merlin71 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Właśnie tak też myślę że mogłem budować większego jednak ale teraz już za późno. Dokończę tego malca, a może kiedyś zrobię drugiego, większego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Cos trochę się robi. Kopyto dziobowej części kadluba wstępnie obrobione: Pokleiłem też górną część kadłuba: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 No i nie moglem sie powstrzymać żeby nie poskładać tego. Narazie na sucho, na gumy... Góra pomiędzy kabinami będzie odejmowana, żeby był dostęp do wyposażenia. Waga tego co na foto 400g. Nie wiem czy to już dużo czy jeszcze spokojnie...? Walczę o każdy gram... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Jakiej grubości balsy używasz na kadłub ? Będzie możliwość odkupienia planów po zakończeniu budowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Balsa na poszycie to 2,5mm. Co do planów to chętnie sie podzielę, chociaż pewnie to trochę potrwa. Model to prototyp, podczas budowy robię jeszcze trochę zmian. Musiał bym nanieść je na rysunki, a poza tym przerysować je "na czysto" bo teraz to też taka wersja robocza i pewnie była by mało czytelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Wygląda super, jaki będzie mieć napęd (elektryka/spalinowy)? No i rzeczywiście mógłby być większy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dziękuję za odpowiedź . Poczekam cierpliwie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Napęd spalinowy. Tak jak pisałem wcześniej. Nie miałem jeszcze dwusilnikowego modelu i to taki mój eksperyment Lubię wyzwania, tak żeby było coś nowego, ciekawego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Porobiłem elementy i pokleiłem konstrukcje górnej części kadluba. Z aluminiowego kątownika wyciąłem zaczepy: Wkleiłem w podłużne elementy ze sklejki: No i na to pokleiłem wregi i listewki podłużne. Wygląda to tak: Teraz zostało pokryć balsą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 No i zaczyna to cokolwiek przypominać powoli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Nie wiele sie dzieje ostatnio. Nie robilem w zasadzie nic przez dlugi czas, ostatnio cos troszkę, ale tak jakos jak krew z nosa... Wziełem się za skrzydełko, nic wielkiego nie zrobiłem ale przy okazji pasowania cyknołem foto: Trochę mnie wygląd całości zmotywował więc teraz te ruszta wrócą na deskę i coś porobię dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Ponieważ dorwalem wreszcie blaszkę aluminiową o której myślałem już dłuższy czas, dzisiaj z rana w ramach relaksu zrobilem tylna część garbu, a zarazem poszycie przy kabinie strzelca: Wydaje mi się że wyszło dość dobrze i jestem zadowolony z tego dzieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Skladam skrzydełko: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 tak to wygląda na teraz: trzeba by się brać za drugie, tylko z czasem jakoś ostatnio bardzo słabo u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Jakiś tam zarys całości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Zaczyna wyglądać imponująco . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Z kartonu robię makietę gondoli silnika Żeby zobaczyć jak to bedzie wyglądać i rozplanować sposób budowy docelowej, już ze sklejki i balsy. Można by było rozrysowac to i robić od razu "na czysto" ale jakoś nie chciało mi się ślęczeć z ołówkiem i linijką godzinami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. merlin71 Opublikowano 1 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Temat już prawie że zaginął, tyle czasu już poleciało. Jakoś budowa niezbyt się posuwa do przodu. Bardzo długo wszystko leżało i nie robiłem nic, jednak ostatnio coś troszkę ruszyłem... Zrobiłem prototypowy mechanizm chowanego podwozia. Z byle czego i byle jak, w zasadzie tylko po to, żeby sprawdzić czy będzie to działać. No i widać że nawet chce. Teraz trzeba by wykonać takie już solidnie, docelowo, i to dwa... Nie jest to co prawda taki majstersztyk i finezja w konstrukcji i wykonaniu jak w powstającym modelu kolegi Wojciecha/Mecenas, ale i mój wilczek to szczenię w porównaniu... 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Fajne - podoba mi sie. Zastanawiam sie czy mozna to odwzorować w druku 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi