Autsajder1983 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 całość to co widać 355 g (bez rurki łączącej skrzydła) Uploaded with ImageShack.us Zostało jeszcze oszlifować ogon dorobić przejście między ogonem a kadłubem i oklejać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skydiver Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witam, potrzebuje pomocy w doborze wyposażenia do modelu extry. Głównie chodzi mi o silnik , zamówienie chciałem zrobić na HobbyKing Chciałem zamówić silnik TR 35-36C 1100kv lecz nie jest dostępny. Czy doradzicie mi jaki inny silnik mógłbym zamówić(i resztę wyposażenia)? Pozdrawiam, BlueSky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7074 Tu masz troszkę wolniejszą i mocniejszą wersję A przy okazji dostępną :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witam . Może być też taki silnik , trochę droższy za to jakościowo SUPER : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4655 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Ja turnigy znalazłem na allegro co prawda droższe ale jest 105 zł + wysyłka. Chciałem również regulator turnigy 40 A, niestety nie znalazłem. Są za to takie: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6459 Czy miał ktoś do czynienia z nimi i czy będą odpowiednie do turnigy 35-46 C 1100?? Chciałem zamówić w hobby king ale niestety nie mam karty kredytowej i nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Może ktoś będzie zamawiał coś w hobby king i mógłbym się podłączyć do zamówienia(koszty wysyłki się na 2 rozłożą brakuje mi tylko silnika regulatora serw no i może jeszcze 1 pakiet:) i śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Od 3 lat latam TYLKO na regulatorach SS :)Nigdy mnie nie zawiodły.Miałem ten co podałeś tylko w starszej wersji i jest on bardzo przyzwoity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Ja turnigy znalazłem na allegro co prawda droższe ale jest 105 zł + wysyłka. brakuje mi tylko silnika regulatora serw no i może jeszcze 1 pakiet:) i śmigła Witam. Ten regulator , myślę , że będzie lepszy i z BEC 4A - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9482 Serwa - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662 Pakiet - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9369 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8934 Śmigło - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6389 Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Od 3 lat latam TYLKO na regulatorach SS :)Nigdy mnie nie zawiodły. no to masz szczęście, moze zagraj w lotka :wink: ja miałem milka takich regulatorów (chyba 15) i zawodziły co chwile. Teraz używam tylko turnigy, na 50 sztuk tylko jeden mi się spalił ale to z mojej winy bo nie wytrzymał naporu silnika :wink: Witam .Może być też taki silnik , trochę droższy za to jakościowo SUPER : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4655 potwierdzam, mam ten silnik i wylatałem nim 2 sezony w katanie z artexu. Nieźle dostawał do pupie a mimo to świetnie działa i z pewnością polata jeszcze 2 sezony co najmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 odnośnie tego silnika jaki on ma ciąg i czy będzie lepszy od turnigy 35-36 1100kv?? (czy będzie można bardziej "dynamicznie" i bezpiecznie polatać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 odnośnie tego silnika jaki on ma ciąg i czy będzie lepszy od turnigy 35-36 1100kv??(czy będzie można bardziej "dynamicznie" i bezpiecznie polatać?? Witam. Zdecydowanie tak, dedykowany on jest do modeli o wadze do 1200 1300g. Poza tm będzie bardzo dobry np. do elektroszybowca 2000 - 2500mm lub dużego trenera o rozp. 1500 - 1600mm, także duża uniwersalnośc i duża niezawodność. Pozdrawiam. Mirek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Folia dotarła niedługo oklejanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek z Lublina Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam. Chciałbym przypomnieć , że to już ostatnie trzy dni promocji na zestaw Extry 300 - zamówienia zbieram do niedzieli. Cena bardzo przystępna dla każdego. Kontakt do mnie - mirek-gal@wp.pl tel. 663737039 Pozdrawiam. Mirek.[/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 skrzydła już prawie oklejone. Folia easy coat. Z tego co zauważyłem "trudniejsza" do oklejania niż zwykły oracover. Jest jednak lżejsza. Zobaczymy czy warto oszczędzić kilka gramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Witam Po przeczytaniu tego wątku i ja stałem się posiadaczem opisywanego zestawu. Muszę przyznać że Pan Mirek potrafi zachęcać Dziś przyszła paczka, wszystko ładnie zapakowane, pięknie powycinane aż miło popatrzeć. Niestety na razie tylko patrzenie mi pozostanie z braku czasu. Jako zupełnie początkujący w kwestii tzw. tartaków (do tej pory składałem i latałem tylko ARF-ami styropianowymi i konstrukcyjnymi) pierwsze wrażenia są bardziej niż dobre, o równiutko wyciętych częściach już wspomniałem, do tego dochodzą ładnie wytłoczone kabinka i osłona silnika i na pierwszy rzut oka bardzo ładnie przygotowana i dość czytelna instrukcja montażu w postaci pliku pdf na dołączonej płycie. Cóż więcej dodać, jak wygospodaruję trochę czasu zabiorę się za składanie. Pozdrawiam Viper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy5 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam. Wszyscy się chwalą tym modelem, to i ja się pochwalę. Czytając ten wątek, zainteresowałem się modelem i skorzystałem z promocji. Tak, stałem się posiadaczem pięknie zapakowanego zestawu. Rewelacyjnie szybka realizacja zamówienia. W niedziele wpłata gotówki (przelew), w poniedziałek potwierdzenie wysłania zestawu a we wtorek przed południem przesyłka u mnie. Rewelacja. Aż mnie korci żeby zostawić wszystko i zacząć budowę. Niestety sprawy rodzinne na pierwszym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 skrzydła już oklejone Uploaded with ImageShack.us waga po 98 gram przyszły też zakupy: silnikKDA36-16M (waga samego 112 g z całym osprzętem 150 g) śmigło 11x5,5 regulator mystery 40A Uploaded with ImageShack.us Tylko ostatnio mało czasu nowy model pojawił się na "tapecie": Zosia: 3,920 kg 57cm długości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Gratulacje modelu i małej modelki Ciekawe jak będzie wyglądać extra w całości oklejona, już zapowiada się fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Czy musieliście dopasowywać jakoś owiewkę?? Moja z tym silnikiem ma "szparę" u dołu miedzy kadłubem o owiewką 5 mmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reymont Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Weekend na działce i udało mi się w końcu swoją Extrę sfinalizować (Michas przestał starczać, więc musiałem podgonić prace zarzucone w zeszłym sezonie :/ W rzeczywistości kolor jest o wiele bardziej soczysty i taki trochę fluorescencyjny W towarzystwie młodszego braciszka Michasia w wersji SAR (widoczny w locie do późnych godzin wieczornych Niestety do oblotu w niedzielę nie doszło ale planowany jest na ten tydzień. Fajnie by było startować i lądować na kołach a na Pałacowej w Wawie jakoś tego nie widzę. Jakieś propozycje? @ Autsajder1983&Viper Gdzie planujecie latać Extrami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 No nie, podkradłeś mi pomysł z głodkiem hehe W mojej extrze też siedzi żółty gość z zezem i zielonej kamizelce ratunkowej :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.