzną. Coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi