merlin71 Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 O kuzwa! piekny!!! No SUPER!!! Wreszcie!!! Fotki z warsztatu nie oddają tego wszystkiego, a tak w całej okazałości... Pięknie, pięknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Piękna czysćiutka robota . Mam pytanie co do użytych "klejów". Czym Pan wklejał dźwigary w rdzenie i jakiej żywicy używał do laminowania rdzeniów i klejenia do nich balsy? Pozdrawiam. Wzmocnienia z laminatu węglowego i szklanego przesycałem żywicą L 285. Wszelkie elementy sklejkowe i balsowe kleję ze styropianem klejem Poliuretanowym D4 SOUDAL. Model bomba, i to polskiego samolotu. Super. W jaki sposób wykończysz powierzchnię? Wszelkie powierzchnie balsowe pokrywam tkaniną szklaną 25 g i 48 g na żywicę L285. A gdzie standardowa miarka "browarna" 0,5L co by ocenić wielkość? Pięknie się prezentuje. Będzie ozdobą ni Masz rację , zapomniałem o najstarszym przyrządzie mierniczym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Lucjan zdazysz na piknik w Bobrownikach ? Na 100 lecie Polskiego Lotnictwa warto by bylo poleciec tym pieknym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 O kuzwa! piekny!!! No SUPER!!! Wreszcie!!! Fotki z warsztatu nie oddają tego wszystkiego, a tak w całej okazałości... Pięknie, pięknie... Dzięki ! A jak dostanie maskę i podwozie ..... Lucjan zdazysz na piknik w Bobrownikach ? Na 100 lecie Polskiego Lotnictwa warto by bylo poleciec tym pieknym modelem Chciałbym zdążyć. Wszystko zależy od ilości czasu na modelarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Witam Kolegów ! Kadłub został pokryty warstwą wywoławczą z podkładu akrylowego. Skrzydła obustronnie pokryte tkaniną szklaną 24g. na żywicę epoxydową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Kawal dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Kawal dobrej roboty Dzięki Tomku ! Lubisz Polskie maszyny , to może machniesz sobie takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 A wiesz ze pomyślałem o tym, ale najpierw muszę dokończyć łosia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Przyszła pora na robotę którą bardzo lubię, linie podziału blach. nity i detale . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Poszalałem trochę z nitami Skrzydełka zaczynam pokrywać podkładem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 20 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 suuuuper! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 suuuuper! Miło mi że Ci się podoba. Dzisiaj kadłub SUMA dostał srebrną bazę pod malowanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Przyszedł czas na maskę. Najpierw muszę wykonać kopyto , więc na takim przyrządzie wytoczyłem ze styroduru przedni pierścień . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 W międzyczasie machnąłem koło ogonowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 I nadal miarki brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 I nadal miarki brakuje... Ciąg dalszy prac przy kopycie maski silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Maska jak wiadro Mam pytanie o kółko ogonowe, z czego i jak jest zrobiona goleń? Wygląda super! Jestem zdumiony. To aluminium? Klejone? Spawane? Świetna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Maska jak wiadro Mam pytanie o kółko ogonowe, z czego i jak jest zrobiona goleń? Wygląda super! Jestem zdumiony. To aluminium? Klejone? Spawane? Świetna robota! Witaj! Goleń koła ogonowego zlutowana jest z płytki elektrotechnicznej obustronnie laminowanej folią miedzianą + blacha stalowa ocynkowana 0.7mmm + rurki mosiężne . Po pomalowaniu wygląda poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Hehe czyli tak samo jak moje w Łosiu . Pierwsze zrobiłem aluminiowe ale spawacz pospawał to tak ze katastrofa wyszła a nie podwozie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Hehe czyli tak samo jak moje w Łosiu . Pierwsze zrobiłem aluminiowe ale spawacz pospawał to tak ze katastrofa wyszła a nie podwozie . Witaj! :) Wnęka koła ogonowego została zakryta osłoną. Kopyto maski silnika oszlifowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi