JakubR Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Widzę, że trochę wątków na temat aparatur już się narobiło, ale przeglądam je i tak naprawdę dalej nie wiem co i jak. Rozglądam się za jakąś przyzwoitą apką do ok.1400zł. Zakup planuję dopiero pod koniec lipca jak nie dalej, ale chciałbym się trochę więcej dowiedzieć i wybrać świadomie. Obecnie latam na Hitec-u Optic 6 i zaczyna mi brakować kanałów. Zależy mi na wyglądzie radia i w tym wypadku Taranis nie spełnia moich oczekiwań, także to chyba odpada. Graupnery mnie dość mocno zainteresowały, ale czytając opinie o ich jakości... to sam nie wiem???? Pozdrawiam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Pytanie to ma wyglądać czy spełniać oczekiwania systemowe ? IMHO kup Taranisa i za pozostała kasę zaprojektuj obudowę kosmiczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Ciekawe kryterium, a jak miałby wyglądać taki nadajnik? Tak na przykład? Czy może tak? A może coś w takim stylu, na gładko? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Panie Jacku, jedno i drugie To nie chodzi o jakieś cuda, ale nie chce później latać czymś co mnie denerwuje. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Po części rozumiem Jakuba bo wygląd radia to też pewne kryterium przy wyborze więc nie wiem czemu aż tak ironizujecie. Oprócz wyglądu istotne tez jest jak się go trzyma ,jak z obsługą pstryczków ,trymerów,wygląd wyświetlacza ... Dane techniczne są istotne ale to co oferują obecne radia od najtańszych do najdroższych powinny zadowolić każdego. Aż dziw bierze że nie rzuciły się tu tradycyjnie osoby, oferujące w takich pytaniach wszelakiej maści chińszczyznę do pińcet złotych.. Taka kwota pozwala na zakup sensownego,markowego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Bynajmniej, ja nie ironizuję. Kolega Jakub po prostu nie doprecyzował na co zwraca uwagę patrząc na aparaturę. Jeden woli wygląd ascetyczny a drugi w stylu Ironmana. Kryterium jak każde inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 JA tez bynajmniej nie ironizuję. Natomiast za 500 PLN na prawdę można własną obudowę dorobić ok własne widzimisię. a bebechy wziąć z Taranisa, który na dziś chyba nada oferuje najwyższy współczynnik możliwości/cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Bardzo mi się podoba Futaba czy Spektrum, ale niestety ceny odbiorników są jak dla mnie zaporowe, a o ile się nie mylę zamienniki nie obsługują telemetrii. Graupner Mc-16 czy Mz-18 też super, natomiast Mz czytałem, że jakość wykonania niestety nie rozpieszcza, a o Mc nie widziałem jednoznacznych opinii na temat wykonania, a chętnie bym poznał. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Pytanie czy chcesz pulpit GR czy jeżyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Raczej jeżyka, chyba że byłbym w stanie obsługiwać pulpit kciukami to nie ma problemu. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Jest jeszcze seria mx graupnera. Nie wiem czy Ci się spodobają wizualnie, natomiast mx20 sprawdzona jest przeze mnie i kilku moich znajomych i jakość linku cieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Nie jest najpiękniejsza ????, ale do rozważenia, skoro ten system HOTT rzeczywiście jest tak dobry to może to jest to. Podejrzewam, że skoro seria MX jest starsza od MZ to i jakość lepsza?? no i więcej kanałów w tej samej cenie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Myślę, że będę rozważał zakup pomiędzy Graupnerem Mx-20 a Mz-18, no chyba, że jeszcze padnie jakaś ciekawa propozycja, tylko w podanej cenie muszą się zmieścić jeszcze odbiorniki (potrzebuje dwóch). Tak więc prosiłbym o jakieś porównanie wyżej wymienionych aparatur (głównie jakość i praktyczność, bo soft pewnie bardzo podobny). Pozdrawiam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Nie bardzo rozumiem kryterium " ma wyglądać " Mnie zawsze interesowały parametry i wygoda ale młodzi są inni ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Natomiast ja nie bardzo rozumiem sens czepiania się czyjegoś widzimisię. Poprosiłem o jakąś opinię o konkretnych aparaturach, o porównanie ich, o propozycję innych z wyjątkiem pewnej już wspomnianej. To że stosunek możliwości/cena jest super nie jest chyba jedynym kryterium?? Co z jakością? Napisałem, że faworytem jest Graupner i jeśli można to prosiłbym o wypowiedzi na temat produktów tej firmy, bo niestety ale na futaby czy JR PROPO mnie nie stać. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Jeśli już wydaję się pieniądze to warto kupić to co się podoba. Kupując np. samochód można wybrać lakier który się podoba itp. jest to zupełnie normalne. Po co kupować coś co się nam nie podoba? Tak samo nie zbudujemy modelu który nam się nie podoba, bo po co? Jak można zrobić taki który cieszy nasze oko, wtedy mamy większą przyjemność z używania go i tu sytuacja jest podobna. Moim zdaniem nie ma co poruszać tego tematu, bo o gustach się nie dyskutuje . Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 A ja czuję się rozczarowany wyborem, wiem, nie mój wybór, ale po deklaracji o ważności wyglądu spodziewałem się czegoś designerskiego, a Graupner że tak powiem d.. nie urywa. Radio jak radio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Pewnie, że są ładniejsze radia, ale nie potrzebuje miss aparatur tylko coś co będzie działało i nie będzie mnie gryzło po oczach. Co Pan by proponował? Tylko nie Taranis ???? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 A może używaną Futabe ? To jest szpan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubR Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Serioo?? Nie potrzebuje szpanu. Futaby spoko tylko co z tego, że kupię używke za przyzwoite pieniądze, jak nie będzie mnie stać na odbiorniki, a do tego telemetria i koszty są nie dla mnie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi