radziu45 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Witam Rozpoczynam budowę RDW 5 Rozpiętość 3 metry Do napędu będzie zamontowany silnik typu piła łańcuchowa , Roto 35 vi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Małe postępy już są . Statecznik pionowy sklejony , jeszcze okleić balsą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Bardzo ładna wycinanka! Nie za mały silnik ja ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Bardzo ładna wycinanka! Nie za mały silnik ja ten model? To nie akrobatka , powinno być wystarczająco . A wycinanka z mojego projektu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Radziu, o co się stało z 13-tką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Radziu, o co się stało z 13-tką? Wojciechu 13-tka czeka na leprze czasy . A tak naprawdę to trochę zniechęciły mnie tamte wydarzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Elegancka maszyna! W czym projektowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Elegancka maszyna! W czym projektowany? Czy elegancka to się okaże . Projektowałem w corelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam . Pierwsze przymiarki do sklejania kadłuba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Jedno skrzydło już sklejone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Idziesz jak burza! Widac że dobrze zrobiona wycinanka:) jakich klejów używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Klej , widać na wiertarce stoi , jakiś Patex z marketu . Próbowałem go skleiłem dwie listewki sosnowe 6x12 , skleiłem na długości 5 cm , po 24 godzinach próbowałem złamać i spoina wytrzymała złamało się na słojach . Na razie idzie szybko ale jak zacznie się podwozie i inne tego typu roboty to się spowolni , chcę najpierw kadłub posklejać ale jeszcze czekam na jedną formatkę z cięcia tam są brakujące wręgi do kadłuba , i dopiero po niedzieli będę je miał . A co do wycinanki to tak chciałem żeby było możliwie dużo elementów wyciętych no i oczywiście dobrze pasujących , dodatkowo tylko parę desek balsy na kesony i stateczniki , no i listewki sosnowe , a czy wszystko będzie dobrze pasować to się okaże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Witam . Drugie skrzydło poskładane przygotowane do sklejenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witam . No i już się klei drugie skrzydełko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Już widać jakieś zarysy samolotu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ejdzjan Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam Radku super relacja idziesz jak burza z budową. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Radosławie no to następna polska konstrukcja , teraz myślę że dociągniesz do końca , nie będziesz odstawiał na bok i czekał na lepsze czasy. Ładna i szybka budowa , nie ma to jak wycięte laserem konstrukcje , wtedy jest tylko sklejanie do kupy , ja budując RWD 5 najpierw musiałem narysować , powycinać i dopiero kleić. Widzę że jest to dobrze przemyślana konstrukcja , tylko troszkę mi się nie podoba listwa spływu , mogłeś ją zrobić z rurki aluminiowej 4 mm , wtedy spływ wygląda jak w samolocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Radosławie no to następna polska konstrukcja , teraz myślę że dociągniesz do końca , nie będziesz odstawiał na bok i czekał na lepsze czasy. Ładna i szybka budowa , nie ma to jak wycięte laserem konstrukcje , wtedy jest tylko sklejanie do kupy , ja budując RWD 5 najpierw musiałem narysować , powycinać i dopiero kleić. Widzę że jest to dobrze przemyślana konstrukcja , tylko troszkę mi się nie podoba listwa spływu , mogłeś ją zrobić z rurki aluminiowej 4 mm , wtedy spływ wygląda jak w samolocie. Witam . Heniu ja to też musiałem wszystko wyrysować tyle że nie wycinałem ręcznie ,a co do samego cięcia laserem to nie jest tak wesoło bo trzeba tą spaleniznę zeszlifować , a czym grubszy materiał tym więcej jest spalone na brzegach . Co do spływu to po oklejeniu będzie ten sam efekt co u ciebie , nie wiem jak było w prawdziwym samolocie ale wydaje mi się że było to zrobione z drewna , może nawet podobnie jak ja zrobiłem może nie . W twoich skrzydłach może jest głębszy łuk tego spływu ja mam 5mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław_ Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam Proszę się nie gniewać o pytanie, ale ile ten zestaw kosztuje? Pozdrawiam Stanisław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam Proszę się nie gniewać o pytanie, ale ile ten zestaw kosztuje? Pozdrawiam Stanisław Stanisław jak poskładam cały samolot to wtedy możemy porozmawiać o sprzedawaniu , teraz jeszcze nie wiem czy wszystko będzie dobrze pasować do siebie a dwie części już musiałem wnieść małe poprawki . Jak jesteś zainteresowany to zaglądaj tu , jak będzie cały poskładany to możemy coś pomyśleć o sprzedawaniu . Myślę że 2-3 tygodnie konstrukcja będzie gotowa posklejana . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi